söndag 25 februari 2018

Väderblogg...

... borde sova nu, men känner att jag måste få ut lite först... tog precis beslutet att bojkotta fb ett tag... som ni kanske vet har jag inte fb/messenger i telefonen, utan är ute endast när jag orkar starta datorn. Lever ju med en underbar knapptelefon, en sån man kan ringa med ni vet ;-).

Just nu så lägger var och varannan upp inlägg om hur jobbigt vädret är och jag är ganska less på dessa och alla negativa tankar... Ena dagen så är det fel för att det är 8 minus och snöar, nästa dag är det fel för att det på morgonen är -30 och solsken. Men vad ska det vara då??
Om vinter i Härjedalen/norra Sverige är så jäkla hemskt, flytta till Skåne då! De senaste 5-10 åren har folk gnällt (på fb) om ishalka, dålig vinter osv... Ja, nu har vi en riktig vinter, en sån som man ska ha, men då är det också fel...

Jag är antagligen stenkorkad som med ett leende skottat snö (och lyssnat på poddar eller musik), ibland flera gånger i veckan, denna vinter och ja, det tar enormt mycket tid och ja, det har tidvis varit rätt jobbigt... Men... det är vinter och JAG ÄLSKAR vinter och snö!!!
Och att gnälla över snöskottning ska kanske inte göras i min närhet... har svårt att tro att det är så många som skottar samma mängd snö som jag gör för hand....

Ser man på temperaturen så tycker jag inte det varit så kallt, några dagar här och där med ner mot och strax under 30, men det har ju inte hållit i sig i veckor och jag tror inte det varit så pass kallt att jag någon dag ställt in en promenad pga kyla... dvs, mitt på dagen har temperaturen varit rätt hygglig.
Jag ser annars de kalla dagarna som perfekta dagar att baka, städa och grejsa inne, något jag sällan har tid med annars... men jag verkar vara rätt ensam om det.

Nu så här i slutet mot februari börjar ju solen värma och en kall morgon betyder en klar dag och precis som denna dagen så är det bland det mest fantastiska som finns. Helt oslagbart!! Nu blev det lite mycket innedag för mig, har haft alla barn på besök och dessutom varit och fikat med världens bästa grannar (utekaffe som blev i deras uterum :-).
Supersocialt och inte alls jag, ha ha ha... men nu behöver jag inte vara social på länge och det känns bra ;-).

Nu har temperaturen åter smugit sig ner mot -28 (på backen), det brinner mysigt i kaminen och jag ska krypa ner under täcket och drömma om en härligt solig dag imorgon... med en lååång promenad och kanske lite hundträning på kvällen... Och jag fortsätter nedräkningen mot en härlig semestervecka som jag har framför mig, jösses vad jag behöver den nu...

Hej hopp!


(ja jag vet, nu kommer "alla" säga något om att det kunde väl snöa lagom, det behöver väl inte komma så mycket osv, detta ÄR lagom! Och kommer det mer så är det också lagom ;-). Varför  reta sig på saker man ändå inte kan göra något åt?? Det stjäl bara energi som man kan göra roliga saker med! Sov sött!)


2 kommentarer:

Liza sa...

Haha, jag håller fullständigt med dig, det gnälls mycket om ditt och datt och väder och vind och jag kan villigt erkänna att jag nog också är en sån, whohahah. Ibland i alla fall ;)
Det är en j-kla tur att människan inte kan styra över vädret för då hade det nog varit världskrig varje dag!
Varje årstid har sin tjusning, absolut!
Kram

Yrre sa...

Vi närmar oss den årstid som är vackrast, vårvintern och den är alldeles underbar när det finns snö. Själv har jag så svårt med kylan nu av många orsaker men när jag inte hade det njöt jag mer precis som du! Önskar dig härliga dagar framöver!