måndag 30 september 2019

så kan det gå...

Nu är årets sista spårtävling avklarad! Himmel så skönt det känns!! Alltså, det är superkul och supertrevligt och jag förundras över över hur många underbara människor det finns i hundvärden. och en sak som jag nästan tycker är bästa av allt, det är när dagen börjar lida mot sitt slut, hjärnan får bli mosig och man får umgås med klubbmedlemmar. Fasen vad trevligt det är!!
Nästa helg är det BPH och helt ärligt känns det inte så där super... men när den är klar, då är det inget för någon annan skull fören 1 maj, typ, ha ha ha... om jag inte kommer på att jag ska hålla någon kurs... men det är ändå inte samma sak!


Klockan 7 igår morse var jag på klubben... Klockan 17.20 startade jag bilen och åkte... inte hem, men till Härjeåsjön och hämtade en back med älgkött och sen stod jag i mitt kök och packade och grejsade med det. Klockan var väl efter 8 när jag gav hundarna mat och jag kunde slänga mig på soffan... i typ 15 min innan jag släpade mig vidare till sängen. Sen har jag sovit, stensovit! Och jag var inte ett dugg sugen på att kliva upp när klockan ringde. Och inte har jag gått i många knop här på jobbet heller, ha ha ha...
 Idag ska jag ge mina vänner en promenad och sen kanske baka lite... Drömmen är att hinna sova middag också, men jag gissar att det inte blir helt enkelt. Kl 18 ska jag vara på Sveg och träna, ha ha ha... och före det tänkte jag äta middag, vad jag nu ska hitta på...


I fredags, då tog jag med mig Allis ut och tränade lite. Ha ha ha... hon är så himla rolig... och hon tycker verkligen att allt är så kul!!
 Jag körde typ "klockan" med tre dummys. Nu vet inte jag om det är tänkt att man ska lägga ut dummysarna, det borde det ju vara :-D, jag slängde ut mina. Så egentligen gjorde vi ju trippelmarkering (varför börja enkelt liksom, ha ha ha...). Det var lite svårt och hon hittade en dummy som var typ 1000 gånger bättre än de andra och då blev det ännu svårare... men vi grejjade det! Hon köper när jag säger till henne, och även om hon nu hann hämta dummyn, så förstod hon att hon var tvungen att gå dit jag pekade. Det blev så bra!!!
 Hon fick också en dirigering. Jag skickade henne mot en punkt där det legat dummys tidigare. Blåste stopp och försökte skicka till höger. Det gick inte så bra... Hon stannade superfint!! men istället för att svänga till höger så fortsatte hon rakt ut. Det var antagligen för att den legat där tidigare, eller så var det för att vi mest tränat vidare ut. Jag borde antagligen tränat någon höger-vänster med synlig innan vi gjorde övningen. Men, vi fick ju till det tillsist.
 Så skulle vi gå in, och hon fick gå lös... och så stannar hon och tittar på mig, precis på samma sätt som hennes mamma gjorde... lilla skruttunge... hon var inte klar och frågade mig om jag var säker på att vi var klar. Och det enda sättet att få henne att komma är att göra en inkallning... för inkallningar måste man ju belöna... ha ha ha...
Vi avslutade med lite träning på tungapporten. Gripa på mitten, hålla och nu backade jag ett par tre steg så hon fick gå lite. Det gick superbra! Nu fortsätter vi med detta, lite oftare, i några veckor och så får vi se vad som händer.


Hej hopp!

Inga kommentarer: