onsdag 17 oktober 2018

...det tar sig...

Idag ska jag försöka komma ihåg och kolla med pappa om han ska in på Jula eller något när han ska till Mora på fredag. Jag skulle vilja ha ett par-tre lampor som tänder sig vid rörelse... Jag försöker ju träna hund där hemma och det är inte helt enkelt i mörkret, ha ha ha... Nu kommer ju inte jaktmomenten fungera bättre för att jag får ljus... en del måste faktiskt göras i dagsljus för att Allis ska se.


Igår var vi ut i mörkret och tränade lite :-).


Jag plockade ut backa-momentet ur linförigheten och tränade lite på det längs husväggen, ha ha ha och om hon inte startade momentet med ett skutt med vrid så skulle det vara rätt ok... Nu ska hon ju bara backa ett par steg eller någon i klass 1, och just nu behöver vi en startsträcka... men, vem vet... vi kanske hinner få till det!
Fjärrdirigeringen är riktigt bra. Hon har förstått att hon ska vänta på att jag säger vad hon ska göra, tror jag... Förut kunde jag ju inte träna momentet, för då la hon sig varje gång jag lämnade henne sittande (som för inkallning osv) och hon har även förstått att man kan sätta sig upp fast jag är en bit bort. En gång igår ställde hon sig... och ställandet var rätt ok, synd man inte kan belöna det för kommande klasser... ha ha ha....


Jakten sitt på signal är riktigt riktigt bra när vi tränar den utan störningar. Hon slår ner rumpan direkt! Detta ska jag se om jag kan plocka fram i skogen i helgen... där det finns lite dofter... OM vi nu hinner innan mörkret kommer då förståss :-).


Tanken med det upplägg jag kör nu var att träna 5-10 minuter/dag. Förra veckan skulle jag lägga in fler pass med ruta och konen, det gjorde jag inte... Nästa vecka ska jag utvärdera inför tävling och veckan där på utvärdera allt.
Just nu känner jag så här... jag har inte tänkt på mörkret! Markering, linjetag och dirigering går inte att träna i mörker... Jag har lagt flera fartmoment smma dag... Ja, det är en bra tanke att köra linjetag o ruta samma dag (spring rakt fram i fullfart), men för att hon ska orka hade det varit smartare och ta en fart o en stilla samma dag...
Jag har också insett att flera av momenten behöver vi inte fokusera så himla mycket på, hon är rätt bra lydnadsinkallning, fjärrdirrigering, läggande under gång osv... Det hade kanske varit smart att stämma av hur vi låg till innan jag körde igång.
Nu är ju inget hugget i sten, jag kan ju lätt revidera min plan... men då känns det som att det tar tid, ha ha ha... fast... jag kanske ska göra ett ryck här på jobbet imorgn ;-), just nu är vi inte överbelastade med jobb direkt...


Hej hopp!

Inga kommentarer: