onsdag 21 mars 2018

träning

Ja, ni som följer mig på instagram såg antagligen att jag tänkte träna mig själv igår, men jag tog en kaka istället ;-). Jag var otroligt lat och hade dålig karaktär! Jag ska se om jag kan få till något idag..., ha ha ha... men det var inte det som detta skulle handla om, utan hundträning!

Jag börjar med promenaden i måndags... nu mötte vi "hunden" igen, samma hund som då Lizza tuggade på mig och hon var även nu helt väck. Alltså, detta är en hund som hon inte klarar av, jag vet att det finns sådana och jag vet inte om man ska lägga energi på att träna det eller om vi bara ska överleva ett möte. Något att fundera över... Självklart fortsätter jag att träna på andra möten, för det är ju trevligt med en hund som kan uppföra sig :-).

Senare på måndagen så var vi till Sveg och tränade... Vi träffas på Ica just nu, där är plogat, sandat, lyse och störning.
 Lizza var först ut och... nu och förra måndagen, hon går så OTROLIGT fint!! Ja, inte 10-mässigt, men hennes linförighet är... det bästa det varit på många år... Ja, hon kommer lätt lite långt fram, men hon tränger inte. Inte ett steg har jag tagit och klivit på, trampat på, snubblat eller slagit knäet i henne. UNDERBART!! Hoppas det håller i sig!!
 Läggande är svårt... alltså hon lägger sig bra, men sen får jag inte upp henne, hon bara kryper... undra om vi tränat detta lite för mycket, ha ha ha... jag vet att vi behöver träna på läggande och att ligga kvar sen, men det är inte rätt ställe där på Ica...

Allis... uthållighet i linförigheten, jag skulle vilja ha lite mer position och attityd/fokus... men jag vet att man ibland måste släppa på detaljer för att få helhet och uthållighet och jag måste försöka träna båda parallellt och på så vis få till en helhet. Bara att sätta igång!
 Framförgående... jag borde haft med en petflaska att sikta på, men den glömde jag och jag testade då att ta Lizzas boll och kasta den när hon gick ut framför... och Allis tyckte bollen var superkul!! Jag har aldrig sett henne ha kul med en boll tidigare, men det var tydligen en höjdare, ha ha ha... men jag måste backa bandet och köra lite grundträning med flaskan innan vi går vidare.
Sitt-stå vid sidan... ja, det fungerar men hon vrider gärna ut sig när hon kliver upp. Vi får säkert till det om jag nu håller i och tränar på det. Kanske ska jag testa på ett skoterspår där det blir jobbigare att vända upp...
 Hon fick också lite träning på sittande i grupp. Hon tycker ju att det är svårare än ligg, men nu var det riktigt bra och hon la sig inte fast Liza sa ligg till Amic som var bredvid. Super!!

Onsdagar åker jag ju normalt in på Sveg och tränar apportering. Idag så var de andra upptagna, men jag var lite sugen på att köra ändå och... hon är riktigt duktig!
Vi körde långa skick, om man bortser från det första så var det inga problem. Hon gick även ut på dolda långa och hon hittade dem direkt fast de låg på sidan av skoterspåret. Jag skickade henne både från sidan och sittande så hon fick vända upp och springa.
 Vi körde dirigering och här blev jag lite chockad... hon var riktigt duktig och gick direkt på den jag skickade på, oavsett vilken jag kastat sist eller hur hon satt riktad. Toppen!
 När vi skulle gå hem satte hon fyra tassar i marken och sa nej, vi är inte klar än... och det var klart att vi inte var, ha ha ha...
 Vi körde lite inkallning med visselpipa och vad ska man säga... hon är stadig min hund! Jag vet inte hur jag ska få henne att förstå att hon ska komma när jag visslar. Här behöver jag verkligen tips!
 Vi körde också sitt när jag slänger och det är kanonbra... nu körde jag med kaninbollen och då kom det fram det där med att lägga sig lite innan hon kommer... Jag ska fundera lite på det och definitivt köra mer päls!

Och nu är jag ju supertaggad på detta igen och ska försöka hitta lite övningar som man kan göra trots snödjup och som utmanar oss lite så vi utvecklas!! Så kul!!

Annars har jag börjat städa ur skrubben innanför Johans rum, så övervåningen är mer katastrof än vanligt, men jag måste försöka få ut sakerna som inte är mina och göra i ordning så som jag vill ha det och skrubben är ett förvaringsutrymme. Och så tänkte jag hänga in den genomfrusna tjädern där så den får tina och jag kan ta reda på den... ha ha ha....

Cider då undrar ni!? Jo, just nu är jag inte så speciellt glad på henne... hennes liv går ut på att äta hundbajs och björkkvistar och blääää.... jag tycker bajsätande är så jäkla äckligt!! Och det gör att vi inte står på så god fot med varandra just nu... antagligen borde jag träna henne och göra kula saker för att få lite samarbete och glädje, men... och det senaste är att hon inte bajsar på kvällspromenaden för då äter hon kvistar... och så väcker hon mig efter några timmar och måste gå ut... Och jag blir GALEN!!! Eller man kanske inte kan bli något man redan är ;-) !?

Hej hopp!

Inga kommentarer: