tisdag 7 juli 2009

upp och ner som en bungee-jump!

man kan ju bara hoppas att det slutar där uppe och inte på nedre plan som hos dessa hoppare!

Ni vet... löptikarna gjorde ju att jag tappade suget

och all inspiration till att träna. Så idag gjorde jag ett ryck för att bota det... Till höger ni vet, där finns lite länkar, till icke-kändisar, eller de är ju kändisar så... aaahh... ni hänger med va!? Länkar till människor som mest troligt kan träna hund! Yes, där satt den... fast... det kan ju ni med... åååå... så svårt det blev!!

I alla fall surfade jag runt där och fick MASSOR med inspiration!! Gillar små filmer med :-) OCH så kollade jag på canis.se där kan man också hitta små roligheter och inspiration! SÅ nu blev jag på G igen!!

Jag frågade om lov och lånade Bira, tänkte klicka upp henne på en hink med framtassarna och sedan träna bakdelskontroll... he he... nu är hon ju inte så mycket klickad... och hon är ju inte som Tanija, men det är nyttigt för mig också, att ha tålamod och se de små framstegen! Kul hade vi...

Tanija hon fick också en omgång med klickern! Frågan är var vi hamnar... tanken är att hon ska ta sin svans i munnen... jag gissar att det kommer sluta med en snurr. Vi får se! Det är lite lurigare att klicka in ( utan hjälper ) något som är i förhållande till dem själva och inte mot/med något annat... känns det som... eller så måste jag lära mig att ha lite tålamod =D =D Jag var ju faktiskt jätte duktig denna gången och gjorde bara 5-7 försök (med varje hund) innan jag tog en paus. Tanija höll på gå i taket! Hon ville mera!!

Siri.. *pust* ja, det går inte att göra mycket med henne heller... har aldrig varit med om jycke att bli korkad när hon löper!! ALLT hon gör är att springa framför ALLA och ställa upp sig, med svansen åt sidan... oavsett vad vi säger till henne och då känns det bara dumt att bli osams! Det är lixom ingen mening...

Sen blev det ett Bira spår, lite sämre terräng än vad vi brukar ha, men vad gör det om man har en toppen näsa??? Men, rackarns så knottigt... det gick knappt att sticka ut näsan... Johan fick stränga order om att skita i knotten och bara fokusera på sin hund... tror det kan bli väldigt fel om man är irriterad... Ska klura ut ett sätt att få henne att markera pinnar på... lätt att testa lite olika själv, svårare att förklara för någon annan!

Sen.. wow... flera hundsaker på en dag!! Tanija och jag cyklade en tur. Nu vet jag inte hur långt, men det är verkligen uppskattat och nu gör jag så att jag tar bilen till en trevlig grusväg och cyklar. Annars brukar jag ju ta 45:an och Tanija har nog aldrig lidit av det heller... men det är skönt att slippa trafiken!

Sen... när vi kom tillbaka hittade jag en ny knöl på Tanija. Denna gången på utsidan låret (konstigt ställe...), rund och fin och rörlig. SKIT!!!! Och så slängdes man åter ned i nedåt-spiralen när man väl var på väg upp... Rätt stor var den också och har uppkommit lika plötsligt som den förra och i samband med löp... Så... SUCH kan jag bara glömma, för den syns tydligt som den... men, nu är det väl bara att avvakta, träna vidare och se vart det bär. Ska ut och surfa efter lite info nu, om där finns någon...

Ha det gott mina vänner & NJUT allt vad ni kan av era fyrbenta!!

Inga kommentarer: