fredag 7 augusti 2015

lata dagar

 på backen i Älvros nu :-).

För den som följer mig på you tube så finns det några nya filmer där på Cider. Hoppas det kommer bli en del fler då vi går en webbaserad kurs :-). Och så SKA jag fixa valp-tränarfilmer också :-).

Med Cider har jag alltså lekt, tränat varsågod och här gav hon mig en chock!! Hon satte sig inte och sökte inte kontakt med mig utan stod helt laddad mot koppen med godis i!! Wow! Och på mitt varsågod (eller att jag släppte halsbandet?) så slängde hon sig fram! Precis vad övningen gick ut på. Vi har här fått en utmaning :-). Jag ska göra typ lika, men ha koppel på och istället för att ge varsågod ska jag ge ta den och springa med leksak åt andra hållet... ha ha ha... men hon är rätt smart så jag gissar att hon fixar det snabbt, om bara jag lyckas hålla ordning på mig själv :-)

Vi testade också förmågan att koppla av och här oroade jag mig inte det minsta :-D. I med godis i koppen och så satte jag henne mellan mina knän och tog på henne och då släppte hon allt vad godis hette och bara kopplade av. Och på mitt varsågod så sprang hon och åt. Övningen var/är en on-off övning och det fixade hon galant! Kul med övningar som fungerar super första gången man testar dem :-).

Annars har det inte blivit mycket... Igår var jag till skogen för att göra pass med pappa. När vi var klara så fick de små gå ut, en och en... alltså Cider... hon fastnar så otroligt med näsan i marken. Nu tänkte jag att det kanske lossnar om jag bara låter henne vara... men icke! Hon var säkert 45-60 min i ett område på 20 x 40m... och lockade jag med henne så följde hon, men sökte sig bakåt igen... Tillsist lämnade jag henne, gick till bilen och väntade... 10-15 min och inget hände, ja, hon irrade omkring i makligt tempo på samma fläck... Då hämtade jag henne! Jag var hungrig och ville ut med en hund till. Funderar på om vi ska koppelgå så hon får chansen att lukta, men måste röra sig... det är ju dumt att skapa en vana på att stå stilla!

Allis, ja där händer det lite mer... Vi ska bara försöka få något halv-system i hur vi går och så ska jag försöka få damen att inte springa så långt ifrån mig. Hon har en tendens att dra på :-D :-D och tappar då lite kontakt med sin matte... Hon kommer bra på inkallning och visselpipa, men ibland sätter hon sig istället för att komma... det har vialdrig tränat på, så jag vet inte... när vi skulle till bilen kunde hon ingen inkallning utan skulle dra samma runda igen... ha ha ha... Vi avverkade 50 x 100m på kanske 10 min... fart-skillnad?? Ha ha ha...

Nu ska jag åka och lägga upp en övning till mina tjänstehundsvänner (kompar en timme idag) och sen hem och packa för i helgen ska jag på kurs! Jaktkurs med Allis!! Ska bli superkul!!

Hej hopp!

Inga kommentarer: