tisdag 17 september 2019

Horn

Och så växer de ut de där förbaskade hornen!! Fan, det här var ju inte vad jag tänkt... redan på jobbet idag så kollade jag vilka moment som kommer, vad vi måste ha i poäng på lydnaden för att det ska räcka... alltså jag är verkligen helt puckad!!
Ja, jo, det är klart vi ska köra och se om vi kan få ett godkänt resultat... men det var inte riktigt det jag räknade på... ha ha ha...
Till högre klass så tillkommer det ju en himla massa roliga moment. Jag vet att jag tyckte de var hur kul som helst då för 10-15 år sen när jag pysslade på och med tanke på vilket enormt steg hundträningen gjort sedan dess så kan jag tänka mig att det nu blir ännu roligare!!
 På specialsidan har vi spårupptag och uppletande. Det känns inte som så svåra bitar. Spårupptag känns det nästan svårast att få henne i ett tempo som gör att hon hinner känna spåret och inte springer över det. Men jag testar och ser, och nej, jag tänker inte börja med spårupptag på spår som ligger 40 meter ut, utan jag tänker ta det lugnt och fint :-D.
Uppletandet blir nog med "ut"-signal och vänd när hon inte ska springa längre... Hon lär ju leta saker och hittar hon så kommer hon...

I lydnaden är det fritt följ, bra vi slipper koppel, annars är det lika som appell o lägre.
Inkallande med ställande (sätter hon sig så max 8). Undra om jag ska försöka få till ett hopp-stå?
Framåtsändande -har en plan... ;-) . Det består ju av två huvuddelar, springa fort och gå sakta. Jag lär in dem en och en, tar stängselstolp som jag trär sopsäckar över = grupp. Så hon lär sig var man byter :-).
Kryp -snart är vi där...
Skall - här finns ingen plan alls... bara 2 i koeff, men det kan ju vara bra att ha...
Apportering av tungt föremål.... Här har jag redan börjat, ha ha ha... jag var bara tvungen att testa vad hon gjorde idag, ha ha ha.... Men detta ska jag träna lite och ofta och komma ihåg att bli jublande glad, hon är bara så bäst!! Vi ska bygga muskler för att hålla den fint! Nu börjar vi med 2 kg och jobbar oss upp mot 3... och kanske 4 kg.
Hopp över hinder, 70 cm... idioti!
Platsliggande med skott, fan, jag trodde det var dold förare, men jag får vara framme, dock 50 m bort... Bara att träna på!

Ni ser, hur svårt kan det va!??

Nu ska jag sova, men för den nyfikne här kommer poängen från söndagens tävling:
Linförighet 6,5/6 släpper pos/ släpper hö, sent sitt, pendlar pos sidled
Framförgående 5/5 drar nosar vänder om/drar, står ej, marschriktning
Platsläggande 8/8 framföringen/transport
Inkallande 10/10
Krypande 0/0 uppe x flera, för m kommandon/är uppe
Apportering 7,5/7,5 avl för långt ifrån, ingången/avlämnandet, förarhjälp, gripandet (??? den förstår jag verkligen inte!! Hon grep väldigt fint!)
Hopp 7/7 startar sent, tvek återhopp/ förarhjälp, tog i hinder, tveksam
Plats m skott 8,5/8 orolig/kryper
Påsläpp på spår: 10/10
Spårning 10/10
Budföring 0/0 avstår
Totalt: 467p!!   DET var det absolut bästa med hela dagen!! Glömde skriva det i förra inlägget... ;-)
Man behöver 420 p för uppflytt och då ska minst 245 poäng ligga på specialen (vi hade 310) och minst 125 på lydnaden (vi hade 157).
Så härligt!!

Nu ska vi lägga fokus på lydnadsklass 1 och rallylydnaden ett tag och mjukstarta högremomenten.

Sov sött, hej hopp och tänk vilken fantastisk liten hund jag har!

1 kommentar:

Liza sa...

Låter som ni kommer att ha och få en superrolig framtid ju! :D
Heja heja er!!
Kram