fredag 4 maj 2012

Viltrapport...

:-). Jag glömmer ju att rapportera om viltet jag ser... det är ju ungefär det enda som händer i min värld just nu :-). Här om kvällen, då var det 5-7 rådjur här nere på täkten när jag kom hem från där jag nu varit :-). När vi sen skulle gå på kvällspromenad var de fortfarande kvar, och Johan skrämde iväg dem med ett tjoande... Hundarna såg dem, men fick inget större utbrott (för Siri var inte med...). Kvällen innan satt räven där på en sten och väntade på att jag o Siri skulle passera så han/hon kunde gå över vägen... Såg ut som det i alla fall :-). I förrgår på cykelturen såg jag en tjäderhöna när jag cyklade med Bira, ungefär där jag tidigare sett tuppen, dit skulle man smygit sig och sett om det var något spel :-). Nu såg tack och lov inte Bira tjädern :-). När jag sedan tog Lizza, ja då klev ett rådjur fram på vägen :-D, ganska långt framför oss och den gick lungt och fint, vilket jag tyckte var perfekt då det ju inte borde jaga upp Lizza lika mycket som om det sprang... Hmmm... nu stannade rådjuret i dikeskanten och började äta!!! Lizza ökade farten mer och mer... hon hade ju sett den sen första stund och la i en annan växel redan då, hi hi... Tillsist var jag ju tvungen att tjoa lite på rådjuret för att de skulle upptäcka oss och då blev det sprutt under galocherna kan jag lova! Nu är ju inte Lizza någon Tanija och jag inser att jag inte behöver oroa mig för denna typen av möten heller med denna hund. Jag har ju tidigare i mitt liv kommit hem helt blåslagen på benen efter att vi studerat rådjur på cykelturen, och mer än en gång har det hänt :-). Ja och sen Siris vilt då... en koltrast! Och jag skulle kunna... hunden!!! Hon jagar upp dem alla, och börjar själv nästan skalla, och jag kan nästan inte hålla dem, för att en koltras flyger över vägen!!! Korkade jycke...

Igår, då träffade jag Liza på Sveg och vi la lite spår till varandra och snackade en massa gojja! Hoppas vi kan ses nästa vecka också... Så kul och nyttigt!! Lizza, spårade inte så snabbt som hon brukar och jag hade nog velat ha lite mer tryck i linan :-). Hon markerade första pinnen bra, sen blev det sämre... hon är dock rätt noga och även när hon tappar bort sig så verkar hon kunna hitta tillbaka själv, rätt skönt! Vi behöver dock fler icke-förarspår och med icke-förarpinnar! Hoppas vi hinner ses nästa vecka också :-).

Tack för en trevlig tur! Nu ska jag rasta hundar och kanske grejsa ett par minuter med Lizza och sen åker jag till den stora staden på "intro", så också jag får skriva avtal med HV och inte bara Bira :-). Hej hopp i snövädret!!

Inga kommentarer: