onsdag 12 september 2012

Inte alltid som man tänkt!

Det blir ju inte alltid som man tänkt, i alla fall inte för mig. Det blir snarare väldigt sällan som man tänkt! Sen kan ju saker som bekant bli otroligt bra i alla fall, eller mindre bra.... Igår blev det ju inte som jag tänkt, inte alls som jag tänkt, men det blev riktigt bra i alla fall! Mest nöjd är jag med att jag faktiskt tog mig ut på en långpromenad, en långpromenad mer på riktigt än de där 5km vändorna vi gjort varje morgon... nu var det dag, vi gick en längre tur och jag höll ett betydligt högre tempo! Härligt!! Dessutom var jag otroligt duktig och åt lite lunch (ingen bra lunch, men ändå lunch) innan jag gick! Hejja mig!!! Desutom gick jag med alla tre flickorna, genom byn, mitt på dagen!! Riktigt stöddig var jag ;-), men det blir lite lättare när jag tar midjebälte och Bira i sele och fastspänd i bältet... jag behöver på något sätt inte kontrollera alla tre på samma sätt.... Sen visade det sig vara en poliskontroll mitt där vi svänger av in mot byn och elljusspåret som var mitt mål, men fantastiskt nog åkte jag inte dit för överlast ;-) och vi tog oss igenom utan att Siri attackerade någon polis och pussade sönder den, ha ha...

Apporteingsfilmen Liza, ja jag tänkte på dig :-) och på Bira (som griper otroligt slarvig och som inte håller i den ordentligt och släpper av sig själv bara men är i närheten med sin hand) OCH på en massa andra som har apporteringen som ett problemmoment, för det är ganska vanligt inbillar jag mig :-)! Men den är bra och kort, ifall man inte orkar titta på canis apporteringsfilm, som är längre (flera delar om jag minns rätt) men också riktigt bra! Tjolahopp! Har ni sett mina apporteringsfilmer (ljudlösa... mutter!!) som jag lagt ut med Lizza?? Ha ha... första kommentaren om detta på onlinekursen jag går var: "Herlig å se skikkelig rottis-utstråling :-)", riktigt roligt tycker jag! Men, givetvis fick jag lite att jobba med! Jag ska jobba med hållfast vid sidan, hållfast vid sidan efter hel apportering, inte alltid belöna efter apporteringen då hon har en enorm belöningsfixering (fast det har jag ju gjort, jag har ju kedjat med hoppet!). I hoppet har hon kommit närmare hindret, men jag har också problem med uthopp på första kommandot, stanna kvar på andra sidan hindret (belönings-suget...) och jag gissar att det är den stora dragningskraften på belöningen som också drar henne så nära hindret...? Men ååå så roliga saker att jobba med!!! Jo, lägretävlingen som jag anmält till... där står vi som reserv... :-(, hoppas någon stryker sig så vi får tävla. Har liksom inte inspiration att ta tag i högre momenten innan vi blivit uppflyttade och det vore toppen att få pyssla med detta i vinter :-).

I söndags var det ju sista dagen på kursen för Maria Brandel. Och nu var jag väldigt duktig på att filma, fota och skriva. Batteriet i filmkameran räckte i typ 10 min, så inför nästa kurs (hm, ja jag har bestämt mig för att gå fler) så ska jag se om jag kan trimma upp den... Tror ni det blir bättre om man använder kameran mer och regelbundet?? I alla fall så har kursen, fast jag bara var åhörare, gett otroligt mycket och en hel del verktyg att arbeta med. Det är också intressant att se hur andra jobbar, hur de tänker och hur man kan hitta lösningar så det stämmer med deras sätt att tänka. Häftigt att se anpassningsförmågan och kunskapen hos instruktören!! Jag frågade lite där angående tandvisningsproblem som en annan hund hade och ska ändra mitt sätt lite här, och se om jag kan utnyttja fler personer. Svårt att komma någonstans annars, ha ha... sen fortsätter jag nog med träningen inför korning på samma sätt som tidigare, men jag måste få mer regelbundenhet i det! På söndagen så fick deltagarna jobba med en tävlingsmässig o positiv ingång på planen, på den nivå där de låg och här fanns ju allt från elit till inte ett steg fot och det var intressant att se och hur det går att lösa denna träning, som ju är otroligt viktig! På eftermiddagen sedan så var det kedjor som gällde. Här skulle alla kedja minst två saker innan belöning. Hunden måste alltså fortsätta jobba fast den tycker den borde få belöning. Supernyttigt!! Kedjorna bestod bla av nosdutt i hand, snurra vänster, snurra höger, delar av ett elitprogram, gå in, spring runt kona, ligg osv. Roligt att se hur olika hundar reagerar och hur man själv bör agera för att lära hunden detta. Och det är så otroligt lämpligt att börja med cirkustrix. Detta består Johan o Biras vinterträning av, fast det hade vi bestämt redan innan kursen :-).

Efter kursen så var jag och köpte med mig lite färdkost och sedan hem... otroligt trött, helt tom i bollen (som vanligt ;-) ) OCH otroligt inspirerad!!! Tror jag lyckades inspirera Johan också när jag kom hem, undra om jag var smittsam :-). TACK Lotta för att du fixade detta!!!

I måndags så... var jag till klubben och tränade. Nu var det två personer med valpar där och Lizza blev helt låst vid dem och jag fick jobba en stund med att få henne med mig. Nu jobbade jag vidare med apporteringen (som jag börjat med hemma) och en del med hoppet. Jobbade också med linförighet och framförgående. Det mesta gick uselt! Nu tror jag det beror på att jag redan innan inte var på fullgott humör (var rätt arg på Jennifer :-) ) och sedan så blev jag irriterad på Lizza när hon var så störig för att där var nya hundar OCH så var jag fortfarande trött efter helgen och då ska man inte träna hund! fy på mig!! Jag borde ju veta att det är bättre att låta bli :-).

Hej hopp!

1 kommentar:

Lotta sa...

BRA att du blev inspirerad!! Nu må vi ha en träningsdate nånting framöver :)