fredag 16 februari 2018

Funderingar...

Jag börjar med det som bränner mest... HUR orkar folk hålla på??? Alltså, kan man inte visa glädje för andras framgångar? Kan man inte se att vi vill olika saker och uppskatta det? Varför måste man ljuga om en massa saker och... jag fattar inte... Jag tror att om inte mänskligheten ändrar sitt sätt att se på saker så kommer vi snart att gå under!
 TACK Åsa för att du är ärlig och säger vad du tycker!! Vi tycker inte alltid lika, men jag kan säga vad jag tänker och du kan tycka att jag är dum i huvudet, och det gör ingenting, ha ha ha... för du förstår vad jag menar och förstår vad jag vill ha, även om du inte vill ha exakt samma sak! Det uppskattas!
Det som mest finns i tanken just nu är avel och användning av olika hundar, men jag tror att detta idag gäller väldigt mycket i samhället, vi måste alltid vara så himla mycket bättre än andra och kan inte se med glädje på andras framgång.
 Man behöver inte älska alla, man behöver inte tycka om alla och det är helt ok att inte tycka om vissa människor... och nu till ett intressant sidospår... Jag upplever det som att människor idag blir sura över minsta grej på varandra, och man tycker inte om den för den har gjort det och den för datt osv, men våra hundar de ska älska alla!! Annars är det något fel på dem... eh...

Ok, om jag använder hunden X till min tik, då kommer uppfödare Z inte att prata med mig, för hon tycker inte om X ägare... logiskt eller hur!? För det är ju så att jag använde X ägare i min avel och det gör att Z måste ligga med X ägare om hon pratar med mig... ibland undrar jag om det är så folk tänker!?


ALLA människor har fel och i något tycker vi olika. Det kallas variation och är något som behövs... Om du tänker på din bästa vän så är det säkert minst 10 olika saker som du retar dig på eller tycker lite illa om, ja kanske till och med hatar... Men de bra sidorna väger upp, det gör att du står ut och faktiskt älskar den där personen. Det kallas vänskap :-).
Tänk nu, nästa gång du möter den där personen som du har lite svårt för att där faktiskt finns en massa bra egenskaper också, bland allt det där du inte gillar, se om du kan hitta dem... Eller ja, man kan iallafall vara "väluppfostrad" och artig och undvika jobbiga möten så blir det enklare ;-).

Nä, jag tycker vi ska acceptera att ALLA är olika och respektera varandras åsikter. Känna glädje för den som presterar och lyckas.

Till och från har jag har haft tankar om att flytta. Blev bjuden ett boende i Dalarna... Mycket har handlat om att jag ibland vill till en större brukshundklubb, där jag kan få gå kurser, vara lite anonym osv. Jag skulle också vilja ha närhet till något ställe där man hjälpligt kan träna sin spaniel... Men så slutar det ALLTID med att jag inte skulle kunna leva utan vintern... Jag älskar snö, jag älskar riktig vinter och nu börjar det allra bästa senvinter/vårvinter... Så UNDERBART!! Ja, och då försvinner varenda tanke på flytt...
 Så dök en tanke upp... flytta norr ut (inland)... köpa en enslig gård i en utdöd by, inga störande människor, kanske kläcka lite fasaner... hmmm... Där borde det ju vara ännu mer vinter än här och hamnar man lite för sig själv så gör man som man vill (det där med större brukshundklubb försvann lätt när det blev fråga om jakt ;-) :-D).
 Så hade jag väl tråkigt på jobbet en dag och var ut på SMHIs hemsida och tittade på snödjup... då på 5:e plats Ulvsjö (nu på 6:e) på mest snö i Sverige-listan, ha ha ha ha... ja, det är alltid mycket snö där, men varför flytta liksom... Eller ja, några mil söder ut då...
Så, det verkar som jag blir kvar, kanske får jag skaffa mig en Vizsla eller något annat häftigt som är mer anpassat för jakt i skogen och myrflaken här... eller så fortsätter jag att ha kul med min lilla spaniel och samla på vingar (mm) efter tjädrar och annat skogspack så jag kan vittra in marken när sommaren kommer.

Den där lilla spanieln var just precis väldigt dryg... Efter vår kvällspromenad så brukar vi gå upp och lägga oss... Nu tog jag datorn och satte mig i vardagsrummet, för att få ur mig en massa skit, och så började hon springa omkring och gnälla. De andra två har lagt sig till ro, man hon kunde inte låta dem vara och så blev väl Lizza irriterad samtidigt som jag fick ett utbrott. Men allt gick bra och nu ligger alla tre lugnt och stilla. Normalt sett så har jag en hund som klarar av att ligga stilla inomhus även om jag gör saker och två som springer omkring och är ivägen för mig, ha ha... men nu var det omvänt.

I morgon så är tanken att jag efter att ha tittat på en massa OS ska åka in på Sveg och träna lite med Liza och hennes liga. Om jag kommer ihåg det tar jag kanske med mig skidorna och kör lite på ett skoterspår där lite senare. Det borde ju vara bättre spår än här :-).

Sen sitter jag och och kikar efter kurser... jag skulle vilja gå något med fokus på stadga och sitt i uppflog, så jag får lite fart på mig själv. Jag behöver klara övningar och en spark i rumpan!

Och bara för att... detta är det 1000 publicerade inlägget i min blogg, häftigt!

Hej hopp & ta hand om varandra!


1 kommentar:

Liza sa...

Puh! Vilken tur att det verkar som du blir kvar här!! :D
Det finns säkert något litet torp i skogarna här runt omkring där det inte är så tätbefolkat ;) :D
Jag kan hålla ögonen öppna ;)
Kram