tisdag 17 september 2019

...denna hund...

... alltså det skulle vara enkelt att skriva att bara man har en hund som kan spåra så är det ju ingen match, men riktigt så enkelt är det ju inte. MEN det är så att har man en hund som kan spåra så är det betydligt enklare! Och kan den dessutom markera pinnarna bra, ja då är det upp till mig.
 Nu är väl spårarbetet också åtminstonde delvis upp till mig, men...
 Lizza gjorde sin första start i lägreklass 2012 och bara för skoj så kollade jag hur många starter vi har i lägreklass... och det skulle jag inte gjort, ha ha ha ha... så där en 11-12 stycken... ha ha ha och väldigt många av dem var ej GK.
Alltså, Lizza är ingen spårhund... och skulle jag ens ha en chans att komma upp i antalet pinnar som behövs, ja, då skulle vi antagligen behövt spåra minst tre dagar i veckan. Och det är ganska svårt att få det att fungera, särskilt under den turbulenta tid som hon funnits i mitt liv... men jag kanske skulle gjort ett försök nu ;-). Men det brukar vara ännu svårare att hålla äldre hundar i den kondition som krävs så...


Allis är ingen lydnadshund. Men himmel vilken spårhund!! Och vet ni... mitt under spåret så gick vi på en fjäder... gaaaahhh... då rök varenda liten förhoppning som jag hade innan. Fjäder och Allis = STOR katastrof!! Och vet ni... hon luktade till på fjädern och fortsatte spåra!!! Så jävla skönt!! Nästan det bästa på hela dagen!!!
När vi nådde slutet, som hon nästan missade för hon kollade in spårläggarens bil (jag såg den) så visste jag att vi hade en hel del pinnar, men jag hade ingen aning om hur många. Så det var rätt spännande att plocka fram dem till mottagaren... Så fanns alla där!!!
 En snabbräkning av poäng när jag kom till bilen sa att jag inte beövde någon budföring. Vi har inte tränat det sen i våras någon gång och aldrig med skott. De poängen som jag kunde få där skulle endast påverka placeringen, och den sket jag i. Full pott på spåret och då behöver man bara lydnadspoäng för resten, eller rättare sagt, de måste ligga minst 124(125?) poäng på lydnadsbiten.
 Platsen var först ut (efter budföringen som jag då avstod). Alltså, hon låg inte bra. Hon trampade runt lite med tassarna och försökte hålla koll på skotten. Men vet ni!!?? Hon låg!!!! För ett år sedan så flög hon upp på varje smäll, i Falun klev hon upp med 20 sek kvar (ca). Nu låg hon!! DET var det bästa med hela dagen... kanske ;-).
Resten av lydnadsprogramet upplevde jag som en katastrof. Hon satte sig i framförgåendet (som också hade många DK), vid apporteringen tänkte hon springa till tävlingsledaren och sen satte hon sig väääldigt långt bort, och tävlingsledaren sa aldrig ta föremålet (jag blev irriterad!), linförigheten var hon någon annanstans, läggandet ok, inkallande ok, hoppet slog hon i på återhoppet och dk ut. Krypet... åååå som hon försökte!! Hon var sååå duktig!! Tyvärr var hon upp ett par gånger, men vi är verkligen nästan där! Sen fick jag säga stanna till henne vid halten, ha ha ha... Vi nollade det, men det är nästan så det klassas som DET bästa med hela dagen ;-). Det kanska hoppet också gjord, för hon hoppade!! Har jag glömt något!?
 Sen försökte jag räkna poäng. Det var verkligen inte bra, så jag anade att det var på håret... Jag räknade med 2 nollor, men vi hade bara en... Och platsen, hur svårbedömt som helst, ha ha ha... Nu räckte poängen!!!! Allis fick en 4 placering (av 8) och blev uppflyttad till högreklass!!! Tjhoo!! Min lilla vita lurv!! Hur gör vi nu!? Jag borde väl försöka få ett GK där, men ska man försöka med mer?? Hmmm... jag har ju sagt att vi ger oss där. Hon är liten, hoppet är högt... vi får se...


Och jag kan ju också berätta att idag är det 10 år och 10 dagar sen jag sist tävlade i högre. Himmel vad tiden går... klart jag måste testa ;-)


Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Ni är bara så bra!! :D Stort Grattis till uppflyttet! :D <3
Klart ni ska test :) Så du har lite i rocken när det blir en ny liten råtta i framtiden :)
Kramar i massor