måndag 23 juli 2012

en massa dagar...

... tänk vad lite jag gjort!! Inte många knop... och den första långpromenaden jag gjort på 3 (!!!) veckor som jag gjort gjorde jag i lördags, och då kom huvudvärken direkt... ärligt tror jag inte det beror på promenaden utan på förkylningen, eller vad det nu är, som inte vill släppa greppet! Promenaden blev nu inte så värst lång, men som sagt den första på länge... 6 km fick Lizza och Siri springa lösa och gissa om Lizza sprang!? Ha ha ha... Efter vi vänt så fick Bira springa i lina och hmmm... lydnaden var sådär... glad och lycklig var hon och redan efter en kort stund listade hon ut hur lång linan var och när det var dax att vänta på matte! På något ställe hade hon gärna valt skogen kan jag säga... hi hi...

Jag jobbar vidare med Lizzas linförighet och känner just nu att jag skulle behövt en 10v kurs (eller något) i enbart linförighet... ha ha ha... idag flyttar kursen över fokuset till ligg-sitt-stå under marsch och plats liggande/sittande! Hm, ja och här behöver vi ju också tipas så... ha ha... kursen är kanske bra ändå ;-). Fast jag behöver en frittfölj/linförighet-kurs i alla fall!! Ha ha... jag jobbar dock vidare med att belöna bakom min rygg, från höger hand till vänster hand och ser om det ger resultat! Ska göra ett försök att ta leksaken den vägen också, för när jag nu tog leksak från vänster ficka fick jag en hund som trodde det kom en leksak från höger varje gång jag stoppade handen i fickan... om någon orkar titta på filmen och om någon undrar över hennes belöningsförväntan, ha ha...

Bira har fått simträning! Vi tränar på att kliva i vattnet från olika strandkanter. Vi har varit i en tjärn och fått en sumpig utgång, med tuvor och tvärt i vattnet efter det, vi har tränat på att kliva ut i vågigt vatten i Härjeåsjön från en fin sandstrand och jag kliar mig i huvudet och undrar hur det ser ut på ett enkelt vattenprov och hur jag ska få henne att inte tänka på saken i en kvart... kanske räcker det att lägga ut en riktig fågel?? I alla fall så tränar vi lite på land också. Nu har det inte blivit några dirigeringar eller liknande utan "bara" släta ingångar till mig och då ingångar med lite roligare/svårare dummysar. Några rep till, sen plockar jag in fågel!! :-). Bira har hyffsade ingångar, slarviga gripanden, men ibland, speciellt om hon börjar bli lite trött eller det dyker upp en ny roligare dummy, så kan hon ta ett varv eller en liten paus! :-) men vi ska ta tag i det nu :-).

I morse blev det den vanliga promenaden och sedan tvingade jag iväg mig till jobbet... och hoppas jag kommer iväg på träning på klubben i kväll!

Hej hopp! Kanske dax att ta tag i kön nu... (det har varit kö-fritt och jag har rast just nu...) fast jag vill inte... skulle vilja sova lite... :-)

Inga kommentarer: