fredag 20 juli 2012

spår mm

Igår så tog jag mig lite i kragen, eller försökte snarare :-). Sen var det kanske mindre smart eftersom det fick "lite" bieffekter.

Bild: Susanne o Jackpott, jag o Bira, HTU-12, båda hundarna är ensamma i sin ras som TJH!! Och vi är på samma kurs, i samma grupp... (hon gjorde dessutom GUFen med Anette i Herrö!)

Jag började med att lägga ut ett varsit spår åt Bira o Lizza, tanken var väldigt korta, men de blev... lite längre :-). Nu kom jag dessutom på under spårutgången att jag skulle se till att Bira använde näsan vid vägövergången som vi hade, men tack o lov i sista stund, typ, kom jag på att det nog är bättre att ta en svårighet i taget! Tanken med spåren var längre liggtid, ca 3 timmar....

Sen åkte jag hem och hämtade två badsugna flickor, eller snarare 3... Jennifer, Stina o Bira! Jennifer o Stina skulle bada, och ungefär som jag trodde var det iskallt (enligt dem) och det var endast Jennifer som doppade sig! Svårt att räkna ut va!? Bira... ja, jag insåg att jag nog ändå måste träna lite till innan vi gör ett vattenprov... för att komma i vattnet efter den första dummyn tar ca 3min eller något. Hon måste verkligen fundera på saken vid strandkanten ett tag, sen måste hon göra några mindre försök, ett eller några halva försök innan hon simmar ut. Nu kan det ju hända att denna fundering försvinner när det är en pippifågel där ute och inte en dummy :-)! Sen efter några hämt och när badflickorna gett upp, här fick ju Bira dessutom störningsträning på köpet, så fick Stina bli dummy-kastare och Jennifer skytt. Jag var bara hundförare! och vet ni... det gick galant! Fullt fokus på vattnet fast det small bakom och efter två smällar flyttade vi skytten närmare (riktigt nära) och det var heller inga problem. En sak mindre att träna på!

Efter någon timme var det dax för spår... att följa ett äldre spår är inga svårigheter för Bira. Det blir lite svårare i vinkel och hon vill gärna ringa, stort, väldigt stort, åt fel håll... :-). Nu har jag fått ett tips på detta och ska ta tag i vinklar med båda damerna, bara jag kommer på om de är vänster eller höger-varvade :-). Det som dock hände vid spårandet var att hon gick över två pinnar av fyra. Intressant! Ska också bli intressant att följa och se om det försvinner av sig själv bara hon blir säkrare på äldre spår!
  Lizza spårade också bra! Hon är ju väldigt noga och inte lika stor-ringande, sen kan ju mattar med dålig koll ställa till det lite :-). Nu är Lizza tydligare, hon har mer sug i linan och hon är inte så lätt att påverka när hon väl är i spåret. Bira är känsligare och har inte samma sug, något att träna på eftersom det är skönt att känna när man har rätt och man kan bromsa om man är tveksam och hunden beslutsamt tar i och visar att vi är rätt... Jo, Lizza, hon tog inte en endaste pinne!! Alla fyra lämnade hon efter vägen, nu såg jag dem alla och kunde ta upp dem, men det är ju inte bra... Vi lekte sedan med leksaken som vi hittade i slutet och lekte också plocka-upp-pinnen-så-får-du-mer-lek-leken, och det är en svår lek!

Hemma så fick Johan filma lite när vi gjorde lite övningar till lydnadskursen som vi går :-). Dels då klossen, och sedan gjorde vi lite piruett-träning och en film där jag försöker lära mig hantera belöning och försöker få min hund att först gå in bakom mig och sen komma in i utgångsställning. Detta var svårt, och både jag o Lizza var mest förvirrade, ha ha ha... men sen tror jag det kan ge resultat om vi får till det! Nu ska jag träna på vänsterpiruetter och backa i samma övning! Intressant o kul!

Efter det så lagade jag middag och konstaterade att det inte är nyttigt att göra så många saker på samma dag och så gick jag o la mig och somnade! Sov två timmar, klev upp, matade hundar och gick en liten runda, sen sov jag vidare till klockan ringde strax efter 8 i morse... och hade lätt kunnat sova längre! Har inte gått på promenad med hundarna på över en vecka och har inte ens abstinens... gruvar mig mest för måndagen då jag måste ha läkarintyg om jag ska vara sjuk... Fixar jag att jobba då?? Jag är ju bättre i förkylningen, hostar inte, är inte lika hes, bara lite snorig, har ont i huvudet och är sjukt trött! Men, tills dess är det två-tre dagar! I kväll så ska jag nog ut och se på crusing, brukar vara många fina bilar :-), sen blir det ingen dans för mig utan jag bäddar nog ner mig och sover sött! Kanske hinner jag sova lite middag innan också :-).

Jo!! Så måste jag få in ett lydnadspass i schemat idag :-). Dax att sätta sprutt ;-). Hej hopp!!

Inga kommentarer: