tisdag 27 november 2012

Rulla

Idag har jag åter tränat lite trix inomhus. Men jag skulle behöva ta tag i den riktiga utomhusträningen igen. Kanske kommer det gå lite lättare nu när snön kommit igen och det på det sättet blivit lite ljusare. Visst är det konstigt vad så lite snö kan göra?!?

Bild från förra vintern... längtar nu!!

Dagen skulle se ut: Jobba 7-12, äta lunch, gå på promenad, fixa räkningarna, laga mat och på börja min resa till Umeå (etapp 1, till Östersund).

Dagen såg ut: Åka till jobbet kl 7, gå in där och tala om att jag åker hem och vabbar... leta papper som jag måste ha på fredag, slöa lite vid datorn :-), dricka kaffe med pappa, hjälpa Jennifer då och då... och precis när jag skulle gå på promenad (ca 12.30) så mådde hon jättedåligt och jag fick sitta på badrumspallen med henne en stund. Ville inte gå då... tränade lite trix i köket (mer om det strax) och kom sen på att jag ju måste ha kontanter till bussen!! In på Sveg o ta ut pengar, hem igen... fixa räkningarna, laga mat, slänga ner lite mat i en matdosa och gå till bussen... Stackars Lizza!

Dagens bästa: Var på Ica nyss och köpte mig frukost och färdkost till i morgon OCH kom på vad gott det är med zeunerts julmust så jag köpte 2 att förfriska mig med här på hotellet... glömde att man måste ha en öppnare då, så det är bara att packa ner dem i väskan... ha ha ha... yoghurt köpet löste jag bra, i en påse på fönsterbrädan där jag satte fast påsen genom att stänga fönstret. Kyla fixad! Hoppas den inte fryser...

Lizzas träning: Lizza rullar nu för fulla muggar och kan även bjussa på beteendet när jag tränar andra saker. Så, just nu jobbar jag med lite olika stimulukontroll hos henne. Hon kan ju en del beteenden som inte är döpta ännu... tex buga, backa, krypa baklänges (vad döper jag det till??) och så det eviga "stå" (=hopp stå) som jag försöker nöta in i hennes lurviga lilla... :-). Försöker nu också ibland att belöna att hon bara står också och väntar... och givetvis ligga med hakan i backen, som jag ännu inte kommit på tanken att döpa, men som bjuds på nu och då... Har försökt filma lite från några träningspass idag (låter som vi tränat massor med gånger, men jag tränar en liten stund, byter hund, tränar en stund osv) och nu har jag inte hunnit se, men om det finns med på bild så tror jag att man kan få sig ett gott skratt!

Bira... Igår fick jag henne att rulla en gång!!! Men det är lite läskigt och jag vet inte om hon riktigt förstår varför hon får en hel näve godisar över sig... :-) MEN! Idag rullade hon en gång igen... fast sen tog det stopp... Men, igår blev hon mer skeptisk till att lägga sig på sidan efter hon rullat, idag såg det ut som hon försökte våga... Så när jag kommer hem blir det nya tag. På minussidan idag (och igår) var att hon inte kunde, eller hade mycket svårt för att ligga och vänta på sin tur... hon flög upp och skulle vara med mest hela tiden :-) och jag ville hon skulle ligga och vila lite (om de nu vilar medan de ligger där...). Men mot slutet av dagens pass blev det bättre. Åh, nu vill jag hem och träna ;-)

Jag har ju också köpt två nya bollar!! Ha ha... ni vet de gröna jag berättat om, som båda var/är "lite" tokig i, men nu i en mindre storlek, som går att ha i fickan och ååå vad jag vill köra längre pass nu!! det är nyttigt att åka bort ibland ;-) och tydligen räcker några timmar... ha ha ha... Det är kanske det jag ska göra när jag jobbar, tagga mig själv till hundträning!! Kan ju berätta att jag hämtat en kalender på Konsum också, en typ familjekalender där jag tänkt planera min hundträning och skriva i vad jag ska träna på den dagen OCH då får de en varsin rad... YES! Tänk så effektiv jag ska bli då ;-). Bira och jag måste ju få bort (U) nu ;-)

Sov sött mina vänner och ovänner!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Tur att någon tränar o tränar, ni är då duktig!!! för oss är det latmasken som råder! Kram!