måndag 3 augusti 2015

En hundig helg!

Först, i torsdags så träffades vi med tjänstehundar och tränade. Det blir mycke spår nu, men det är väl smartast att köra det medan det är bart :-). Snart kommer snön tjohoo!! Denna gången la vi spår som sedan korsade varandra några gånger. Kessu klarade uppgiften bäst! Bira... jo, det var rätt ok, men krävdes en del funderande :-). Detta ska vi göra om! Och inte att förglömma... medan spåren låg och gottade till sig så gottade vi till oss på Härjeåsjöns wärdshus med en varsin räkmacka... Rekommenderas!
  Efter blev det ingen simtur trots att jag var "hemma". Jag var helt enkelt så trött att jag åkte hem istället...

Fredag blev det klippning av planen på klubben. Det hade behövts tidigare, men väder och andra åtaganden gjorde att det var först nu som jag fick ihop det. Hade behövt trimma också, men jag kanske kan hjälpa den som har klippningen denna vecka :-). Och när jag kommit hem så blev det inte mycket...

Lördag var vi till Ånge och startade bruksprov spår... Och, hmmm... vad ska man säga... det är ju kul att Lizza visar sitt rätta jag för andra än mina träningskompisar... typ... för folk måste ju undra varför vi fortfarande är kvar i lägre klass fast hunden är 6 år... he he he... de som var där undrar nog inte längre... MEN jag kan ärligt säga att jag blev lite chockad när jag fick protokollet... det var inte uselt!! Fast det kändes inte bra... Först var det en massa fläng under linförigheten. Tillbaks till ruta ett med trängningar, dålig poss, inget sitt i halter osv... Sen på framförgåendet så blev det DK, skutt ut, lek med koppel, dragande och vände upp i halten, på tillbakavägen snyggt och prydligt och möjligen något för spänt koppel + en spikrak halt. Typiskt! :-). Läggande... hon la sig inte direkt riktigt... och inkallandet så bytte hon poss... var lite vid i ingången. Krypet. Övertaggad, men för första gången någonsin!! 8:a!! Supernöjd!! Äntligen ett petande som gett något... och det handlade om fart och poss... :-), hon var inte hög :-D :-D. Apporteringen var också första gången någonsin... med tjuvstart!! Ha ha ha... men då jag kunde kalla tillbaka henne så räddade vi 5:an... men det är ju vårt 9-10 moment och har hög koeff... typ 25p borta :-(. Och i hoppet sen var det samma, hon stack och hoppade precis när jag stannade och där var det noll. Två högkoeff moment som gick åt pipan! Och lägger man inte plats så är dessa rätt viktiga! Skulle vilja hitta en till tävling i höst, men finns nog inte :-(.
  Spåret kom sen och har man gjort bort sig på lydnaden så kan man väl lika gärna fortsätta i skogen?? Men vi hade mer än endel andra :-) OCH jag upplevde det som att hon var i spåret och spårade bra. Hade inga egna äventyr på sidan av... men med 3 + 1 kommer man sällan långt. 305p och godkända. Med tanke på uppförandet är jag rätt nöjd att vi fick ett GK, ha ha ha... Hade ändå en trevlig dag och fick en del nya bekantskaper och träffa fick en massa härliga hundmänniskor som man träffar alltför sällan!
Och så fick clumpisbrudarna lite miljöträning, bla fick Allis skotträning då hon var framme när de andra la plats. Första skottet vickade hon på örat, det andra hade hon siktet inställt på en macka som någon bredvid oss åt så då hörde hon inte ens skottet... ha ha ha... hon brås på sin mamma den bruden ;-)

När jag sedan kom hem så byggde Jennifer och jag ihop ett tak till Cider. Tanken var en hundkoja utan väggar, men hon fick 3 väggar ändå, när vi ändå var ifarten :-). Nu är det bara Lizzas kvar! Sen blev det duschning av Cider. Vi började ute och flydde sedan in, undan knotten. Fy vad gräsligt det blir!!

Igår var Cider och jag  i sällskap av Suss, Sussa, Chiva och Allis till Svenstavik på utställning... Då den underbara A-kullen blir 6 månader först idag (hipp hipp hurra!!) så fick Allis inte vara med, annat än för miljöträningens skull.
  Cider fick en ok kritik, och hon var inte för mager denna gång, men saknade massa (för smal bröstkorg) och det köper jag! Även här fick jag umgås och träffa en massa härliga hundmänniskor! Både bästa vänner och mer ytligt bekanta OCH! Jag fick träffa Sveas matte och det gjorde mig väldigt glad!! Och det verkar gå bra med Svea :-).

När jag kom hem så var jag helt slut. Men då jag grejsat med vissa saker i helgen, lämnar det inoff än så länge, så var jag sugen på att träna hund. Nu lämnade jag den berörda jycken ifred och la energin på Allis... det blev sitt, sittkvar, dyka upp på vänster sida och lite följ  mig, nosduttar och ligg. Hon är kul den lilla jycken! Och jag ska försöka lägga lite mer energi på de små monstren nu... och rally med Lizza och Bira, ha ha ha...

Idag är det måndag och jag ska försöka göra en träningsplan! Det känns just nu meningslöst att träna längre kedjor och tjuvstarter med Lizza, för om jag läst SBK-tävling rätt så finns inga lägretävlingar som passar oss... Hittade däremot en lägre patrull, närmare än vad jag trott, så där har jag något att fundera på! Hmmm... Cider får apportering och linförighet. Beroende på vad klockan säger även hopp :-).

Nu ska jag jobba lite ;-). Hej hopp!

Inga kommentarer: