torsdag 1 november 2012

Inspiration

är något jag nu söker efter med ljus och lykta! Behöver någon som ger mig en spark där bak och hjälper mig träna och sköta mina hundar på ett vettigt sätt! Hur svårt kan det va?? Jag är på sista rycket på web-kursen som jag går och nu ska jag filma små kedjor och tex ingång på lydnadsplanen och det har känts ganska svårt... För att plumsa fram i snö in på planen har inte känts riktigt tävlingsmässigt... nu ska man ju överträna, men... ha ha... jag skulle ju visserligen kunna göra detta på en plogad parkering, men jag har faktiskt inte kommit iväg under dygnets ljusa timmar, med sällskap som jag då behöver. MEN idag ska jag tvinga Johan!! När jag slutar, eller efter dagen promenad så SKA jag åka ner på affären och värma upp på en plats och sen gå in på vår tävling, en längre sträcka (och hoppas att det inte kommer någon bil) och sen belöna glatt! Kanske ska jag tvinga honom att göra samma sak :-), det skulle Bira behöva...

Igår, då hade jag världens snällaste pappa (det har jag ju jämt, men :-) )!!! TUSEN TACK!! Han körde mig till Östersund fram och tillbaka (fast han egentligen skulle åka bort själv på em), för en undersökning som tog ca 30min och var bland det värsta jag upplevt och hade han inte kört mig så hade jag fått vara hemifrån ca 15 timmar eller något, bara för att vara inne då 30 min... Han hann knappt äta lunch medan jag var inne, hi hi och jag skulle ju inte få äta efter undersökningen sa infon jag fick innan, men det fick jag, så han sprang ett ärende på stan medan jag "tog över" anledningen till att han inte hunnit äta lunch och åt en räkmacka i sällskap med Ivan.

Jag har ju tränat lite som ni väl sett på filmerna nedan, eller kanske inte sett filmerna utan snarare sett att jag lagt ut dem :-)... och det är ungefär så vår träning sett ut, jag har legat på golvet och kollat på hur de rör tassarna, riktig latmask träning :-). Senaste "ordern" är att Lizza ska buga utan att flytta baktassarna. Hmmm... jag får se hur det går :-).

Så, för att skaffa mig lite ny inspiration så har jag anmält mig till två kurser och gått med på en underbar sida på fb... ha ha... SSRKs instruktörsutbildning som startar i morgon. Ska bli superkul!! Och så en online-kurs till, shejping som sträcker sig över en del av vintern... SÅÅÅ KUL!! Nu bara som observatör eftersom jag inte vet hur jag har det med hundtillgången under vintern, men... jag ångrar mig nästan nu :-). Tror det finns observatörsplatser kvar ännu om någon mer är sugen! Man lär sig supermycket och man kan ju faktiskt filma och be sina kompisar att titta på uppgifterna ;-).

Just nu läser jag just boken shejping av Fanny Gott o Thomas Stokke. Den är super!! Vill läsa allt NU och vill otroligt gärna att den ska räcka i hundra år... ha ha... så blir det ibland! Igår läste jag avsnittet om att skriva träningsdagbok och jag borde verkligen ta tag i det och skriva mer än jag gör här, för som nu blir det ju uruselt för uppföljning... å andra sidan är detta maniska filmande enormt bra!! Fast jag borde se till att både jag och jycken blir med på bild, för att kunna utvärdera ordentligt och kanske föra lite anteckningar över det jag ser där också :-), som dkn och klickandet för ligg fast hunden inte ska ligga, ha ha ha...

Så!! kom igen nu!! Jag behöver förslag på vad jag ska döpa Biras bugande till!!! För hon är verkligen redo för det nu, hi hi...

Johan tränade lite kedjor med Bira igår. Tror han var nöjd, men hon är lite väl snabb tycker han eftersom hon ju gör 15 saker när han vill ha en... ha ha ha... han testade också att få henne att kliva upp på skivan med baktassarna och det var tydligen förknippat med matte för det hade tagit lång tid innan hon klev upp och när hon gjorde det så hade hon sett ut som "jaha, var det det här du ville" och så hade hon gjort det hur lätt som helst igen. Kulig jycke!

Har också läst en blogg om hinder på linjetagen (där jag skickar Bira "ut") och genast blir jag sugen på att testa!! Åh så roligt och vad nyttigt!! Hon måste ju hoppa över/krypa under och sen fortsätta rakt fram. Ska bli helkul att testa!! Samtidigt har jag ju lovat mig själv att ta ett steg tillbaka där och långsamt öka längden och svårigheten... fast man kan ju göra 10m skick med hopp! :-) DET lär ju inte skada!! För övrigt stod det lite där om det jag tänkt, att inte bara träna linjetag längs en stig utan även i råterräng, så som jag tänkt hela tiden :-), men nu gör jag ju ett tillfälligt tillbaka steg och tränar på stig, eller snarare ska göra det. Det är inte Bira-väder nu! Jag ska nu i helgen köpe henne ett täcke med reflexer och i någon stark färg (rosa eller orange) så hon syns mot snön. Är livrädd att hon ska ge sig ut på egna äventyr i skogen och bli påkörd för att hon inte syns! Sen så... :-), lär ju dessutom bli peppad efter kursen i helgen :-). YES!! Skulle kunna tänka mig att sluta jobba nu och åka hem och träna ;-).

Hej hopp i snöhögarna!

1 kommentar:

Matilda sa...

Kul att boken är bra, väntar på min och ser verkligen framemot att få kura ner mig i soffan och bara läsa, läsa, läsa ;)

Du kan inte bara döpa bugandet till "buga"??

Synd vi inte bor närmare varandra, hade varit trevligt att träffas igen. Var ett tag sedan...