torsdag 15 februari 2018

Onsdagsträning...

och lite annan träning :-).

Just nu känner jag mig rätt mallig över att ha kommit igång med att åka skidor, eller åka och åka... det handlar väl snarare om att hanka sig fram på något underligt sätt genom skogen, ha ha ha... Annars har mina försök runnit ut i sanden, eller handlat om att hundarna ska få springa av sig. Nu försöker jag tänka hur jag åker och har Allis som stöd. Jag tycker det är lite trist att hon inte springer fortare (det gör hon ju när jag cyklar...) och det är väl ett tecken på att jag börjar känna mig tryggare och balansen blir bättre. Farten då... ja... det kan var så att spåret vi åker nu är uselt och det blir väldans tungt för henne + att det klumpar sig i tassarna eller så tyckte hon min panik första gången vi var lite var jobbig och väljer därför att ta det lugnare. Vi får se vad som händer! Idag ökade vi på från 5 km till 6 km... Saknade solen, men det är skönt ändå!

Så vad handlar allt det här om egentligen!? Jo... i november så lovade jag min sköterska att jag ska försöka få in mer fys i min vardag och då inte bara promenaderna (som jag tidigare lovat min läkare att alltid hålla i...) Och jag borde börja på gym, men där finns andra människor och jag tycker verkligen att det är jobbigt med andra människor och det är därför inte ett alternativ... Så, tanken är väl att försöka få in lite övningar här hemma :-) och skidåkningen är väl på något vis en del av det.

Igår så blev det lite träning på Sveg. På måndagar kör jag på klubben och då blir det mest fokus på lydnadsträning. På onsdagar (inte alla) så träffas vi några och tränar apportering (bla).  Det är ganska skönt att ha dessa dagar inbokade så det blir något vettigt gjort! Sen blir det ju lite mellan också ibland...
 Sen är jag ju sportnörd och nu är det OS så jag planerar mitt liv efter det, typ, ha ha ha... Men, jag kliver inte upp på natten för att titta på något... Med reservation för en ev hockeyfinal, då kommer jag kliva upp och titta :-). När jag jobbar så följer jag sporten via radio och när jag kommer hem springer jag in i soffan och kollar. Handla efter jobbet har jag inte tid med...

Ja, jag var ju till Sveg igår och tränade. Vi började med lite linförighet och jag ser ibland att hon har en tendens att glida iväg före mig. Detta är något jag måste bli bättre på att uppmärksamma och reda ut. Jag tänker inte ha en hund till som kommer för långt fram. Frågan är hur jag ska hantera det... Just nu blir det mest ett "men hallå" och att jag kliver tillbaka, frågan är om det räcker... Ska fundera lite på denna!
 Sen blir det apportering i olika former... Jag försöker skicka långa, jag skickar på dolda och försöker få dem längre... nu "vet" hon ju att om hon inte ser något så ligger den i kanten på snöhögen, och det är väl plus och minus med det. Minnesbilder kan vara bra, men man ska inte bli beroende av dem. Tänk i sommar när hon springer till hon hittar en snöhög... ;-).
 Allis är väldigt enkel, hon tycker inte om andra hundar och det är därför inga problem att träna med andra och inte heller på en offentlig plats där folk passerar, det är inte det som är viktigt just då. Det är otroligt skönt! Nu tränar vi på medborgarhusets parkering och där finns en del dofter och någon enstaka gång kan näsan ta över lite, men hon är lätt att bryta.
  Jag tycker hon gjorde ett fin jobb igår, lyssnade på vad jag sa och jobbade fint och med fina leveranser i hand. Nu körde jag en kanindisk och hon har inga problem med att leverera päls. Toppen! Ska se om jag kan ordna en tjäderdummy också...

Om jag tar mig upp ur soffan nu så tror jag att jag ska försöka få till lite tassvård... Pälsen på tassarna är på tok för lång och kanske kan det ge mer fart på skidorna ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: