onsdag 12 augusti 2015

oj då ;-)

... så kan det gå när man planerar och sen får fullt upp på jobbet... :-)

I måndags började jag åter med Cider och vi nöter in de små klass 1 momenten och har samtidigt jättekul tillsammans! Vi leker och donar och hon riktigt skiner upp när jag berömmer henne så mycket jag kan :-). Kul!
 Vi jobbade vidare med linförigheten, gick lite längre testade vinklar och det verkar som saker verkar hamna på plats. Tänk vad lite belöningstänk (från matten) kan ge!
Hoppet lekte vi med och jag fick nu ett klass ett hopp med ingång och allt... Sen ställandet... här finns en del kvar att göra, men sakta jobbar jag med att få det på kommando och in till sidan.
Cider fick också ligga lite plats, bredvid Angus som inte riktigt kunde ligga still, han hade en rackarns lus som killade han på ryggen ;-) (Angus tycker det är jobbigt när andra hundar klampar in i hans privata område och Cider låg väl lite för nära). Cider hade dock inga problem med det utan låg lugnt och fint och rätt länge. Testade också att gå ifrån lite längre, men det var inga problem.

Lizza... vi jobbade av någon anledning en del med rally-momenten... he he he... snurrar verkar gå bra, höger handling går bra... det enda som kändes struligt var stå från ligg... rackarns hund! Sen är hon ju som vanligt lite för taggad!

Med Bira testade jag precis som förra gången ett längre program. Linförighet, läggande, inkallande, ställande och hopp (x2 ) + några meter transport. Enda svackan var i inkallandet, igen! Hon vill gärna stanna och äta gräs... resten var kanon. Att hoppet var två ggr var för att hon slog i lite dumt första gången och jag ville inte ha kvar den minnesbilden. Sen fick hon en halv påse med korv, skinka, ost och köttbullar som belöning :-). Supernöjd med henne!! Sen pillrade vi lite med krypet innan vi gav oss. Bara jag kommer ihåg att hon ska ha huvudet högt så kan det nog bli ordning på detta momentet också, men kanske inte i år ;-).

Allis i underlandet då... Fullfart i alla fall! Kontakt i sitt framför, kontakt under baklängesmarsch och vid sidan. Vi körde lite flyt i sitträningen och handtarget och givetvis busade vi lite!

Igår nöjde vi oss med att fira världens bästa Jennifer på hennes födelsedag!! GRATTIS igen!! Och så fick Allis lite snurr på matkoppen ="klossen". Tycker det går segt, men vi kanske ska träna lite oftare ;-).

Idag gav vi oss ut i spårmarken. Det är ett tag sen sist... Upplevde det som att Lizza spårade mycket bra igen... missade några pinnar, men jag gick över dem och kunde ta upp dem... ca 700m var hennes spår och det var på ett hygge med ungskog. Ett snurrigt ställe som jag upplevde det (har inte kollat) och det var där jag gjort en spetsvinkel :-).

Bira... Lite taggad, spårnoga, svårare terräng, började på hygge med ungskog, gick över i färskare hygge (ca 6 mån) och sen in i skog över i blötmark/myr och sen hygge igen och avslut i torr skog, ca 800m. Det gick över nedblåsta kvistiga träd, på riktigt knölig halvmyr med stora knölar/tuvor. Hon spårade riktigt bra! Tog spetsvinklar super, missade dock 2 pinnar i spåret, båda av trä... metall, plast, tyg och slutpinne hade hon dock med sig. Ibland undrar man! Är dock nöjd med henne!

Cider fick i lite högre och tätare ungskog. Här röjdes det för ca 1 år sen och det är lite ris och höga tunna stammar kvar. Inte optimalt. Cider tyckte det var lite jobbigt med riset och jag fick visa henne att man kan hoppa över tunna stammar som ligger :-). Annars är hon väldigt noga... hade en 90 graders vinkel och där blev det lite svårt... När terrängen var fin hade hon rätt ok tempo... och en "väg"-övergång hade hon, en skotarväg av sand. Bara hon kom på att hon kunde sätta ner näsan även där gick hon superfint över!!

Rally-Allis... skulle ta mig tid att sitta med henne så hon lugnar ner sig innan jag släpper på egentligen. Vill verkligen inte ha den stressen... Hon spårar helt ok. Även hon lite påverkad av den udda terrängen, men inte alls på samma sätt... Vill vara noga, men har lite för bråttom. Klarade svängen jag lagt in riktigt bra... Efter spår ett hade hon tid att kissa... Sen gick hon och vindade in spår två och var rätt galen på att få komma fram dit. Detta var bara ett rakt spår som var helt ok.

Här hemma så skulle Jennifer skjuta åt mig när jag la plats med Bira. Nu ville hon följa pappa och Johan på skjutbanan istället så jag sköt själv :-). Jag la Lizza och Bira i kanten på gräsmattan, gick till andra änden av gräsmattan (20-25m), sköt 2 smällar, hundarna låg drygt 3 min... och Bira låg helt stilla och bara tittade på mig. Lizza grejsade en massa, men hon var ändå bara störning ;-). Det blir fler pass och även med skytten bakom henne! Nu var det ju bara 6mm jag pangade med, men...

Nu är det födointag på schemat säger Allis där nere, eller snarare hon skriker... GE MIG MAAAT FÖR F-N!! ;-)

Sov sött

Inga kommentarer: