lördag 19 maj 2012

Ny dag!

Och så blir det en himla massa tankar... :-). Har anmält mig och Lizza till två lägrespår... ha ha... den ena, där står vi som 5:e reserv och den andra, där får vi se, men det är på tok för långt borta egentligen. Men! Nu har ju hornen börjat växa ut. Hi hi hi...

Idag gjorde vi därför ett längre spår. Spårkondisen måste tränas upp! Att gå ett lägre spår ska vara lätt som en plätt och ca 2½ vecka har vi på oss... och jag kommer vara borta ca 3-4 dagar... ha ha ha... Ja och det var ju inget problem med 800m spår, även om det märks att det är längre än 300m. Pinnarna var 7 till antalet och där missade hon en, som låg lite dumt till, men hon var så bra i spåret att jag såg den ändå! Perfekt!

Nu tycker ju visserligen Bira att livet som gårdshund är ganska bra, men redan efter ett par dagar var hon nu helt uttråkad!! Och idag började hyssen att komma fram tydligare än igår... hi hi hi... Så, jag lurade med mig tjejerna och la Stina som vind-figge och Jennifer som ljud-figge! Bira är en toppentjej att jobba med och hon jobbar riktigt snyggt. Nu var inte vinden på vår sida, så jag fick göra en sväng, men där plockade hon upp vittringen kanonfint och fick en riktigt bra markering! Sen mot ljudet... och då kommer jagpå att jag glömt informera ljud-figgen om när hon ska börja gör ljud. Tur att den snart 11 åriga figgen har erfarenhet ;-). Ljudet var rätt svagt, och Bira inte så tydlig... men det blev i alla fall en markering och vi kunde springa ut! Åh vad detta är rolig träning!!!

Ja, sen har jag funderat en del över appelltävlingen... En bra sak med att tävla är ju att se var man står! Och hur ska jag nu lägga upp lydnadsträningen till kommande tävling(ar).

Linförigheten måste upp ett snäpp! Minst... och här handlar det om uthållighet och att hon ska orka hålla positionen lääänge och inte landa för långt fram! Så detta ska jag försöka ge mig in i... tips mottages gärna!

Framförgåendet... här ryker ju poäng för att hon stretar och nu vände hon upp i ena halten (den hon stretade mest i..) Jag tror ínte jag tänker peta så mycket i det... möjligen träna lite på längden hon går så hon inte stannar för tidigt!

Platsläggande (läggande under gång)... Håller tydligen inte för tävling och måste därför tränas mer! Speciellt att jag fortsätter gå... (nu såg någon av de tävlande ett rådjur på andra sidan plan under detta moment, jag har dock svårt att tro att Lizza såg det och stannade kvar, men om hon bara skymtade det så kanske...)

Inkallande... låter vi bli :-)

Apportering... mitt nya favvo moment! Ha ha... Fick 9 av ena domaren, skulle vilja veta varför... Men möjligen att vi tränar lite fart i detta momentet!

Hopp över hinder... låter vi också vara!

Platsen måste vi träna massor på!! Men, jag tänker inte lägga henne plats i lägreklass på dessa två tävlingar (om jag nu kommer med...).

Vissa moment är värd mer i lägre än i appellen,  framförgåendet och apporteringen. Och så tillkommer ju krypet med en riktigt hög koeff! Alltså mycket krypträning nu!! :-) OCH budföring med skott måste vi lägga till :-).

Jag har också glömnt att berätta att vi i onsdags var in på Mora BK och påbörjade träningen av stegen som kommer i elitklass. Ha ha ha... shejpade henne över den... och ska tilläggas att den vi testade på är ca 30-50cm hög och Lizza ramlade ner ca 20ggr innan vi kom över hela och då ville hon inte kliva ner på marken utan hon började backa tillbaka... ha ha ha... roliga hund!!

Nu ska jag se om jag hälar med att värma vatten och ta mig en dusch... är egentligen för lat o frusen, men det känns som det behövs! Jennifer hon har badat i ån hon idag... galna unge!! Polaren Stina var halv-vettig och bangade ur vid fotknölarna!


Ulrika!! Hitta dig en tävling nu :-) Det är ju superkul!! ;-)

Hej hopp!!

Ps Är inte Bira för söt när hon svalkat sig i leran efter en cykeltur...

Inga kommentarer: