lördag 8 augusti 2015

Kurs mm

Måste ju först berätta om övningen vi gjorde i fredags :-). Mina vänner visste ju inte att jag kompat en timma och att övningen var nästen klar när de kom. Jag blev ca 5-10min sen... Sen välkomnade jag dem med att det var någon som sett en mystisk gubbe med väska, vilket snabbt korrigerades till en käring och att vi fått order att göra tre rutsök. Doris fick börja och hon patrullerade då med Kessu på vindsidan om anvisat område. Nu är ju inte vindar i dessa sammanhang något att leka med, men här hade vi tur! Redan på sträcka ett fick vi en vindmarkering. Order gavs om att följa upp... och hör och häpna! Där ute hittade vi en väska... ha ha... nu ville vi ju få fast käringen, som nu dessutom var en fyllekäring och Kessu fick ta upp spåret och fortsätta. Gissa mattes min när hon sedan får en markering på en flaska med blankt innehåll som stod på en stubbe, ha ha ha... Så kul det kan bli ibland! ca 500m spår var det för alla hundar att spåra efter väskan hittas, ja...  När Lena o Ludde var klara med sitt så gick vi och skojade igen och käringa, hon hade nog slocknat nu och låg och sov någonstans (här blev jag riktigt full i skratt) och Bira fick sen en vindmarkering och där låg då ett påslakan... hi hi hi... Bira gjorde ett bra jobb. Hon tog upp spåret bra (växlade från luftburet till markburet), spårade ok, missade en apport och hade lite strul där jag sprungit runt, runt och sen gjort ett avhopp, annars är jag mycket nöjd! Och vad kul övning det blev :-).

Idag har vi ju varit på kurs hos Grethe. TACK till springer spanielklubben nedre norra som låter mig vara med med mina clumpar!! Det är guld värt!! :-)

Vi har under dagen gått igenom grunder. Började med teori och växlade sen till mer praktiska övningar. Åh vad kul det är!! Och jag tycker jag inte hunnit med något med Allis, men... vi kände oss inte helt usla ;-), hon är lättlärd och fattar det mesta snabbt. Försöker gärna fuska och gena för att få belöningen snabbare, men är man konsekvent så är det ju bara positivt. Hon vill ju verkligen ha sin belöning.

Första övningen var näsa mot näsa och kontakt (här har jag verkligen fuskat med träningen!!), men rätt snabbt var hon inne på rätt tanke. Lite koll på alla omkring hade hon, men det valde hon också bort rätt bra. Vi började sen att gå (och här har vi fuskat ännu mer ;-) ). Att sen svänga runt så hon kom på vänster sida fixade hon snyggt och hon har lättare att gå vid sidan, här har matte fuskat och genat i träningen ;-).

Det blev klossen, omväntlockande mm och givetvis en del surrande! Tillsist la sig även Allis ner och snarkade sött i gräset!

Min plan var sen att åka ut i skogen och gå på promenad med Cider och Bira, men de där uppe ville inte det... När jag kom ut mot den tänkta skogen öppnade sig himlen och... regn och hagel stora som tumnaglar vräkte ner, samman med åska och blixtrar... Avvaktade en stund, men gav sen upp. Det gick knappt att köra tillbaka. Inte såg man mycket! Sen när jag kom in till Ljusdal igen så var det stopp på vägen jag tänkt åka... Där stod en bil under viadukten, i vatten. Det blev för djupt så den fick väl vatten i motorn... Hade nog vatten upp på halva dörren...

Det slutade ändå att regna och det blev en promenad runt elljusspåret. Nu ligger de tre vita bredvid varandra och sover. Trodde det inte var möjligt... Fast rätt busigt har det varit innan jag fick nog :-D. Nu ska vi se hur mycket de skäller i natt... Lantis-monstren har blivit lägenhetshundar, ha ha ha..

I morgon blir en ny dag! Ska bli superkul!!

Hej hopp och sov sött

1 kommentar:

Liza sa...

det lät verkligen som en kul övning!! :D
Låter kul med kurs också måste jag säga :D
Kram