tisdag 5 april 2016

rullar på...

Just nu börjar jag komma in i den mest hektiska tiden på året och jag funderar på om det är här man ska lägga sin semester, istället för i sommar... jag har ju ett visst behov av sömn också :-).

Inget är som väntans tider ni vet... jag går just nu och väntar på att Bira ska börja löpa... jag tror det är nära nu :-) och igår var jag och röntgade Allis. DET är gräsligt hemskt att gå och vänta på resultatet... jag vill ju ha det NU!!

I helgen som var så var jag till Dalarna och tävlade, ha ha ha... Min tanke var från början så här... Det är långt, men Bira får tre starter samma dag och det måste ju vara som tre tävlingar och då är det inte så långt ;-). Och när jag ändå åker så kan jag starta Lizza en start... men bara en för mer orkar jag inte och det skulle nog bli för stressigt också... Och så när jag satt där och anmälde så... vad f-n... Cider fixar nog en nybörjare, jag kan ju ta in på vandrarhem en natt... (nybörjarklass på lördagen) och när jag ändå är där... Sååå svårt är det inte, jag anmäler Allis också... ha ha ha... och Cider blev ju som bekant sjuk och gick på smärtstillande = ingen tävling! Så... jag startade bara Allis på lördagen.

Redan när jag tog ut henne och såg alla hundar som kunde gå i koppel medan hon fladdrade omkring så funderade jag på att åka hem... Men, ni vet hur jag är!
  Första starten så blev hon nog helt chockad när vi klev in i ridhuset... Då kom läktare och inglasad cafeteria precis ovanför hennes huvud, men omkringknatande människor och så. Hon löste det hela genom att gå med näsan i marken och sniffa sig fram :-). Stackarn... Nu kan man som minst få 0 poäng på en rallytävling, men om man räknar samman så hamnade vi på -60 poäng... :-). Vi var dock inte sämst... många hundar hade problem på denna bana. Den var svår!

Inför vår andra start bestämde jag att om jag fick kontakt med henne någonstans under banan så skulle jag bryta där och diska oss med belöning :-). Vi värmde nu upp på hästbajs, och hade fin kontakt och så kommer den som startade före oss ut OCH slänger sin boll 1 meter framför näsan på Allis!! Då blev jag lite sur... hon hade kunnat hålla bollen 5 sekunder till och så hade vi kunnat gå in med en fin känsla och kontakt... Vi jobbade på lite vid kanten innan vi gick in OCH Allis var med mig från första steget, hon nosade nästan ingenting... gjorde det hon skulle... men när vi nästan var i slutet så låste sig allt... Kanske var det en kon hon stirrade på, kanske något annat... kanske var hjärnan bara överhettad... Och det var min med, för jag glömde helt bort min planerade diskning :-D. Vi tog oss i mål och skarpade ihop 55 poäng. Hon var super!!

Sen Söndagen... Lizza var först ut... även nu startade vi på planen närmast läktaren, men ni vet Lizza... och dessutom skendräktig Lizza... Banan var svår, riktigt svår! Det var 6 sidbyten (om jag inte räknat fel) och 2 backa osv... Men, som planerat så gjorde vi allt lugnt och stilla och fick i "kritiken" trevlig och lugn runda. På Lizza!!! 61 poäng och det var riktigt bra tycker jag!
Sen var det Bira... och jag visste redan innan att det inte var en Bira-bana... höger är svårt, backa är supersvårt! 37 poäng eller liknande lyckades vi skrapa ihop... Inte ofta Lizza har mer poäng än Bira :-).

Sen flyttade vi oss till den andra banan och nu hade Bira två starter kvar... och om inte inte fanns... ;-). Jag var riktigt nöjd med denna! Hon var med mig och jobbade bra, inga större missar... eller hon låg inte kvar på ligg gå runt och då blir det 10 minus... och på samma skylt så tänkte jag inte på att hon inte lägger sig platt utan ut med kroppen och då fanns det ingen plats för mig att gå runt skylten (höger handling)... suck... 68 poäng är rätt surt... 70 krävs för godkänt... Kan ju också skvallra att när vi skulle gå till bilen så tog det stopp... än var vi väl inte klara!?

Sen inför start 3 var jag inte alls motiverad. Banan såg inte ut att passa Bira... för mycket höger. Men, jag var ju ändå där... vi körde och än en gång kändes det riktigt bra! Men jag vet ju hur det var på den förra... 91 poäng!!! Helt otroligt!! Min superstjärna!! Nu börjar hundarna bli trötta... det har varit en lång dag och 3e banan... Men svansen och humöret var på topp!! Vad jag älskar denna jycken!! Stod också i "kritiken" att hon såg pigg ut trots tredje rundan... :-). Det enda som var... det blev lite mer surt med 68 poäng... ;-)

Kan ju också meddela att jag bojkottade det här med att bo på vandrarhem, jag tillbringade helgen i Säs... mindre packning och bättre avkoppling! Ville inte åka hem... ni vet ;-).

Cider är bättre och HELT galen! I lördagskväll så släpade hon runt "mormor" på en promenad, den första längre på nästan 2 veckor... och hon hittar på bus och spring hela tiden :-). I morse så började hon leka med kopplet, kanske inte det smartaste att göra när Lizza är med, men vi lät henne hållas tills hon började skutta framför mig och utamana Lizza... he he... tokfia! Idag blir det långpromenad!

Igår var det också måndagsträning... Och alla 4 fick följa, de får ju plats nu, även om Lizza inte vill åka Pajero... och Allis fick ingen träning. Hon var pigg och busig, men det märktes att hon var lite påverkad av det lugnande som hon fått hos veterinären.

Lizza var först ut och ibland, dagar som den här... Alltså hur kan jag ens tänka tanken att jag inte ska ha någon rotta?? Hon var så j-kla duktig!! Och så kul att jobba med!! Inga störningar fanns... Min drömhund!!!
  Först körde vi kryp... kanske inte så smart på asfalt, men jag körde ligg och hon började krypa och kröp så himla bra att vi fortsatte :-). Jag kunde även flytta in till hennes sida och hon fortsatte att krypa fint :-). Det stannade en bil och tittade på oss och de gjorde tummen upp innan de åkte vidare, ha ha ha... har ingen aning om vem det var... det gick också ett par förbi oss, nära och sa att hon var duktig... Vi kröp framåt, bakåt och vinklade lite. Över lag var hon väldigt låg...
 Sen blev det linförighet som var nästan perfekt! Inget plogande, lagom poss och... en härlig attityd!
Läggande, bra, men fick påminna om att man kan ligga kvar också... ligg-stå... lite svårt att lyssna på vad jag sa men fina skiften. Sen blev det lite problem med bollen... loss/tack behöver tränas mer... he he...

Bira, fotgående, fjärrskiften och liggkvar... Fjärrskiftena är svåra. Från början går det rätt bra, men sen skruvar hon upp sig och då kommer förflyttningar... Ska se vad vi kan göra och så måste jag bestämma mig för om hon ska ha låsta fram eller bakben och utgå från det!

Cider... fotgående, kontakt, ingångar. Riktigt på G och jobbar bra med mig. Skulle fortfarande vilja få snabbare kontakt efter belöning, men det är bättre... Ställande -för många steg. Ska se om jag kan få in lite tryck i stoppet... Platsliggning var riktigt bra! Främmande hund kom och gick förbi och sen tog Liza ut Angus ur bilen och hon låg kvar. Hon är duktig, men det måste bli mer av denna träning nu!

Hej hopp!

Inga kommentarer: