onsdag 2 oktober 2019

soffhäng...

Egentligen har jag en himla massa måsten, men jag orkar bara inte... så idag skiter jag i (nästan) allt! Jag har tänt en brasa och krupit upp i soffan. Passar perfekt!

Vädret... jag gillar hösten. Jag gillar att det blir mörkare, att det inte är så himla varmt hela tiden. Och egentligen tycker jag att det är bra att det regnar innan det blir kallt. Marken fryser ihop på något sätt och det blir inte en massa löst "skit" som far runt. Jag är dessutom en person som gillar att se saken från den ljusa sidan. Om man ska gå och deppa över det väder vi har, då skulle man antagligen gå in i en mycket djup och allvarlig depression, för helt ärligt, vädret är ju aldrig helt bra... OCH det är helt omöjligt att göra något åt det... Men, det hade varit trevligt om man hade kunnat få se mer än en skymt av solen, eller, om det iallafall kunde vara torrt på en kvällspromenad så man slapp torka en massa hundar innan man gick in och kanske inte få med en skottkärra grus in på golven... en kväll iallafall? Det känns som det regnat/snöat varje dag sen älgjakten började i september... jag har antagligen fel... men det känns lite så... Nu går inte jag och deppar för det, jag klär på mig, går ut och ler :-D Det blir liksom lättare då ;-) !

I måndags var vi tre tappra som trotsade regnet som övergick allt mer i snö, eller snarare 6, för jag tycker våra hundar gjorde det bra som stod ut med oss... ha ha ha...
 Vi tränade på rutan, runda konen och ställande.
Till nästa lydnadspass ska jag försöka komma ihåg att träna på ligg på avstånd. Utan rutan... Men, jag tycker att hon fixar både runda konen och rutan rätt bra. Jag vill ha det mer stabilt och jag skulle vilja ha mer fart ut i rutan... Antagligen skulle jag kunna få till något med bollen. Jag får väl testa lite :-).
 Runt ställandet har jag en massa tankar. Nu, när jag börjat med framåtsändandet och saktagåendet där, så blir det lite likt avslutet på ställandet och jag vill verkligen inte att hon rör ihop det... Det här är verkligen något som jag vill hålla isär och få till. Jag tror jag får googla runt lite på saktagående och inlärning och se vad jag kan få till...
 Jag testade också några kortare inkallning med ställande och det fixar hon riktigt bra, men hon tar gärna några smygande steg mot mig efter själva stoppet och det måste bort! Hoppstå och /eller boll bakom ska in.
Faktiskt så känns det rätt bra med vinter nu. Tänk vad mycket detaljer vi har att lära in!!

Idag var jag sugen på att försöka mig på spårupptag, men eftersom det är onsdag så ska vi ju in och träna med Monika, Maria o Lena och då kändes det onödigt :-D.
 Nu tror jag det blir lite planering av moment innan jag fixar middag!

hej hopp!

Inga kommentarer: