onsdag 3 oktober 2018

Jag har en plan.... ;-)

Ha ha ha... alltså planer är grymt bra!! Men jag är riktigt dålig på att hålla mig till en plan... ha ha ha... men, jag hoppas att jag ska lyckas med min plan nu! För jag tror det kan bli riktigt bra!


Just nu har vi ganska lite att göra på jobbet, eller för att säga som det är... Vi har inte ett skit att göra på jobbet! Just nu är det 3 mail som inte är hanterade... och vi är ca 15 pers på det... Urtrist!! Men, jag kan då blogga lite, planera lite och bli totalt uttråkad!


När jag och Lena var till Särna i måndags så disskuterade vi det här med hur många delar man behöver träna och att man måste hålla i träningen av alla delar. Slutar man träna en del så blir det sämre och allt behöver ju gå frammåt och inte stanna upp eller gå bakåt.
Men, det är klart... man måste ju också acceptera att vissa saker behöver sättas åt sidan ibland, annars skulle man ju behöva säga upp sig och endast träna hund, ha ha ha... men, det låter ju rätt fint egentligen ;-).
Hur som, jag fick en idé!! och därför har jag nu suttit här och gjort en plan...
 Det bästa är om man kan träna typ 5 minuter varje dag. Så jag har nu tagit beslut om att jag ska träna minst 5 minuter 5 ggr i veckan... Det låter väl bra!? Så ska vi se om jag har karaktär till det....
 Så, jag har lurat ut att om man vill ha med många olika moment, då kan man fokusera på en del/dag. Detta känns sååå bra!!
 Jag gjorde en lista med 5 saker att fokusera på/vecka och den innehöll då för jaktens del: linjetag, markering, sitt/stopp, inkallning och dirigering. Och så har jag sen delat in det på veckodagar där det passar... eller där jag tror det passar... nu har jag satt må-fre, men jag kan tänka mig att en del kommer göras på helgen, vissa veckor iallafall, men jag ska försöka att hålla mig ifrån att köra flera pass/dag. Alltså om jag kör två-tre pass inkallning/dag så är det ok, men inte köra ihop inkallning, markering, stopp och sen räkna det som 3 pass. Är ni med!? Ha ha ha....


Nu är det ju så att jag inte bara kör jakt, utan lite annat också... och jag är riktigt sugen på att starta en lydnadstävling.... och här är det lite mer som ska pysslas ihop... Fritt följ (språng -vinkla höger och stegförflyttningar), ställande under marsch (avslut gå runt hunden), Inkallande (från ligg), läggande/sättande under marsch (avslut gå runt hunden), rutan (med ligg, 15 meter bort), fjärr, runda kon (10 m ). Här är ställande, rutan och runda kon helt nya moment och där måste jag lägga lite extra fokus nu i början, annars känns det mest som lite småputs. Vi har ju inte rätt avslut, jag känner mig lite osäker på uppsitten i fjärren, men de är grymt mycke bättre än vad de varit...


Så här har jag tänkt:
Måndag: Inkallning (både jakt o lydnad), ställande.
Tisdag: Sitt/stopp, fjärr, fritt följ
Onsdag: Markering, läggande/sättande under gång
Torsdag: Linjetag, rutan
Fredag: Dirigering, runda konen


Måndagar är det ju oftast måndagsträning på klubben och då kommer det säkert in fritt följ där också. Kanske borde den flyttas dit...
Onsdagar tränar jag ju oftast apportering och då kan jag kanske få lite hjälp med markeringar...
Vad gäller de jaktliga övningarna så är planen att gå ut i skogen och köra ett par gånger i veckan. Det behöver inte vara superavancerat (åka flera mil), men så vi får in lite störning.


Visst låter det bra!?


Hej hopp!1 kommentar:

Liza sa...

Låter bra det där :D Och planer ska man, bör man väl ha...vilket jag är urusel på :P
Också lite lite sugen på att testa startklass igen...men...Ska du till Ånge?
Kram