onsdag 6 april 2016

JAAAAAAA!!!!!

Så jäkla UNDERBART!!!!

Clurotts Amber Ale
HD: A ED: UA

Tjohoo!!! Jippie!! YES!!! Fantastiskt!!! Min älskade lilla skrutt... Mitt yrväder... Min goseplutt...

Wow! Hur ska jag få något mer gjort idag!?? Lilla Allis... monster-hunden... :-)

Igår fick alla de vita en långpromenad... tänkte hinna med en längre med Lizzan också, men jag glömde vända :-D :-D, fast det var dåligt väder... Cider verkar ok, fast jag håller ögonen på henne... Upplever det som att hon vill massor, men är lite feg i sina rörelser, man det kan vara inbillning!

Sen hade jag tänkt träna själv före möte och kurs, men det blev bara några apporteringar med Allis. Tog en dummy, ställde ut den och skickade. Först längs en stig och sedan ut i skogen. Hon var superduktig!!
 Första gången jag ställde upp den så kom hon efter mig. Jag gissar att energin bubblade över lite. Men, helt klart tar jag det med mig och vi behöver träna mer stadga! Annars så sprang hon ut fint och de flesta gångerna gick hon på "ut" och behövde inget "jah", kalas! Nu gjorde vi kanske 3 repetitioner längs stigen och 2-3 utan stig. Som längst kanske 10-15 meter, så det är inga avstånd ännu. Prio ett i detta är avlämningen. Att hon kommer till mig med dummyn och inte springer till skogs. Detta fungerade superfint!! Känns riktigt bra!
 Jag ska försöka få några rep på detta idag också och försöka hålla mig till några få, så det inte går över i misslyckande :-).
 
Sen efter trevligt och effektivt möte så hade jag klickerkurs. Det är kul att se utveckling hos hundar och förare... Cider fick komma in och tanken var att hon skulle visa en massa saker, men hon visade mest att hon tyckte om alla andra där inne och att hon har en bra näsa och taskig hörsel... :-) Fast jag hörde någon kommentar om att det var bra att hon visade upp den sidan också... ha ha ha...

Ikväll blir det Älvdalen och imorgon kurs med Allis :-). Sen MÅSTE jag ta någon pälsvårdsdag, för Biras päls är gräslig...

Hej hopp!

Inga kommentarer: