lördag 1 augusti 2009

zzzz....

I går, ja då var det träning på klubben... Underbart härligt och med mysigt sällskap... Ja, jag hade i alla fall trevligt och härligt! Jag började en stund innan de andra kom, och testade något nytt. Platsliggning med skott, fast helt på egen hand. Johan, han fick stanna vid bilen och hålla ett öga på Bira-bus, även om skotten var långt borta så vill man ju se så de inte får panik... Kan meddela att i bilen var det lugna gatan... Johan hade inte hört alla smällar, Bira hon sov, men voffade lite på en hund som hade voffat längre bort... Låter som en bra början!

Jag la Tanija först... sen Siri bredvid... laddade pistolen, gick iväg en bit, som en högre-skytt kan jag tänka mig... sen, helt synlig avlossade jag ett skott, inga problem... förflyttning, närmare gömslet, ett skott till... nu hade jag ingen klocka men räknade ändå så det blev en stund mellan smällarna. Jag tror det är nyttigt att träna med den tiden också. Sen gick jag och gömde mig, 2 skott (med tid mellan!) och här var det en del tankar då Siri aldrig gjort detta tidigare och Tanija klev upp sist på tävling... =S Men när jag kom fram låg de så fint så... ja, och då blev det en smäll till i "synligt tillstånd"!! Super!! Nu vet jag att detta fungerar & kan träna skott oftare!! Sedan, när de andra kom så började vi med plats... en riktigt lång en... sedan blev det att vi alla grejade på lite på egen hand! Det var Josefin & Malte...
Elisabet & Jack-N...

Och fotbollar... ja, vi spelade fotboll också... under platsen ;-) Gick riktigt bra!!
(men det var ju heller inte Siri som låg... hon satt i bilen och skrek... kanske går det att lära henne skall ändå ;-) )

Rutan... en ny fundering och lite testande! Belöning med kamplek... Helkul tycker Tanija!!
Och hoppet... här hade ju matte gömt saken på andra sidan och tänk så roligt det kan bli!!

Fast, helt ärligt!! Köttbullar är bättre!! Kan man inte få smaka en, bara en, snälla...
Siri, hon fick också vara med... inkallning med ställande, kryp (som hon kunde idag!! Konstiga hund...) och rutan blev det mest... Och lite lugn och ro under "eftersnacket"
Och så blev vi bjudna på bullar som matte trodde hon skulle få äta själv ;-)

"Snälla matte...."
Tack Johan för att du fotade lite!! Är alltid roligt att ha en massa bilder =)
Blev givetvis en hel del intressant och givande surr om olika lösningar på de problem som uppstår och hur enormt olika våra hundar är... Super!! Det är ju så här som vi löser våra problem... ;-)
Ja, som ni såg var också Bira med på ett hörn. Nu ska jag skärpa mig och hjälpa Johan lite så han också kan utnyttja våra träningar på ett bättre sätt! För Bira, om någon, behöver störningen av andra hundar och lära sig att hon ska vara med husse och se sin husse... Kan bli intressant!
Idag ska jag, med huvudvärk, halsont & dunderförkylning iväg till Härjeåsjön och sätta upp hästhage, sen blir det Bira-bad. Lagom före eller för sent?? Ja, det får vi se i morgon ;-) Men, kanske lyckas vi hålla henne liiite ren till i morgon bitti i alla fall, om hon badas i kväll alltså... =D =D
Ja, för nu ska det utställnings-debuteras!! Så enormt spännande!! Vet ni... i november någon gång så har SSRK en utställning i Wången... hi hi.. om vi ställer då så går Bira som junior... måste kolla upp det!! MEN! Nu i morgon, då går hon som valp och vi hoppas det går bra!
Simma lungt!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Jag vill oxå vara med och träna. Nu kommer jag snart hem, och då klarar ni inte er ifrån mej längre. Kramar.