lördag 25 juli 2009

Tjejhelg :-)


Japp, i helgen är vi ensamma hemma, vi tjejer i huset... Killarna är på fotbollscup och vi hoppas de vinner ;-).

Igår var vi på lydnadstävling. Först skrev jag åt domaren i klass 1, sen tog Elisabet över & jag gick och räknade och hade ut Bira-bus lite. Man måste ju passa på... jag tycker kanske att hon är lite fjaskig när andra hundar skäller, hon blir lite orolig då, andra ljud har hon inga problem med. Så det är lite att klura på, hur jag/vi ska göra henne tryggare då. Alla tips mottages tacksamt =)

Det var ju lite trist att inte själv få tävla, men samtidigt är det jätte roligt att se hur alla utvecklas och törs gå vidare! Härligt!! Efter tävlingarna är det en härlig stund... ofta blir vi några kvar och snackar lite och mmmm... det är det bästa av allt!! Slappna av och få hundsnack med vänner! Tack för en givande pratstund igår Elisabet!! Nu jobbar vi vidare...

Idag har jag tjuv-tränat lite med Bira... hon var i högform & då tog jag fram klickern... det märks att hon börjar fatta det hela nu... ska jobba lite mer på hinken ( hon ska upp på en hink med framtassarna) sedan. Nu tog jag fram en dummy (läser fågelhundsboken nu och inspireras...hi hi) och klickade för håll-fast. Eller egentligen för själva gripandet än så länge... hållandet ska ju utvecklas nu är tanken... Det känns bättre med klickern än med ord, vet inte riktigt varför. Undra om Johan blir arg på mig nu... Gjorde lite till också... om jag törs berätta det... klickade henne för att hon spontant kom upp på min vänstra sida. Klick och godis, sen vände jag mig bort ett steg eller två och om hon sökte upp min vänstra sida så klickade jag igen... Nu brydde jag mig inte om exakt possition och så där utan mest för spontan kontakt på rätt sida! Åååå... om ni visste vad roligt det är!!

Tanija har ännu lite ont, inte så mycket vad det verkar... jag försöker klura ut var det är någonstans... gissar mig fram till någonstans i framdelen... och det märks mest när hon ska kliva upp eller lyfta framdelen/huvud på väg upp. Men, på kissrundorna när hon springer lös märker jag inget, inte heller på promenaderna och nu var hon nästan galen för HON ville klickas... Fast jag lugnar mig nog med cykelturerna en dag till eller två... för att se vad som händer... men, nu är jag ju suuuper sugen på att träna!! Vi får se hur jag styr upp det!

Ha det gott & så får vi se om jag hittar på något roligt idag!

Inga kommentarer: