fredag 27 september 2019

nedräkning...

... vet ni, om 64 minuter gör jag helg!! Och det är längesedan en helg var så efterlängtad och dessutom så har jag ett enda måste på lördagen och det är att jag ska vara hundvakt till Rosé. Dessutom inte från någon tidig morgon, så det gör jag så gärna... Såååå... härligt!!


Idag ska jag göra klart det sista för spårtävlingen. Fixa till pinnarna och planen. Sen tror jag faktiskt att jag är klar :-). Och sen på söndag eftermiddagen, då är det "bara" ett BPH kvar, sen är hösten bara min... :-) ;-)


I onsdags så var jag in till Sveg och tränade. Lena hade med sig en trut och hon var först ut. Jag trodde faktiskt att Allis skulle skita i dummysarna eftersom det luktade en massa fågel där vi var. Men icke!! Med kanindummyn så gick hon lite längre än vad hon behövde när hon kom in med den, men annars var det inget. Men, visst syntes det på hela henne att det luktade fågel där!
Allis fick 2 markeringar in i ett tätare område (björksly) och sen två på öppnare tallhed, där Lena stod på samma ställe och kastade och vi endast flyttade på oss lite (mer bytte riktning). Men, nix, hon sprang in där den var sist. Vi gjorde om, det blev lika igen och nu ropade jag tillbaka henne och gjorde en linje ut. Det gick bra och sen gick markeringen också bra.
Jag ska försöka hinna ta mig i kragen ikväll och köra lite linjer åt olika håll, typ klockan!
Denna övning är svår, men vi ska få till den!


Sen fick hon göra en markering på väldigt kort håll, men där Maria slängde och hade Hilda med sig. Jag upptäckte ju tidigare i år att den största boven i Allis dåliga markeringar är att hon tycker det är jobbigt att springa ut när det är hundar där. Dino går superbra, men allt annat är jobbigt. Och det syntes väldigt tydligt nu också, men hon gick! Nu är det så att även om Hilda är en vorsteh ;-) så är hon i vårt sällskap en mycket cool dam och det skulle aldrig falla henne in att gå fram till Allis. Hon ser att Allis har det jobbigt och är supervettig!
Allis fick sen apportera lite trut, bara lyfta upp och ta två steg till mig. Jag litar inte riktigt på henne i fågelsammanhang, jag är lite rädd att hon ska dra och äta upp dem. Nu har många problem med att bära trut och de luktar förskräckligt, så jag förstår dem, ha ha ha... Allis hade dock inga problem med det :-). Jag ska se om vi kan komma ihåg att jobba lite med fågel också här i vinter. Jag insåg att jag har rätt många fåglar i frysen... ha ha ha....


Igår hade jag en tanke att gå ut innan mörkret, men masken tog över och det blev en mindre promenad med hundarna och sällskap istället och sen soffhäng, ha ha ha... jag sprang ju ut tre spår efter jobbet och all vakentid börjar komma igen.


Nu är det snart helg!!


Hej hopp!

Inga kommentarer: