fredag 14 augusti 2015

testar...

... och ser om jag hinner blogga på jobbet. Sitter på telefonen och så här över lunch, med 40min kvar att jobba är det dumt att börja med något som inte hör telefonen till, så vi får se hur det går. Jag har haft en riktig strul-dag idag...

Igår spårade vi på vår tjänstehundsträning. Bira var rätt duktig. Bytte till vilt vid ett tillfälle, men det syns direkt på henne och det är inte omöjligt att få tillbaka henne på spåret. Ska vi ut och tävla så ska jag ha GPS med och markera ut föremålen ;-). Nu var jag ut och läste på regler och i lägre klass är det "bara" 400m spår, men man kan kanske gå vilse där också när man inte är känd i skogen :-).

Efter spåret så åkte vi och badade. Jag tog ner en och en hund till stranden. Lite för vågit var det, men hur det var så fick jag ut Bira så hon simmade lite... Cider var ovanligt lätt att få i, simmade hon med. Allis går ju alltid, men här ökade jag svårigheten lite för snabbt och hon skulle absolut gripa dummyn i den smala änden och då blir det genast svårare... Men i badet var de alla tre!

På vägen hem stannade jag och gick en sväng på Sveg med Allis. Hon kan ju knappt gå i koppel och behöver verkligen dessa turer... Sen var jag otroligt trött och orkade inte gå med Cider :-).

Hemma blev jag dock träningssugen och jag lovade ju på kursen att träna minst 15 min/dag ;-). Började med lek och konsten att välja den belöning som jag bestämt till jycken. Cider och jag går en sån kurs nu... Jennifer kom ut och filmade. Nu var batteriet slut i filmkameran så hon fick ta vanliga kameran och då blev filmen otroligt stor att ladda upp, därför ligger den kvar i datorn än :-).
  Vi gjorde också lite nosduttar... mest för filmningens skull.

Allis fick ungefär samma... Välj leksak hos matte före kopp med godis och hon tycker det är jättesvårt!! Hon vet ju faktiskt att man ska sitta för att få det man vill ha... och det är ju bra, men... ha ha... det blir kanske ;-).
  Sen blev det lite grunder med Allis. Nosduttar och omväntlockande i stå. Pust hur svårt det är att få lill-monstret att stå... Men, vi kämpar vidare!

Planen för idag är typ lika, + ev snurra på matkopp med Allis. Plats med Bira och sen ska jag gå igenom hennes päls... den är bedrövlig!

I morgon ska jag tävla lite rally... just nu ångrar jag mig... vill helst åka till en stuga i skogen och gömma mig för allt vad andra människor heter. Jag vill verkligen bara vara ensam ett tag nu... :-). Sån är jag ;-). Nu börjar ju skolan igen snart, men jag tvivlar på att det räcker...

Hej hopp för nu!

Inga kommentarer: