tisdag 13 februari 2018

jobblogg...

Kan då tolkas som en logg över mitt jobb, en blogg om mitt jobb eller så som det var tänkt, att jag bloggar på jobbet!
 Vårt mailsystem ligger nu nere och har snart gjort det i 24 timmar och de gamla mailen som låg i vår inkorg är nu fixade och allt vi kan göra nu är att vänta på inkommande. Ute skiner solen och på TV är det OS och här sitter jag... Tack och lov bara en timme till...


Igår var det äntligen slut på vilodagen och jag kunde ta med värstingligan på promenad... Nu var det snöväder, och lite för varmt och det blev en hel del klumpar i pälsen... Men vi avverkade drygt 5 km iallafall! Lizza (som vilat två dagar) mer vild än tam och Allis som bara tänker framåt... ha ha ha... Jag tror att Cider uppskattar det hela också, men hon skulle inte ha något mot att få lukta lite mer, ni vet på de där flcäckarna under snön, de som blev för 4 månader sen, typ... :-D.
  När vi klev ur bilen så kom ett par och gick och jag blev lite velig med hur jag skulle göra med Lizza... hon kan ju vara lite muppig, men brukar kunna sköta sig när det bara är människor... så jag tog ut henne och något voff kom, men inget mer, ungefär som jag trodde... och jag gissar att det också var en bidragande orsak till hennes uppförande när vi sen gick iväg. Liiite jobbigt är det med människor!


Sen på årsmötet så bestämde vi att ses redan kl 17 för måndagsträning. Detta då en hade lite inplanerat senare på kvällen. Oavsett, vilken höjdarkväll!!!
Vi var 4 st som träffades vid 17, så Allis fick sällskap av snygg-ungdomsligan Amic, Dino och Uffe. Jag tycker att det gick superbra!! Hon jobbade på bra och var inte särskilt påverkad av att det var trångt och ibland lite styrigt. Riktig superträning för oss!!! Jag tror nästan att hon tyckte Dino (som hon känner bäst, typ) var knepigast att ha bakom sig. Och jag undrar om Uffe är en känslig typ, som skulle reagera direkt om hon sa något för hon struntade helt i han och då är det den hund hon känner minst. Intressant!
 Vid 18 tiden så dök berner sennen valpen upp, jag vet inte vad varken hund eller husse heter, och sedan kom också Annika och Björk.
Superkul!!! Jag tror det är flera år sedan vi var så här många en måndagsträning, sommaren inkluderad... Och jag tycker ju att det är så här det ska vara. Detaljer, pet och saker som tar plats kan man träna när man är själv... nu blev det mycket fokus och koncentration. Sen är ju Allis en Allis, så hon var lös där inne hela tiden, för hon vill ju inte vara med de andra, ha ha ha.... men det blir ändå otroligt nyttig fokus, för man måste ju våga släppa de andra...
 Vi tränade strarter, fjärrdirrigering (uppsitt), runda konen, sättande och läggande under gång, kryp, targetsticka (dutta med nosen), sitta kvar, ligga kvar... alldeles för mycket egentligen, men kul hade vi :-). Givetvis blir det även en del pauser och surr. Toppen!


 Då Allis var ganska sliten mot slutet så fick även Cider komma in en sväng,. Hon tyckte först det var lite jobbigt, men det släppte snart... och Björk hade en väääldigt fin dummy, som hon gjärna hade lånat... Lite kul att se att hon har lite mer drifter än Allis på det, eller så är hon inte lika mycket tränad på att låta bli tills man får. Oavsett så kan hon ju vara helt ointresserad om jag är i skogen och kör, eller helt ointresserad är väl fel uttryck... Hon letar ju upp var den är, men hon har inte så stor lycka i att bära och lämna av... skum prick! Och det är ju lite så i lydnaden också, hon är sjukt duktig, men bara så länge hon inte får en chans att sätta ner näsan... Nu är hon ju otränad och saknar uthållighet och är lite ringrostig, men hon jobbade på fint och såg glad ut, bara hon kommit över första chocken!


TACK alla inblandade för en riktigt härlig måndagkväll!! Det är så här det ska vara!!! Och TACK Annika för julklappen! Perfekt!!


Hej hopp!

Inga kommentarer: