torsdag 14 april 2016

hundlig dag :-)

Ja, för ovanlighetens skull så var vi inte till Älvdalen igår, det ska åtgärdas idag ;-). Så, precis som bestämt så blev det hundbad och lite frisering. Inget snygg-friserande utan mer för det praktiska...

I tisdags så badade jag Bira, borstade ut tovor och plockade ut lav och pinnar ur pälsen. Och så rakade jag bort päls på halsen, inte snyggt, men praktiskt och det ser lite bättre ut än superlockar upp till hakan :-).

Igår började jag med en promenad, kortare än vanligt för jag blev irriterad på någon vit med långa öron som inte lyssnade på mig och så stod jag på näsan för det... Och detta är inget bra när man sen ska pälsa av...

Cider blev först ut! In i duschen och hon är otroligt snäll att pyssla med! Sen upp på köksbordet och där blev det ut med diverse ur pälsen, bort med tovor och av med päls och klor. Och när allt var klart så fick Jennifer komma ner. Detta är andra gången jag använder maskin på dem och förra gången så var det en brottningsmatch med mutor. Nu satt hon som ett ljus... ha ha ha... fortsätter det så här så kan jag klippa även henne själv nästa gång :-).
 Alltså, maskinklippt, hackigt och ojämt ser inte klokt ut, men det växer ju snabbt och det är ett tag till vi ska ställa nästa gång :-), sen finns det fortfarande så pass mycke päls kvar att jag kan jämna till det med sax om jag vill :-D.

Allis tycker om att bada ute, i isvakar... Allis tycker inte om att duscha inne i varmt och skönt vatten... Hon var rätt motsträvig kan man säga... Sen är hon inte överförtjust i att bli borstad heller, men det går. När man sen kommer till tassarna, klippa klor och päls, då somnar hon ...
Även här var det brottning förra gången och Jennifer fick komma ner. Även Allis satt nu stilla och det gick snabbt och lätt att klippa bort lurvet på halsen. Jösses vad underbart det är!!

Jag har beslutat mig för att jag i mitt nästa hus ( ;-) ) ska ha ett torkrum där jag kan slänga in blöta hundar under denna årstiden och låta dem torka och lämna kvar sandstranden... :-). I detta rum skulle jag vilja ha mitt trimbord också, tänk vad lättsamt... :-)
 Jag har också bestämt mig för att köpa balsam till de vita... pälsen borde ju bli mindre attraktiv för lavar, pinnar och andra skogligheter då? Någon som vet?

När vi pälsat klart och matat fåglarna med ett ton päls och middagen var avklarad så gick jag ner på kyrkans parjkering och la ett hårt spår till Allis. Och jag körde vidare med konceptet kasta belöning över hennes huvud när hon spårar, detta gör ju att jag inte blir lika beroende av vindriktning. Fast jag är en dålig kastare så tycker jag att det hänt en del och att hon valde att spåra en allt större del! Häftigt! Så, när vi var klar ångrade jag att jag lagt kritan i bilen och inte i fickan.

Men, då jag var på G gick vi upp och hämtade krita, klicker, mer godis och kameran. Sen gick vi och kikade på fåglar vid Ljusnan, tränade "här"-gående och det var rätt svårt då det var mycke dofter och rådjursbajs. Men jag tycker att där skedde en utveckling :-). Sen spanade vi på Kanadagässen... De satt på land och gav sig av ner i vattnet när de såg oss och sen simmade de mot oss och låg och guppade i vattnet precis nedanför oss. Spännande och väääldigt läskigt sa den stora jakthunden Allis... Hon var hur arg som helst på den och tog i med sitt grövsta skall och inte fick jag smyga bakom henne för att fota, nix, hon ville ha ryggen fri :-D :-D.

Innan vi knatade upp för backen så la jag ett hårt spår till. Jag knöt fast Allis och gick ut det. Och jag tycker det var ett steg i rätt riktning! Hon sätter ner näsan och jobbar ibland och hon funderar inte lika länge mellan det att hon doppar näsan! Det kanske blir något av den lilla skrutten tillsist!

Nu var klockan mycket och jag skyndade hem för att kika lite på hockeymatchen ;-). Det gick ju åt pipan med Luleå-Frölunda, fast det hade jag kanske anat... men jag var rädd att det skulle gå åt pipan nu också. Jag rastade hundar i pausen och kikade halva tredje perioden och  jag är glad att jag gick och la mig sen... det blev ju förlängning innan rätt lag vann... :-)
 Kanske ska jag gå på hockey nu när jag ändå ska ner åt det hållet... ;-)

Hej hopp i galoppen!

Inga kommentarer: