fredag 16 november 2012

Rulla

Angående momentet rulla så har jag kört fast... Jag började med targetsticka och fick dem ungefär lika långt, alltså att lägga sig på skinkan och vrida upp/bak huvudet och sträcka sig så långt bakåt som balansen tillåter. Sen tar det stopp! Hur kommer man förbi det där osynliga hindret och tippar över på sidan?? Det går liksom bara inte... TIPS!!!??

Så igår, när jag bara var tvungen att göra något så testade jag utan sticka och kom ungefär lika långt.. En gång tippade Lizza över och det blev rätt, jag jublade och belönade som gatan, men mer blev det inte... Bira var egentligen klipskare, för henne shejpade jag fram till samma beteende som med stickan och hon tänkte själv och provade sig fram, analyserade varför jag klickade och vipas så bjöd hon samma beteende igen. Mycket intressant att se! Men, det var det där med att komma vidare... Lizza hon fjamsade omkring, bjöd 1000 olika saker och fastän jag klickade för ligg var det inte säkert hon la sig igen utan det kunde bli något helt annat och om jag dessutom inte belönade ligget utan väntade på en huvudrörelse, ja då trodde hon det var något annat jag var ute efter och skuttade omkring igen. Lite lurigt det där... men tillsist så fick jag i alla fall till det hyffsat, men det tog ju även här stopp precis innan hon rullar över... Hur har ni gjort??

Efter jag tränat klart så kom Johan ner och tränade lite mer med Bira och det märks på henne att hon njuter och tycker det är toppen att få lite aktivitet! Och det blir så roligt att träna då också... :-)

Jag går ju en shejpingkurs nu, bara som observatör... men jag försöker göra uppgifterna ändå lite för mig själv, men det blir ju inte lika seriöst och mer jag tar det sen... I måndags så lekte jag lite med Lizza, för att se om hon kom ihåg saker från det vi gick grundkursen, som tex att byta leksak på "ja" och det klarade hon galant! Jag blev riktigt förvånad... sen höll hon fast någon stund för länge vid något enstaka tillfälle, men det är kanske ett år sedan eller något vi lekte så där. Med Bira vill jag inte lägga in några sådana regler över huvud taget. Vi ska bara lära oss att ha kul!! Snor hon leksaken så blir jag glad osv. Regler och byten kanske jag lär in någon gång i framtiden, men först vill jag ha sprutt under galoscherna i leken! :-)

De 2 veckor som är nu... bra svenska, denna veckan och nästa är det fokus på att komma igång med shejping och att komma igång med burlekar. Jag skulle verkligen vilja köra burlekar, men känner att jag inte har plats inne hemma för att ha 2 burar stående ens när jag tränar och jag kan ju inte träna en hund i taget... ha ha ha... så som ett dåligt (?) mellanting har jag ju lagt den hund jag inte tränar och så tränar jag den andra. Det optimala vore ju en bur, och som alternativ 2 en filt/matta/bädd... och det borde jag ju kunna få till! Jag har ju dessutom köpt 2 bäddar för ändamålet, fast de hamnade i bilen. Hmmm... så det bästa vore ju att ta två filtar och börja där! OCH att ta tag i detta nu... ;-).

Momentet skall grunnar jag fortfarande på, men mest glömmer jag bort det och har börjat fundera på framåtsändande, ha ha ha... men, de är ju båda moment som jag faktiskt måste ta tag i! OCH dessutom tung-apporteringen... hmmm... dax att sätta sprutt tror jag! men vädret är så ohyggligt trist och allt är grått och mörkt och ruggigt! Nej, ge mig snö och vinter så ska ni få se på sprutt!! ;-)

Idag har vi hantverkare hemma så Lizza o Bira följer med mig, Siri är instängd bakom dubbla grindar och barnen var nog hemma när han kom :-). Siri är ju dessutom snällast i världen, i alla fall vad vi vet :-).

2 timmar kvar, sen helg!! Åååå vad jag ska sova :-) och jaga och träna hund och... ha ha ha...

Hej hopp!

Inga kommentarer: