tisdag 8 maj 2012

wiiiii...

...iiilken dag!! :-) Tänk att en dag kan bli så bra fast jag ödslat en massa tid på att jobba :-).Och vilka hundar jag har!! Mmmmm... :-)

Vid 04.30, ca så begav vi oss ut på vår vanliga morgonpromenad! Ca 5km går vi... sen åkte jag och jobbade, fuskade (mot alla regler fick jag veta idag :-) ) och tog lunch i samband med att jag slutade. Åkte hem vid ett och tog då ut oss i skogen för en cykeltur! Underbart!!! Och Bira är som vanligt en skojjig prick... ha ha... efter ca halva "resan" ökade hon farten och höjde snittet på återresan med 1km/h... ha ha... nu hade hon sämre fart än vanligt, men i alla fall! Vi cyklade också 1km längre än vad vi gjort tidigare, så Bira ligger nu på 5km och hon har de senaste gångerna inte tagit någon paus! Igår fick Bira dessutom syn på en tjäderhöna :-) och det var då hon började med sin fartökning :-D och den höll hon sedan i... Lizza fick också 1km mer än vanligt och hon är nu uppe i 6km. Tror ni det har någon betydelse?? Stora husse konstaterade igår att inte nog med att hon har A-L-L-T, det tar heller aldrig slut :-D :-D!!! Någon som tycker vi är elaka med hundarna?? Hi hi... det baseras på kärlek :-)...

Jo Bira... igår när vi cyklade så har de börjat göra en ny väg vid vår start och nu var det en grävmaskin och några lastbilar där. En lastbil kom och tömde ut grus och precis när vi gick förbi var grävmaskinen där och plattade till, ca 3m från oss... :-) och Bira, hon måste vara den mest nyfikna jycken genom tiderna... fast det slamrar och skramlar och rasar så skulle hon vilja undersöka saken närmare och sedan måste jag handgripligen dra henne därifrån, för hon vill stå kvar och titta :-D :-D och Lizza sen, hon tycker det är lite mysko fast den är 20m bort... ha ha ha...

Sen var det hem, grejsa lite med veden, äta lite middag och sedan hundträning i Sveg!! Åååå vad roligt!! Lizza var doch ovanligt långt fram i fria följet, men då har vi ju något att jobba på ;-). Annars körde vi framförgående, läggande, apportering, hopp, budföring och massor med supersvår platsliggning!!! OCH så bra hon är min lilla Liten!! hi hi hi... Platsen blev med störning i form av liten hund som springer agilitybanan, hund som går förbi på vägen och blir utskälld av andra hundar, hundar som tränar bakom ryggen, hundar som kommer in och lägger plats bredvid oss, hundar som går därifrån... En gång satte hon sig upp och det var när en annan hund kom in bakifrån till platsen, inte bredvid henne, men det blev nog överraskande. Annat roligt var att hon har riktigt bra ordkontroll, och säger jag ligg efter jag slängt apporten, så lägger hon sig, fast hon är sprickfärdig :-)! Skönt, men jag ska inte träna det mer, bara testa någon gång... hon blev nu lite tveksam i hoppet och det är ju inte bra! En och en halv timme var Lizza ute och när vi sen skulle gå till bilen så ville hon inte det! Hon ville träna mera... ha ha ha... och det gör mig så glad!!

Sen var jag lite lektant, hi hi... var budföringsmottagare, lekte med hunden, liggande på gräset och jag vet inte om matte uppskattade att jag jagade upp hennes hund, men jag hade superroligt!! Ha ha... och jag tror att han också hade det :-). Sen fick jag leka med 2 schäfrar, men då låg jag inte på marken... det var mest att de skulle dra dragkamp med främmande som inte är rädd, och så gick jag lite med dem och hanterade. Gick kanonbra!

Sen fick Bira komma ut och vi tog tag i det här med apportering och lite dirrigering! Sååå kul och tusen tack Liza för hjälp igår och alla fina bilder som jag fått på "mitt" bus!! Ska lägga upp lite här någon dag när jag är hemma!! Bira fick på "ut" hämta 2 nya föremål. Dels en special dummy, som är oval, och ska vara som en rapphöna :-) och sen en liten kaninboll, svår greppad men superrolig! När jag kände att jag behövde en extra fick min mössa rycka in :-). Bira är duktig, men... skulle behöva lite snabbare gripande, hon tog också ett föremål och sprang till nästa, hade lite beslutångest innan hon tog första föremålet och kom. En gång stod hon kvar efter hon gripit och funderade på om hon verkligen skulle komma... :-) Men så gjorde hon det i alla fall! Phu!

Dirrigering, utom "ut" som vi körde först, helt basic... jag sätter henne, slänger/lägger ut 2 föremål, en till höger och en till vänster, höjer den armen som är på den sida som hon ska springa till, och viftar ut med den tillsammans med mitt höger eller vänster som kommando. Hon tjuvstartar nästan... :-). Jag vill inte ha start på arm-höjningen, utan först på när jag "vinkar". Men, det är kanske 3e gången vi tränar detta, så... hon är superduktig!!! En gång gick hon fel, då säger jag "ojdå", tar föremålet och lägger tillbaka det, sätter henne och gör om. Detta är riktigt kul!! Och jag tror hon också tycker det... :-). MER av detta :-)

Nu ska jag jobba lite innan jag ska gå hem och sedan åka och lägga lite spår åt lite hundar och sen ha kurs i rallylydnad! Hej hopp!!  

2 kommentarer:

Liza sa...

Tack själv för hjälpen igår och det gjorde inte matte något att han blev lite uppjagad, haha...han ÄLSKAR ju det! :)
Tack även för en härlig eftermiddag idag med! Tur sommaren är lång så vi hinner med fler sådana :)
Kramar

linaa sa...

Ni är så duktiga med eran träning.

Så kul att läsa om er, man blir alltid lite mer inspirerad av de!!

Har ni någe MT inplanerat för Lizza? Luzza skulle gjort sitt imorgon men såklart så börjar hon löpa alldeles för tidigt och jag fick en tidig tid för att kunna delta för ja ska bort sen... så vi fick avboka de:(