tisdag 15 maj 2012

Måndag!

Helt ofattbart!! Jag är så in i bomben trött och jag tog mig upp på måndag morgon... och ändå hade jag varit duktig och tagit min medecin på söndag kväll, något som ju kan slå ut mig en vanlig måndag... :-). Lika glad för det är jag, men gladast är nog Lizza! :-D :-D!!

Igår när jag kom hem från jobbet så blev alla galna som vanligt... Lizza öppnade grinden och mötte mig i dörren, skällande sitt glada intensiva URJOBBIGA skall. Skillnaden denna dagen från andra är att Bira sticker ut huvudet i hallen och snor med sig en sop (också en typ av glädje-yra... att bära runt på något) och den visar hon sen stolt upp! Jag ska ladda ner en bild på detta sedan, när jag är hemma igen... hi hi... söta lilla Bira!

Ja, sedan blev det middag och att köra Johan till Sveg för musikskolans tävling OCH stolt mamma hänvisar till sveg.info där det finns film... och spana in segrande ensamblen (heter det så??)! Nu var jag en tråkig mamma... dum mamma eller helt enkelt en mycket trött mamma... en gång har jag varit på något liknande och då satt vi och lyssnade till kl 22-23 på kvällen, och jag kan ärligt säga att jag definitivt hade slocknat 19.10 om jag satt mig där på en stol (började 19.00 tror jag)... Välbehövligt, YES!! Men, det hade nog inte sett särskilt bra ut...

Jo, jag var och tränade hund istället... skyller på två saker, dels en helt uttråkad hund och att jag gjorde något aktivt, vilket då höll mig vaken... Först kollade jag in Liza och Rocky när de tränade och det riktigt kliar i fingararna på mig... tycker det är superkul att få lägga mig i :-) och inte blir hon arg på mig heller... ha ha... eller så visar hon det inte... hi hi... eller så var det det som det betydde när hon frågade om jag inte skulle träna min egen hund :-D :-D :-D!!! Och när jag är inne på den svängen... TACK för alla UNDERBARA bilder Liza!!! Det är så roligt att få lite träningsbilder, som man ju helt omöjligt kan fota själv... KANON!! Och jag kommer också visa dem här bara jag är vid min dator...

Lizza och jag jobbar lite med position, jag vill fortfarande ha bak henne, vilket är svårt... Framförgåendet börjar bli riktigt bra, men vid ett "stopp" så vände hon upp mot mig. Inte bra men inte hela världen! Hennes största problem annars just nu är att hon blandar in ligg i allt hon gör :-D! Hon kan inte sätta sig upp från liggande, då lättar hon 2cm på armbågarna innan hon störtar ner igen... hi hi... nu är det ju bruks vi tävlar så det gör inte så mycket! Vi tränade också inkallning och apportering med kommendering och en halv tendens såg jag till tjuvstart. Då avbröt jag och gjorde om... jobbade sedan lite med just stadgan och ordkontroll i de olika kul-att-springa-momenten. Inkallningen måste jag ju berätta om... istället för hit sa jag ligg, mitt i första galoppsprånget kom Lizza på vad jag hade sagt och hon la sig då mitt i språnget... Häftigt!!!

Platsliggning tränade vi... och hon är inte längre som en giraff när hon ligger där. Hon hade inga problem med att Angus skällde, eller att Cecilia kampade strax intill med Årka.. det känns ganska stabilt just nu... och det känns OTROLIGT skönt!!

Budföring med Cecilia, som hon ju inte känner... gick kanon!! Fick belöning kamp... och så fick hon sticka med kamptrasan sedan... kanonbra! Enda minuset var att hon kände doften av kampleksaken innan, så hon visste att den fanns hos figgen, men! Är det en kvinnlig mottagare på tävlingen, då testar vi!!

Bira fick sen komma ut och träna lite apporterings dirigering... och hon var rätt taggad och tjuvstartade lite för mycket... ha ha... och drogs till en speciell dummy... alltså backa i träningen, göra det enklare och använda tre lika dummysar! Sen drog hon också ett race med kanin-bollen... mindre bra, men efter en liten stund kunde jag blåsa inkallning i pipan och då kom hon så fint! Nästa gång ska jag testa att blåsa sitt... Jo, vi tränade lite på visselsignaler också!

I kväll har jag kurs med rally-gänget! Superkul!! Och sedan funderar jag på att dra mig mot sydligare breddgrader en sväng... om jag orkar... :-) Nu ska jag jobba vidare... rätt skönt när det inte är kö!

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Onej, du får absolut inte tro att jag blir arg för att du lägger dig i, utan tvärtom...bara roligt ju! :) Och att jag frågar om du inte ska träna din hund är för att JAG är rädd att ta tid från din egen träning...annars skulle du få stå en timmar och hjälpa mig, haha. Så om några veckor...då du, ska vi peta lite :D
Tusen Tack för all hjälp! Den är GULD värd! :)
TACK själv för härliga bilder!!
Kramar