tisdag 18 augusti 2015

ouups...

... nu har det gått nästan en vecka sen jag bloggade och jag som ju försöker hålla i detta nu. Men ibland blir tiden bara så enormt uppfyld av annat och man kan väl säga nu att det börjar finnas mer att göra på jobbet och det blir svårare att blogga då :-(. Nu tänker jag dock inte försöka göra mer än att hålla mig flytande idag... Jag sitter på telefonen och det känns inte direkt som att någon mer gör det och då hinner man inte med något mer!

I fredags klippte jag Bira lite och borstade... hon har en underbar päls den hunden! Tovar väääldigt sällan... Nu klippte jag bort lite petande strån här och där och för första gången sen valpningen har hon en riktigt fin svans :-).
  De små huliganerna, jösses vad FEL det känns att kalla Cider och Allis för de små... Det är ju Lizza och Bira som är de små... ha ha ha... har fått lite träning... minns ej vilka dagar och så just nu :-).
Mycket har varit lek, ta leksaken/godis som jag vill, omvänt lockande, inlärning av "fri" (släpp positionen men fortsätt jobba med mig), störningsträning... mm. Allis har även fått träna fokus och ingångar (med "koppen") OCH det enormt svåra att sitta vid min sida!

En plats på IP i Älvros med Jennifer som skytt. Lizza kröp, rullade osv. Bira låg nästan till slutet-4min, då satte hon sig av någon anledning. Mer träning :-). Blev lite skott med Cider också och hon verkar inte bry sig...

I lördags var Jennifer snäll och ställde upp som hundvakt. Jag och Hanna packade in 3 hundar i bilen och åkte på en trevlig tripp till Timrå. Där var det dubbla tävlingar i rally... och då jag för första gången startade Bira så hade jag 4 starter under dagen. Timrå BK hade löst startlistan på ett väldigt bra sätt och det enda som blev stressigt var efter lunch med 2 banvandringar och start som 3:e hund.

Lizzas första start var en katastrof... Hon var sitt taggade jag, men utanför vår bubbla, mer i sin egen, typ... ha ha ha... och jag som aldrig behövt jobba för att få in henne i bubblan har ingen aning om hur man får in jycken i bubblan!! Ja och fram till skylt 12 av 15 så hade vi en skylt utan avdrag... :-D :-D, men det var en mer än vad jag trodde... ha ha ha... Sen vet jag inte om domaren slutade dra poäng för att vara snäll eller vad som hände... Kvar fanns 7 poäng av 100! För att få godkänt krävs 70...
  Inför andra starten så lekte jag upp henne som gatan med bollen! Har aldrig gjort det förut och tänkte att det får bära eller brista... Hur ska jag annars göra?? Det fungerade! Hon var med mig och gjorde en riktigt bra bana! 59 poäng och där var 30 poäng mitt fel... snurrade åt fel håll, tog steg där jag inte skulle ta steg och så där... Känns sådär... samtidigt, den j-la hunden KAN ju!! Men hennes matte måste vara mer närvarande under banvandringen och kanske läsa på skyltarna lite bättre innan ;-).

Bira är klippan i livet ;-). Min oro över henne var mest att hon inte skulle vilja jobba ett helt program utan belöning... Hon har ju en tendens att kunna stanna mitt i och säga: ge hit korven!! Jag är jätteduktig nu!! Men det hände inte!! Hon jobbade fint, släppte mig något enstaka ögonblick, något sträckt koppel och så där. Känslan var KANON i båda starterna! 86 poäng i första starten och 93 poäng i andra... Och jag är nu taggad på ett tredje GK resultat :-D :-D! Så... i söndags hittade jag en dubbeltävling i Järvsö... ha ha ha... så jag anmälde Bira direkt och sen stod jag och funderade och funderade och... snacka om att slänga pengar i sjön, men jag ska ju ändå åka med Bira så jag anmälde Lizza också, ha ha ha...

Igår var det måndag och jag var på klubben och tränade en stund. Tycker att jag fick ganska ofokuserad träning, mest kanske för att jag inte riktigt vet vad jag ska träna med Lizza... Vad ska jag fokusera på? Det finns ingen lägre-tävling att fokusera på och i rallyt känns det mest som att om jag lyckas hålla ordning på mina fötter och skyltarna så följer hon mig. Jag upptäckte dock att hon är inne i någon knepig period just nu, mer koll på andra hundar, lite muppig och nu borde hon ju vara i en toppenperiod! Skit-hund!

Sen var det Ciders tur och hon fick leka lite, vi körde plats, linförighet, läggande och ställande. De två sista med hjälper och det är helt otroligt hur duktig hon är!! Hon skiljer dem åt, hon gör dem vid sidan -fast jag stannar också och på ställandet använder jag lite omvänt lockande... Känns toppen! I linförigheten är det lite mer uthållighet och att svänga vi behöver träna på.

Allis och jag körde mest lek... det var knottigt som gatan och jag ville mest att allt skulle bli positivt för henne, vilket det blev :-). Det blev också lite sitt, sitt vid sidan och följ vid sidan. Det sista är hon grymt duktig på, om man bortser från då hon ska sätta sig, ha ha ha...

Bira hann jag inte med, å andra sidan hade hon tillbringat eftermiddagen i skogen på tjänstehundsträning :-). Där tyckte jag hon markerade vinden för dåligt (=hon fick inte går ut och bli belönad) och sen hade hon en fin markering av ljudet. Hon jobbar otroligt bra och det är kul! Behöver bli lite tydligare bara :-).
Sen la vi en platsliggning i skogen och då passade jag på att ta Cider... Hon tyckte det var konstigt att ligga i skogen och så kom hon kanske lite väl nära Ludde, men efter att jag lagt om henne ett par gånger så gick det kanonbra! Hon låg säkert 1½-2 min... Yes!

Nu slutar jag visst snart ;-)... Hej hopp!

Inga kommentarer: