tisdag 13 november 2012

Så häftigt!!

Lite har jag allt grejsat med sen sist, även om ni tror att jag gått under jorden så är inte riktigt fallet så :-). Fast jag har varit rätt lat... ;-)

I Säs så blev det lite rulla träning och där började jag också med att den hund som inte tränades fick ligga bredvid och vänta på sin tur. Nyttigt som gatan och jag undrar varför jag inte tränat så här tidigare... Dessutom var flickorna superduktiga och låg snällt och väntade på sin tur, och blev givetvis belönar jag även den hund som ligger ibland (men inte lika ofta). Vid rulla träningen nu så använde jag en penna som targetsticka och så... alltså, det gick inte så lätt, inte med någon av dem. Men det är ju rätt så bra, för då har jag ju något att jobba med och det är ju det som är den nyttiga biten med sådana här trix! Jag har dessutom skickat en utmaning till mamma om att lära Stoffe backa upp för en vägg efter jag såg en jämthund som nästan var där... ha ha ha... så jag snodde länken och skickade den till mamma... undra om jag ska lära mina det efter jag lärt dem rulla... ;-)

Just nu, denna vecka är det lite rörigt med mitt schema... i fredags ringde de och ändrade för jag skulle på utbildning... och i måndags anlände jag för sent eftersom bilen "skrek" stäng av bilen omedelbart och jag fick starta upp Land Rovern och åka på urdåliga urdubbade vinterdäck på ishalka in på jobbet.... och så möttes jag av beskedet att utbildningen blivit inställd och jag går på vanligt schema... eller snarare bara att utbildningen var inställd... resten fick jag luska fram/klura ut på egen hand... ja ja, indragning av utbildning känns bra och det var bara för att de väntas ringa mycket dessa dagar...

Igår efter jobbet så åkte jag in till Sveg och då det nu fanns kylvätska i V70 så kunde jag åka på vinterdäck... ha ha... det var lite ruggigt och så, men jag bestämde mig ändå för att åka in eftersom det var otroligt längesedan som jag körde ett längre pass med Lizza och på lite yta och det är ju typ bart nu så... Jo, typ... Planen på brukshundklubben var som en skridskobana, fast halkigare... och fläckvis... Nu är ju jag dock beredd (stavas det verkligen så??) att offra mitt liv för hundträningen ;-) så jag körde ändå. Hittade en plats där lampan lyste hyffsat och där det var mer gräs än is OCH jag är otroligt glad för att jag gjorde det! Och jag är otroligt glad att jag gått tävlingslydnadskursen på klickerklok och skulle gärna gå den igen!! Eller så blir det gå fot-kursen... Men, först ska det bli ljusare tider!

Fokus nu var på att inte jaga upp sig så förskräckligt, att ha 4 tassar i marken (svårt när man går ;-) och ännu svårare när man fladdrar i det blå), halv prio har jag på poss, men här måste jag bli mycket bättre!!! Och sen så var det det att sitta stilla vid min sida tills jag tagit fram bollen och lagt den i hennes mun, sagt varsågod. Otroligt effektivt och jag har fått en mycket mer fokuserad hund!! Sen var hon rätt bufflig i början, för att få bollen ur fickan, men icke... Kul träning och jag ska göra den lurigare och lurigare.... och jag ska som sagt kräva lite poss och se om jag kan lura bort henne och se om jag på så sätt kan göra henne säkrare om var hon ska vara! Körde också läggande, med samma "krav" lägga sig snabbt, ligga kvar fast jag tar upp kongen, och tills jag stoppar den i munnen eller säger varsågod. Fungerade fint och ger mer fokus! Lite framförgående gjorde vi också, med köttbulle-belöning och förutom att hon drar lite mycket i kopplet så gör hon det fint!

Bira fick också komma ut en liten stund och vi jobbade med "här" och uthållighet... Vad kan jag säga?? Vi bygger uthållighet och jag eller Johan måste definitivt ta tag i poss, för den var urusel!! Och ju längre hon fick gå utan belöning, desto sämre blev det och om man ökar farten lite så glömmer hon lätt vad man pysslar med, men det är skönt att hitta saker så här som man måste ta tag i och jobba med!! Och jag tror att detta är en viktig sak för Johan att ta tag i om han ska tävla... Nu börjar det bli en del saker som han kan jobba med och det är ju bra... om han nu tar sig tiden...

Nu ska jag jobba några min till och sen åka hem och gå på en promenad i det förhoppningsvis vackra vädret. Hej hopp!

Inga kommentarer: