tisdag 26 april 2016

måndagsträning

Jag trotsade min huvudvärk igår och plockade in alla mina 4-bentingar i bilen, åkte utanför byn och gick på promenad med alla! Samtidigt!! Och det fungerade riktigt bra. Jag har träningsvärk i rumpan idag, i bromsmusklerna... jag går väl inte lika avslappnat när alla är med och försöker undvika de ruschiga bitarna. Så, det blir nog en promenad på samma sätt idag :-).

På måndagsträningen i Sveg så började jag med Allis... superstjärnan ;-). Linförighet blev det rätt mycket av och jag försökte variera när belöningen kom, ibland fick hon gå längre ibland kom den snabbt. Jag körde också en del ingångar och över lag är de riktigt bra. Denna träning varierade jag med annan träning som körde.
Vi testade inkallning och av någon anledning hjälpte jag henne in, det hade nog inte behövts, kanske... ha ha...
Jag la in lite apportering, hade en dummy i fickan och mest blev det i koppellängd då hon är mycket nyfiken på de andra hundarna på planen... Men rätt bra avlämningar, både på rak ingång och när jag skickade ut henne efter den... En gång la hon sig för att gnaga, men då drog jag lite lätt i kopplet och då kom hon direkt. Jag måste komma ihåg att ha bättre belöningar när jag gör detta så vi får in vanan.
 Sitt stanna kvar och ligg stanna kvar körde vi. Det är svårast när jag går tillbaka mot henne, man det känns som lätt att arbeta på!
Även lite läggande under gång, som från början var rätt segt och rätt många steg, men blev mycket bättre. Det är lättare näsa mot näsa än vid sidan, men det kommer nog!
Vi avslutade med linförighet runt och nära Rocky, störning är bra och hon var väldigt duktig på att strunta i honom!

Sen var det Lizzas tur. Min lilla energibomb, men hon använder all energi själv och delar inte med sig... ha ha ha... Allis sprider sin på alla som är nära ;-).
Lite linförighet, som var en katastrof, men det har jag lovat mig själv att inte bry mig om... Framförgåendet är bra, förutom att hon drar i kopplet :-D, max 8 :-D.
Kryp är ok näsa mot näsa och jag jobbar för att få in det vid sidan och jag tycker att det är bättre och att hon är lägre i rumpen än vad hon varit tidigare. Det som känns skönt är hennes kroppskontroll och att hon inte måste upp för att rätta in sig på plats... Så förhoppningsvis håller momentet hyffsat även på tävling :-).
Apporteringen är fin, möjligen ett snyggare och renare gripande, men... jag ÄLSKAR hennes apportering!!! Nu var jag löjlig och krävde att hon skulle hålla fast till jag sa loss och det gjorde hon inte = ingen boll, men vi gjorde om och så blev det rätt :-).

Sen blev det en massa surr innan jag åkte hem och kröp ner under täcket! Sakta men säkert håller jag kanske på att återhemta mig. Det känns liiite bättre idag :-).

Hej hopp!

Inga kommentarer: