lördag 8 september 2012

En vecka så där...

... måste det gått sen jag började få panik över att jag aldrig hade tid att blogga :-). Så nu sitter jag här i en campingstuga, kl sju på morgonen, bloggar, äter frukost och försöker lugna Bira som gör sitt bästa för att riva stugan! Hon tycker att jag är otroligt sen med frukosten, den borde ha serverats för i alla fall 2 timmar sen!! Själv har jag sovit ca 10 timmar, hade planerat att sova till strax före 8, men jag var tvungen att gå på toa, det var väldans ljust och för första gången sen jag anlände till stugan var det för varmt, eller om det var så att jag hade för mycket kläder på mig, ha ha... långkallingar, tjocksockar, pyamasjacka, fleecetröja (sprillans ny), fleecefilt (också ny) och täcke och igår var det så förbaskat kallt så... brr... Jag tycker kanske att när man hyr ut en stuga för dyra pengar och det är kanske +10 grader ute (kallare på nätterna) så vrider man igång värmen på eftermiddagen... Men så fungerar det tydligen inte!

I fredags, förra veckan... då gick inget som jag tänkt och inte kände jag mig speciellt snäll heller :-). Jag var först till husvagnen med lite saker, flyttade om mina hundiga saker i bilen och bytte så bil igen! Sedan bar det av mot Sveg, fast jag inte gjort hälften av det jag tänkt... Sen var jag, eftersom jag gick enligt bilens klocka och den var 5-7 min efter... smart! Jag var ju van vid pappas 245 där klockan är ställd 2-3min före, så blir man inte sen :-). Ja ja... jag gick ut spår till Rocky och Angus, fick order om appellspår, och då var jag elak och gjorde inga appellspår... Ja, jag vet, man ska göra som man blir tillsagd, men jag måste få modifiera dem lite :-), jag tycker appellspår är det tråkigaste som finns. Jag tror det är för Bira... hon slutade nämligen att spåra helt när vi bara gjorde appellspår, eller helt och helt... hon hittade på en massa annat på vägen, hon visste ju ändå hur spåret gick :-), när vi slutade med appellspåren så blev allt mycket bättre. Liza gick ett lägrespår till Lizza... Sen åkte jag in på sjukan för ett 10min besök medan spåret låg till sig och var tillbaka nästan en timme senare... pust, ja så kan det gå ibland! Och medan jag var på väg ut till spåren så ringde P-O och jag skulle in på banken, helst då, senast 40 min senare... Det är bra att vara ledig, då behöver man inte stressa... Tanken var att jag skulle lägga ett spår till åt Rocky, men nu fanns ju inte tid till det... Jag fick visa Liza spårstarterna och sedan åka och gå mitt eget... ha ha... Stackars Lizza, ingen tid för överdriven belöning av pinnar, alvt joggande avklarade vi spåret... och jag blev imponerad!! 1 pinne borta, 1 pinne som Lizza missade men jag såg. Härligt! Och dessutom var det superintressant att se längs en stig, där hon ibland gick i stigen och ibland lite utanför och tydligen var det så som Liza gått. Häftigt! Sen in på banken, sen även nu...

På kvällskvisten skjussade jag in Jennifer på kalas och själv stannade jag och tränade lite lydnad på klubben. Lyckades lura dit Liza också. :-). Och när jag väl kom dit så upptäckte jag att jag glömt kopplen till hundarna hemma, jackan var hemma och jag frös... Nu skulle P-O förbi så han fick ta med sig lite saker till mig. Men som vanligt där borta på klubben ;-) så sken solen och där blir en ljuvlig kvällssol, så jackan var inte så nödvändig, men kopplen... Nu fick Lizza börja utan och vi tränade lite av det vanliga, men var lös redan från början! Target-musmatta full fart, fritt följ, platsliggning - som gick så där... hon tycker verkligen att det är pest och väldigt svårt att ligga bredvid en annan hund... heljobbigt!! Och jag tycker ju momentet är urtrist att träna, men behöver lägga massor med energi på det!! Ja ja... mer ligg träning blev det. Jag var rätt nöjd med träningen, utom platsen :-). Bira fick sen komma in och vi jobbade med avståndsbelöning i kopp och erbjudande av frivillig fotingång och upp till några steg innan hon fick belöningen. Med jämna (ojämna) mellanrum fick hon också "ät gräs" kommando och det tycker Bira är superroligt. Något som Johan verkligen behöver bygga på, men som börjar bli svårt nu när hösten är på intågande!

Sen åkte Liza hem och jag satte mig i klubbstugan med en god bok ytterligare en timme och inväntade kalas-slut. I alla fall TACK för en härlig träningseftermiddag Liza!!

På lördagen sedan så satt jag nästan hela dagen och försökte få ordning på katalogen till ÖHBKs utställning som är nästa helg. Och så blevdet en cykeltur med hundarna... och söndagen så fortsatte katalogarbetet och fixande av PM innan jag packade mig iväg till husvagnen för älgjakt! Och istället för att njuta av allt så blev det städning... P-O hade satt i taklucka (metall) och där var metallflisor på heltäckningsmattan, bitar av tape och plast från gamla takluckan, lika på utsidan... och jag var superglad... sen möblering, bäddning, Johan skulle få plats, jag har införskaffat mig en mikro som skulle få plats, jag konstaterade att jag var tvungen att bygga om lite där inne om det ska fungera rent praktiskt! Och så började det regna... och det gjorde det även inne i husvagnen!! Panik, fram med en bytta, men jag kan ju inte ha en bytta stående på golvet och tre hundar där inne. Jag försökte då hänga upp en bytta i takluckan, men det fungerade inte heller så det var bara att resa upp stegen och lägga över en plåt igen... Enormt praktiskt med en taklucka!! Hmmm... Sen blev det natten...

Under veckan som gått har det inte blivit många minuters hundträning! Lite target-fullfart träning, test av apportering, som bla är nästa del på kursen jag går, och som Lizza normalt är grym på, men nu var det rena katastrofen!! Hon trodde att det var att springa ut till apporten som räknades... typ target-träning eller springa runt stolen träningen... Aaaa... ja, så nu blir det en massa grundträning där då! Och så har det blivit ynkligt med promenader... det var väl en rolig en i torsdags då, annars har det varit ca en lite längre om dagen på ca 3km... Då blev det i alla fall 5 och där Lizza o Siri fick springa lösa ca 3... och som de sprang... och sprang och... ni vet Lizza :-). Men, hon imponerade på mig! Visslade jag så kom hon som en raket!! Så kul!! Även om hon hade vittring på något vilt och var riktigt långt borta!

Nu är jag så i Östersund och ska beskåda en kurs med Maria Brandel och detta ska verkligen bli en superhelg!!! Fast det blir trist för hundarna nu med... men, vem vet, kanske är jag inte utslagen utan i kväll utan superinspirerad!!

Hej hopp!!

1 kommentar:

Liza sa...

Tack själv för en härlig eftermiddag o kväll! :) Det funkade ju ändå fast du fick tider som du skulle passa :) ´
Att du sen inte gör som jag vill gör ABSOLUT INGET!! Dina spår är jättekul att gå! :)
Kramar