måndag 20 juli 2009

Hemma igen!

BIRA SIMMAR!!! Hon är väldigt försiktig, men det kanske är bra och hon gick där hon bottnade, fram & tillbaka, men så tog modet överhanden och hon vågade sig ut efter Jennifers foppa och så vågade hon!! Skönt, då var det inte fel i alla fall att jag bar ut henne ;-). Nu är hon fortfarande halvfeg och några fler försök har vi inte hunnit med, men jag är övertygad om att det släpper nu!!
Vi har haft några härliga dagar där i Härjeåsjön, gillar det... och saknar det... sen bar det av till Häddal & övernattning hos mamma & pappa medan det yrades... på fredagen var vi på crusing (stavas??) och sen gick jag in och la mig... P-O & Johan var dock ute. Sen på lördagen var vi ute allihop och hade det ganska trevligt... Jennifer blev dock lite för trött och då gick hon och jag hem och sov. =)
Jo, på crusingen fick inte Bira vara med, tycker det är lite fel miljö för hundar, det väsnas mycket och luktar enormt illa av bränt gummi och då har jyckarna det bättre hemma! Annars tycker jag att allt som inte skrämmer är bra miljöträning =) och ibland kan det också vara bra att övervinna sin rädsla...
Nu hoppar jag fram & tillbaka i tiden, men på torsdagen var vi på lådbilsrally och då fick Bira möta Joppe och han var STOR och LÄSKIG!! Men efter en stund ganska gullig och puss-god... och jag tror kärleken blev ganska ömsesidig! Viola (på bild under midsommar... dalmantiner), hon ville också vara med, men det gick inte för sig bestämde Joppe, som jag aldrig tidigare sett bry sig... undrar om Bira var hans bebis... =) PUSS sa Bira och om han inte var med så fick han sig ett nyp i näsan...
På lördagen så var det också marknad. Där gick vi och strosade omkring, lite för varmt för Bira & mig, men vi överlevde och hade en hel del att titta på, både folk och hundar. Nyttigt!! Det enda som stod på min shoppinglista var jordgubbar & det fick jag med mig!! Måste nog köpa någon låda till också... det är ju så gott!!! Behöver ordna ett eget land...mmmm... med plast så jag slipper ogräset!
Och jag måste säga att vi ger reklam för rasen... om någon nu kommer ihåg vad den heter =) Massor med människor kommer fram och frågar om henne, vad rasen används till och vilken härlig hund hon är osv och sen ser man också att en massa människor pratar med varandra om henne när man går förbi... Kul! Och hon är verkligen en härlig hund!!
Jo, Sussa, TACK för klipp tipsen =) Nu har jag nytt själförtroende igen och lite saker att testa... hi hi... visste ni att njuffar och clumbrar till en stor del friseras lika?? Och nu har jag ju ett proffs i min när het =D =D och alla bekymmer är ur värleden! hi hi...
Ja, nu har vi åter landat i Älvros... det regnar & är grått, jag skulle behöva cykla med mina hundar & träna dem, det har fuskats mycket med det nu på sista tiden... men, det är också mycket annat som ska fixas! Måste rycka upp mig nu... och se till att jag får tid att gå ut och fälla mig några träd så jag kan bygga min stuga =D.
Ha det gott mina vänner!

1 kommentar:

lillnisse sa...

ja men varför sitter du vid datan och glor då?! åk till härjeåsjön så gör vi i årdning stugan!!!