fredag 31 juli 2009

på gång!!


Japp, nu känns det som vi är på gång... Hoppas jag och Tanija kommer med den 15:e i Ljusdal... vi står som 1:a reserv och det är 15 ekipage med. Det känns som vi behöver det nu! Har ju haft en massa oflyt med väder och löp!

I onsdags, då blev det lite träning på klubben... Johan hade ju fotbollsträning... och så kom samvetet över städningen som skulle vara sen... men, ingen kratta hade jag med mig, annars hade jag ju lixom kunnat börja i alla fall...

Sen strax före 6 åkte jag till Johan... då spelade de match och jag satte mig för att vänta (och titta!!)... hade jag vetat hur lång tid det skulle ta hade jag ju kunnat åka tillbaka till klubben... nu trodde jag de snart var klara. Ja ja... typiskt för mig...

På klubben körde jag Tanija i framåtsändande, hopp, fot... och jag tyckte det gick bra. Enda missen var väl att jag hade grejen kvar vid hoppet och att hon drog dit under framåtsändandet. Annars tycker jag att båda delarna (den snabba & den långsamma) fungerar riktigt bra! Och hoppet var jag nöjd med... det är ju inte längre hennes favorit-moment och där har det ju blivit en konflikt... nu lägger jag ut en grej innan, när hon inget vet... och skiter i om hon sitter snett bakom mig, jag säger hopp och då finns ju belöningen där som en överaskning... och så är det ju varje gång vi börjar... alltså första hoppet... :-) sen ligger ju också grejen där, eller kommer flygande... men just första hoppet... fot:et var sämre nu... inte lika mycket kontakt...

Siri... oj oj oj... vilken virr-panna! Ja ja, vi har nu börjat... den låååånga färden mot högreklass =D =D... tungapporten, den släpper hon och tar nytt tag på vägen, annars springer hon i alla fall lite med den och ruskar på den =S... måste kolla vad regelboken säger om detta med omtag... men, jag jobbar nu för att öka farten in och att hon inte ska ha tid att släppa den! Sakta men säkert... hoppas jag ;-)...

Framåtsändande... här börjar jag jobba med den snabba delen och det fungerar galant! Hon fattade ganska snabbt vad hon ska göra... sen får vi väl se hur länge det varar! Har funderat och läst en del över det här momentet och klurat på hur jag ska lära Siri det hela... just nu är kökssoffan fullsmockad med div böcker =D... fågelhunden, lydnadsträning i teori och praktik (canis), lyckas med din hund i brukslydnaden... osv... ( och stila med Css, internet & world wide web-how to program)

Hon fick också ett hopp & lite fot...

Igår, då lyckades jag också ta mig iväg & träna lite... nu blev det grannens täkt! Toppen att de har den och att den nu är slagen =). Ja, det blev ungefär som vanligt... framåtsändande med båda, fot och sedan fick Siri tungapporten. Krypa fick de också göra! Tanija är toppen och Siri hon tror att det är någon fortkörningstävling där man kan lyfta sig upp för att det ska gå snabbare... ska kanske läsa på lite om detta också =)

Idag blir det träning på klubben... Superkul!! Hoppas många kommer... tänkte försöka skjuta lite också...

Bira har också stora framgångar... Hon kan nu stå på hinken med framtassarna och förstår som det verkar att hon ska flytta på baktassarna... Hon är smart den jycken! Jag tjuvtränar ju också på apportering och här ska jag nu öka kriterierna lite... Husse jobbar också på, vet inte riktigt med vad, för de gömmer sig gärna... =) Ska försöka jaga ut han för utställningsträning idag igen, det börjar ju dra ihop sig och han måste få bort handen för ett prydligare intryck... ;-) Biras nya uppgift tror jag sedan blir att träna på att inte ha något att göra och att ta det lungt ändå! Just nu är hon inne i en period där det måste hända saker och gör det inte det direkt så hittar hon på egna saker... mest då tugga på saker... men det löser sig nog!
Nu blev det inte så filosofiskt idag... ändå har jag gjort mina morgon-promenader (även om jag försov mig i morse), kan ju klämma in en till från svartbergs hemsida då... gillade dessa!
Genom att försöka göra det omöjliga når du den högsta graden av det möjliga (August Strindberg)! Sååå... kämpa på!


1 kommentar:

Ulrika sa...

Ja ni ligger i ni. Själv har vi en laaaatttt dag. Milou är helt galen annars allt bra. Kramar från hon som ska lägga sej i badkaret.