tisdag 22 maj 2012

hund ;-)

Tänk så verkar allting lösa sig... men samtidigt är det lite trist att allt ska lösa sig så här... Nu kan vi ju bara hoppas att jag inte blir sjuk av ryggmärgsprovet denna gång, men då får vi ta någon som biträdande tävlingsledare medan jag ligger i en säng på sidan av planen... Japp, så kan man tydligen göra! Vi har alltså tävling på söndag och har sökt med ljus och lykta efter en tävlingsledare, men det verkar inte finnas någon som kan/vill hjälpa till. Lösningen fick då bli att vi möblerar om i planen och tar lydnaden före spåret för då hinner jag vara tävlingsledare före konfirmationen! Problemet blir kanske för P-O som ju ska gå ut två spår före konfan... Hmmm...

Just nu är jag i den stora staden Östersund! Sitter på ett hotell och väntar på att bussen ska gå kl 07.20 i morgon bitti. Då ska jag till Umeå... känns inget vidare att åka buss en massa igen, men  men, det är självvalt och jag hoppas jag blir piggare! Tanken med resorna är ju byte av medicin...

I går blev det lite träning :-). Först träffade jag Liza, hjälpte henne lite med spårpåsläppsskyltar, så hon fick dåligt samvete, för det skulle ju inte jag göra :-). Ömsesidigt utnyttjande! Hon fick sedan gå ut ett längre spår till mig och Lizza... 7+1natur+slut pinne fanns i spåret. Med oss hem hade vi 5 + slut... och då slutet efter lite "fuskande". Hon blev så till sig över att se Liza stå i slutet så hon glömde spåra... Nu gjorde vi spår utan snitslar och något och det är ganska intressant att se och kunna lita på sin hund! Att Lizza missade naturpinnen är inget konstigt, hon är ju lite noga vad hon tar (bävar för uppletandet!) Lite synd på de andra 2 bara... Jag tycker att hon har en osäker start, och skulle kanske vilja höja motivationen lite där... Det märks också att hon blir mer tagen av de lite längre spåren, alltså, mer spårträning!! Ska också försöka klämma in mer hårda-spår-träning! Sen har Lizzan kopplat ihop slutpinnen med lek... ha ha... hon vägrar ta mat-belöning vid den... skojjiga jycke!

På kvällen sedan var vi in på klubben och tränade lite lydnad! Lizza och jag fokuserar just nu på 2 saker. Linförighet, position och längre sträckor (med position!) och kryp! Igår tyckte jag hon kröp riktigt bra... visst var hon hög några ggr, men över lag bra! Sen verkade det som att det blev mer fusk på slutet... Förutom låg hållning så försöker jag belöna att hon väntar på mig och inte börjar krypa för tidigt och så ska hon ju också vänta på mig :-). Och bara för skojs skull började vi också med kryp baklänges!! Ha ha ha... Cecilia och Liza fick se hur lång tid det tar att lära Lizzan nya saker (tog kanske 10min), hi hi hi... Började med att belöna backande (när hon stod). Sen la jag henne och så belönade jag från början varje strävan/lutning/tassrörelse bakåt. Ca 100ggr ställde hon sig upp eller satte sig... men så fick vi till ett par klick och då trillade poletten ner och 1-2 steg kunde hon krypa bakåt! Nu har jag en början och lite kul att jobba med :-)! Det blev en hel del nya hundmöten och jag upplevde Lizza som lite ur gängorna och väldigt reaktiv på allt, samtidigt är hon ju betydligt bättre än vad hon var som yngre.

Bira fick komma ut och träna lite dirigering i apporteringen. Det går lite si och lite så... men hämtar gör hon alltid! Sen blir det inte alltid den jag har tänkt att det ska vara... Men, vi jobbar på det också! Hon har superroligt, jag har superroligt och det är viktigast! Liza fotade en del superhäftiga bilder på oss, men den internetta världen ville inte vara med oss idag när jag skulle ladda ner dem, så det får jag bjussa på när vi kommer hem igen!

Bjussar på lite bilder från Säs istället :-).

Idag var jag in och snitslade två spår på förmiddagen... efter jag städat efter Bira, som varit dålig i magen i natt och i morse... pust... och Johan fick superdåligt samvete för att han inte klivit upp när hon väckt honom utan sagt åt henne att hon skulle lägga sig igen. Jag har inte hört henne... stackars mitt bus... Idag har hon fått ris och morötter och jag tror magen lugnade sig rätt fort. När jag tog ut henne för att rasta henne när jag la spåren, då ville hon inte göra ifrån sig, då letade hon spår överallt :-) Gulliga hund!

Sen kom pappa och lunchade och hämtade lite grejjor som han glömde i Säs och som jag tog med... sen var det typ tvätt, packa, laga middag, åka... och jag som skulle trötta ut hundarna idag!! Stackars Johan... (bild 1 o 2 = resan till Säs, Ulvsjö, bild nedan fotbollsmatch, undra vilka som hade roligast!?? :-) )

Nu ska jag sova lite tror jag... Hej hopp!

Har ju aldeles glömt viltrapport igen!!! På väg till Säs, 1 orrhöna, 1 björn, 1 älg! I Säs, 1 älgko med två små kalvar :-), på väg hem: 1 tjäderhöna... :-)

1 kommentar:

Liza sa...

Vilken tur att vi utnyttjar varandra, haha ;D Allt är ju så mycket roligare när man har sällskap :)
Ha de bra där uppe i norr och hoppas att allt går bra!
Kramar