måndag 6 juli 2009

he he...Har suttit här den senaste veckan och kollat bloggar, ja längre tillbaka än så... och blir SÅÅÅ glad när någon skrivit, för då vet man liksom... att allt på något sätt är bra och att ni hittar på saker där ute i den riktiga världen... =D och om ni inte skriver någon dag, då blir man nästan besviken... ha ha ha... jag själv då... jooo... tänk om ni också känner så?? Och tycker jag är dödstrist som inte skriver något!?? Eller så är det bara underbart att slippa mina låååånga och enformiga historier om ditt och datt!! Nackdelen med att skriva sällan är att man har 1000 saker att berätta, men kommer inte ihåg hälften när man väl sitter här... och sen blir det lixom inaktuellt... he he...

Denna vecka har jag pappersgöra inbokat! Det skulle bli ganska grått väder och då är det lämpligt att lösa allt med A-kassa, arbetsförmedling, skatteverket och liknande... OCH kanske apoteket... viket ställe och vilket strul för lite medecin!! Och nu ska jag inte glömma... TACK kära moster (A-K) för att du tar dig tid och för att du säger att jag kan!! Nu kan jag nog ;-) och annars ringer jag... :-D

Nu har vi varit i Säs och firat komidsommar och man vill på något sätt aldrig åka hem... sen kan jag ju berätta att jag tyvärr glömde kameran hemma och på det sättet missade en massa underbara bilder...

Bira fick en ordentlig miljöträning... först fick hon vara med en stund när vi gjorde rumpan och kransarna till maj-stången... filura runt lite med husse och där är det en uppsjö av människor i olika storlekar och former... =D Sen på kvällen, då går vi ju på led med kransar och rumpa efter glada spelmän och bär då upp det gröna till majstången, genom byn. Tjusigt som den egentligen... jag och Bira hamnade sist i ledet och nära andra hundar... nyttigt värre! Lite läskiga var de en stund... Sen var det upphissning av majstången under ååååå-hej! Och applåder och sedan dans runt, med små grodorna och annat barnvänligt! Bira var superduktig!! Och det var några som var fram och pussade och några som kom fram och frågade om de fick fota henne, medan andra gjorde det i smyg =) I alla fall gjorde vi god reklam för rasen!! Det kom också fram en gravid kvinna, som knappt kunde ta sig upp och satte sig på huk med Bira och sa att hon inte gillade clumber's, men Bira var ju bara såååå söt!! Det är kul tycker jag!!


Efter detta intas en "obligatorisk" fika och mycket surr... man träffar de som man annars aldrig träffar och jag har ju väldigt dålig koll på alla i Säs... men trevligt är det och Bira hon rullade ihop sig vid mina fötter och var dödstrött!! Sen var det även här en del fotografering och mys-pys med henne.

Jennifer och hennes säs-kompis Lovisa hade en mycket bra affärsidé!! Hade tydligen kommit på det helt själva... vid fikat så hade de ett bord med glass och smultron. Sen sålde de detta för 3:-, man fick en liten kopp med glass och lite smultron på... OCH de fick en chock... deras förväntan var att de närmsta släktingarna skulle handla lite för att vara snälla... ha ha... de hade en lång kö där av andra... tror Jennifer hade 45:- med sig hem och då hade de ju delat jämnt på pengarna... sen hade de säkert fått en del i dricks av några, men ändå!!

Har en gång hört att fästingar hellre går på vita hundar än mörka... Kan det vara så?? Nu plockade jag säs-fästing nr 3 på Bira och det är fortfarande noll på de svarta... men jag ska känna igenom dem ordentligt idag, lika Bira, igen... Alla tre har varit pyttesmå... två kröp om kring på henne, men nu den sista den hade satt sig fast, men den hade inte växt en mm så den var nog helt färsk. Läskigt tycker jag!! Vi har ju inte haft just några fästingar där heller...

Tanija har under den senaste tiden fått en del cykelmotion. Hon gillar det skarpt! Och matten gillar det också... underbart att bara glida fram i skogen! Sen har jag en dag tränat lite framåtsändande... sen kom jag av mig ;-)

Ni vet, jag är ju alltid ute i god tid och det hela var i onsdags, jag skulle ju tävla i lördags, i Hudick! He he... ja och då insåg jag att vi ska nog repetera lite och nöta på... och så när jag skulle packa ut oss i bilen så kom jag på att jag skulle kolla om hon löper... har misstänkt att det varit nära en tid och japp, nu sitter man där med två löptikar och jag som VILL så rackarns mycket just nu... och alla som vill träna och jag som vill träna och alla som har en massa pojkar... och Siri som blir så enormt KORKAD när hon löper... alltså, ni kan aldrig tänka er... blir så ledsen... Hoppas i alla fall att Siri är klar till vårt KM i lydnad!!

Ja, sen har vi badat en del... det har ju varit dödligt varmt och jag tror det är därför inget har blivit gjort... Serverar lite bilder nu... ;-)

Bira-bus röjer i Säs!

Tänk vad en liten kvist kan vara kul!


Biras första "varma(??)" apportering... lite lek med offret först ;-) ser ni den?? Hon hittade en padda och ni kan aldrig tro hur skoj hon hade!! Sen, när hon började bära den, då röck matten in och räddade den stackars lilla... som dock fortfarande var oskadd! Ni skulle ha sett henne!!!

Mer Bira-bus... och denna var super rolig!!!

Lite nyttigheter också förståss... Husse tränar ligg och är SÅÅÅ mallig!! För nu kan hon... för det mesta i alla fall ;-)

Tanija & Siri svalkar sig i Säs! De hade toppenskoj & jagade melonskal och näckrosblad... mmmm..ums ;-)


Tanija är en riktigt bra lekkompis!! Vi leker precis samma lekar... Och vilken var det nu som var rottis?? Den som låter mest, eller den som var svart...hmmm...

Ha ha, jag fick den!! Alla Bira-bad är från busjön, hemma alltså...

Se vad modig jag blivit!! Men, det är ganska läskigt... bäst att ta det liiite lungt

En liten tripp på rorra land... bäst att pusta ut lite =)

Ha det nu bäst! Och passa på att njut av svalkan... äntligen...
3 kommentarer:

Bettan sa...

Det är långsamt när du inte skriver! Bara så du vet! Du kan ju komma å träna med mej å mina pojkar, för dom ska ju inte bry sej.

Liza sa...

Precis....man blir...-nähä så var den inte uppdaterad nu heller :( om det går för länge. Bara så du vet :) Härliga bilder och OJ vad Bira har vuxit!! Ja visst är de bara för läskiga dessa fästingar och jag har också hört att de hellre går på vitt, fast de jag har plockat på Rocky har då setat både i det bruna, vita o svarta. Ses o hörs :) Kram

Ulrika sa...

Hej! Du vet ju att jag följer din blogg, och vi har heller inga problem med löptikar, fast kanske problemen ligger på andra saker :-) Kramar från hogdal.