fredag 8 april 2016

I chock!

Alltså... jag har tränat två gånger under veckan som varit, 2 gånger!! På det vi fick i läxa och inte ens allt vi skulle göra har vi gjort... och igår var det dax igen!

Vi började med att kolla läget lite.. kommer hon in, sitter hon kvar osv. Vi gjorde en enklare markering och gjorde om den till en ännu enklare :-). Hon kom inte rakt in på första, men sen så släppte det lite. Vi fick sen gå åt sidan lite och träna fotgående, lös och i skogen! Inte helt lätt för en clumbernäsa, men bara hon började förstå så blev det lite bättre :-).

På nästa försök så utvecklade vi det lite, hon fick vara lös mer, jag fick ordning och reda på mig och hon hade väldigt fina avlämningar och jag la ut dummyn tillsammans med henne.

När det för tredje gången var vår tur såg det ut så här; Jag kopplade lös och stod och väntade, Grethe kastade dummyn och kvackade -Allis satt kvar utan kommando, jag sa stanna, klev fram och skickade, Allis sprang ut, levererade snyggt i hand, satte sig (fot!!) och fick sin belöning... Helt fantastiskt!! Jag är sjukt imponerad av min lilla skrutt-hund!! En stjärna!!
 Jag tror att poletten trillat ner och hon vill göra som jag vill och jag har i apporteringen försökt höja värdet på belöningen ( godaste godiset -älgfärs eller färskfoder). Grethe säger att det delvis också beror på att jag är tydligare och inte så förvirrad, ha ha ha... så kan det kanske vara, men duktig är hon!

Vår läxa nu är att fortsätta med detta, ta ut det i skogen, bort från vägar, över vägar, öka avstånd och så där.  Vi ska också börja med sökslag och använda oss av stängselstolpar som hon ska runda, som ett test bara :-) OCH vi ska träna lös i skogen mera, fotgående och så där... YES!! Nu är vi på G!!

Hej hopp

Inga kommentarer: