tisdag 24 juli 2012

måndagsträning!

Japp, kom faktiskt iväg till klubben och tränade igår. Först kände jag mig lite kluven... vad skulle jag träna på?? Jag vill ju ha en plan och att bara gå in och köra bakdelskontroll och piruetter i mer än 10 min är ju inget man direkt vill... ha ha, jag blir så läskigt yr i huvudet då!! Men så slog det mig att det var ju måndag och dessutom måndag v30 och en ny uppgift på kursen jag går och plötsligt hade jag en massa att träna på!! Speciellt eftersom det visade sig att Lizza inte kunde sitt... ha ha... ja, alltså säger jag sitt så sätter hon sig, men frivilligt sitt var enormt svårt, där kom mest ligg och mest av allt hopp-stå!!

Alltså, vi började med linförighet, med mest snurrar och backande. Vi fortsatte med sitt och sedan sitt under baklänges marsch, därefter ligg och ligg under baklänges... och sist hopp-stå. Därefter tränade vi på platsliggning med kort avstånd och störningar. Störningarna var kastad godis, kastad leksak, leksak som jag ryckte omkring (supersvårt!!), träningskompis kampar med sin hund rätt nära, pudel springer mot agilityhinder (ej planerad störning), ligga tillsammans med andra hundar, matte apar sig på marken (blev lite för mycket när hon dessutom låg i grupp), "grannen" kallar in, grannen går runt mig, jag går runt grannen... och det mesta fixade hon superbra!! Och det gör mig nöjdare och gladare än ni kan drömma om!! :-). Blev också lite kryp tränat... Sen åkte jag och hämtade Johan på fotbollsträning och så åkte vi tillbaka igen.

Johan tränade lite med Bira och gjorde allt med henne lös och det börjar kännas som att de är på väg i rätt riktning :-). Nyttigt att träna lös, synd att hon inte får sina fnatt på träning utan bara på tävling! Men, det skadar ändå inte deras samarbete med lös träning och han kan inte dra runt henne utan måste lära henne att gå med :-). Nu mådde inte Bira bra och var inte på G så där som hon kan...

Sen tjuvlånade jag Bira och tränade lite apportering, ha ha... på en frusen järpe... och tänk så glad hon blir när hon hittar en pippifågel!! Ni skulle se henne... vill mest krypa ur skinnet, ha ha... Nu gjorde jag några enkla ingångar på 1-2m till att börja med, ökade sedan avståndet när det gick bra, och avslutade med en "vanlig" apportering. Nu kom det dock en del greppbytande/bollande/tugg och vi tränade då enkla hållfast övningar, och sedan under baklänges marsch och jag känner att jag måste lägga lite krut på detta! Hon är vissa gånger också hård i munnen och det får vi väl också träna på om det nu går, men det borde ju fungera eftersom det bara är ibland och sen kan jag ju inget så hur hård hon är vet jag ju inte egentligen, men jag tror det är lite för mycket... I alla fall glömde Bira att hon hade ont i magen en stund!

Biras mage då... jo, både Johan o jag visste direkt vad som spökade! Bira var nämligen lite sur i söndags för att vi lämnade henne (och de andra hundarna) själva och inte ägnade oss åt någon aktivering (vi hade ju bara tränat apportering på land och i vatten). Heltrist!! Och, ja vi gissar ju att det var hon som var upp på bänken och tjuvade nektariner, två st och vi gissar också att det är hon som ätit båda... och nektariner har ju lite större stenhårda kärnor... och mycket riktigt i morse bajsade hon ut en nektarinkärna... hoppas det var nummer två som kom ut!

Och Lizzas svans... hon har ju ett sår på svansen och jag tvättar det med jodopax. Jag tycker det har torkat ihop lite, men undrar om det blivit större sår där det minskat i gul hud/ vätskande. Jag fortsätter tvätta och ser vad som händer!

Igår när jag kom hem så blev det lite mer träning med Lizza. Vi filmade lite till krsen vi går. men, jag tror att jag inte ska filma så mycket i taget utan mer göra en del itaget och fokusera mig (kursledarna) på det. Men just nu är jag så glad att få kursa att jag blir lite för ivrig :-)

Oj oj oj, nu blev det kö... hej hopp ;-)

Inga kommentarer: