måndag 28 maj 2012

glömde visst...

... att berätta om Biras "tilltag" igår kväll... Det är lite som Liza sa när hon ringde mitt i katastrofen... man kan ju aldrig ha tråkigt när man har den hunden... så sant så sant... ha ha...

Bira fick igår vittring på något i häcken, där hon sitter fast ute... Man ser direkt att hon har något på gång... Svansen går fram och tillbaka med en hastighet så man bara väntar på att hon ska lyfta när som helst... ha ha... så i alla fall lyckas jag avbryta hennes jakt och får gå och trassla upp henne och nu verkade hon ha gett sig. Det flög väl... men icke... snart ger hon sig iväg in i häcken på andra sidan... den ogenomträngliga häcken, en roshäck, med "stup" ned på andra sidan... Precis när hon kommit igenom så lyckas jag få fatt i linan och få stopp på henne. Johan kommer för att hjälpa till... Enda sättet är att jag håller henne kvar och han går runt häcken och ser om han kan få fram henne där och koppla henne. Nu är det ingen lätt uppgift att komma runt och brännässlorna börjar också komma upp... hi hi... (ungefär här ringer Liza, hon hör Johans brännässle-vrål :-)). Och då, när Johan är där och "bara" ska ta sig in under en del av häcken (som vikt sig) då kommer Bira på att hon nog ska gå tillbaka till matte... ha ha ha ha... då kommer också grannen för att studera vad vi håller på med... hi hi... och då halv-fastnar Bira där i häcken (den är ogenomtränglig!!), eller om hon bara stannar för att fundera på hur hon ska göra... Jag lyckas dock dra/lyfta/släpa upp henne på gården igen. Phu! Johan får snällt vandra tillbaka igen... hi hi... och Bira sätter sig lungt och stilla framför sin koja igen, som om ingenting speciellt har hänt... och jag kliar blåsorna jag fick från brännässlorna på knäna... Vad gör man inte för en Bira??

Har jag berättat att hon också lärt sig öppna grinden ut i hallen?? Och hon gör inte som Lizza och bara går när någon kommer eller för att följa ut... Näe, Bira öppnar den hela tiden, för att kunna gå på egna äventyr.... så, nu måste alla lära sig att stänga med gummisnodd och se till att det finns ett hinder till innan man kommer ut, kompostgrind eller stängd dörr. I morse när Jennifer kom ner då var Bira i badrummet och letade efter små busiga saker... :-). Undra hur detta ska gå när jag ska vara borta :-).

Hej hopp igen!

Inga kommentarer: