torsdag 29 december 2011

Vad mycket...

...roligare det är att blogga när man får lite responser :-).

Igår la jag upp lite filmer på vår träning, under mina filmer till höger, alla kom inte med och det var STORA protester där hemma för att jag tog en massa "tid" av modemet och ALLT gick så förskräckligt sakta, så jag vågade inte ladda om de som misslyckades :-) och inte heller de övriga jag hade, tex på Lizzas krypträning och hur idiot-gänget uppför sig när de är lugna och beskedliga när någon kommer. SÅ jag får väl helt enkelt ladda upp detta en annan dag :-). Jag ska också se om jag kan filma mera och prata med min kära dotter om vad man filmar :-), hon är snäll som vill hjälpa till, men huvudet på hundarna är ju ganska ointressant när jag klickar för bakbensrörelser :-)... så kan det bli, men jag tror ändå ni ser rörelser!?

JUST NU ÄR JAG SÅ GLAD FÖR JAG SER ATT DET SNÖAR UTE!! Och jag älskar det!!

Nu har det gått några timmar sen jag påbörjade mitt bloggskrivande, jag har slitit mitt hår för en USA-bokning, jobbat över lunchen (dock frivilligt och som övertid...) och så ville hon bara veta pris (eller så var det för dyrt??)!! Men, då blir man lite gaaalen :-). Tur man är lite galen jämt så folk inte märker så stor skillnad ;-).

MEN vad jag svamlar!!

Måste också berätta att jag beställt mig själv en julklapp :-). Tog det jag tjänat på mitt extra-knäck och beställde... ångrar mig nästan nu :-), skulle beställt ett nytt midjebälte (typ baggen) och lite roliga dummysar istället!! Eller hur!! Mitt nuvarande midjebälte börjar det bli lite dålig svung i gummisnoddarna (250:- bälte, typ 10 år... :-) ) och nu funderar jag på om baggen-bältena är bättre och om de kanske tål en clumber på äventyr :-)! Ha ha...

OCH i går, då var jag till Ytterhogdal och tränade tillsammans med Ulrika och jag känner att det blir på tok för sällan!! TACK för ett underbart träningspass!!! Hoppas vi får till en kväll till veckan också! :-)

Lilla Lizza tyckte det var ganska jobbigt att vara där i Hogdal på ICA parkeringen och träna. Det är mycket folk i rörelse, många som pratar med Ulrika, bilar som kör sakta förbi, endel stannar (för att handla) och kliver ur. Just bilar och långsamtgående är bland det jobbigaste Lizza vet!! Och jag tycker just därför att hon gjorde ett utomordentligt snyggt jobb!! Och när jag ber om det klarar hon att släppa allt runtomkring och bara jobba med mig. Rätt skönt :-)!!

Mest nöjd med: att hon fixade bilarna, människorna på ett bra sätt! Att hon fixade att ligga plats ca 1min med mig på 15m... att hon fixade att ligga plats med mig på kanske 10m medan Ulrika o Milou gick fritt följ ca 5m från henne och hon knappt hade tid att slänga ett öga på dem!! SÅÅÅ UNDERBART!!! Att hon kan jobba med mig fast Ulrika och Milou leker...

Förutom poss i linförigheten och platsen jobbade jag lite med sitt-upp och jag började med musmatte-target. Hon kan det sedan tidigare, men det är kanske ett år sedan vi pysslade som mest med det... Så nu blev det lite påminnelse... och så började jag också med att stå stilla på musmattan och att gå/jogga till den och stanna på den. Allt inom koppelavstånd, men både mot och från mig. Är rätt nöjd med första passet, och fick en del att tänka på!

Lizza lekte också lite med mig och så länge avståndet inte blir för långt ifrån mig så väljer hon själv att komma tillbaka till mig med leksaken för mer lek. Känns kanon och som att vi ska försöka utvidga leken sakta men säkert... :-)

Bira, hon fick mest komma ut och leka lite med mig. Rätt kul att hon fixar att leka med mig (dra dragkamp) i en sådan ny och ovan miljö. DET är något jag gillar mycket!! Och förhoppningsvis ett tecken på att leken börjar bli riktigt rolig! Vi tränade också lite på att gripa en kanindummy (vanlig dummy med kaninskinn) och det är ganska intressant att se hur hon kan växla mellan lek, slit och dra i ulligt, hårigt, till att mjukt och fint gripa dummyn :-). Härligt!!

Hårda spår här om dagen... Lizza-ok, Bira-njäää... men jag har inte gett upp! Återkommer med mer info och om hur det går med den saken. Jag kan väl säga att jag rekommenderar något mer vindstilla väder (så inte ev små föremål i spåret blåser iväg...) och på ett hårt, men stabilt underlag (så inte matte/husse åker iväg efter hund som inte följer spåret...), alltså inte på blankis! Kan också vara bra om underlaget har några ref.punkter så du vet var du gått, exakt, = mkt svårt på blankis!! Ha ha ha...

Hej hopp!!

1 kommentar:

Ulrika med galningar! sa...

Ja Marie Lizza fixade allt väldigt bra! Du ska vara super nöjd. Längtar redan till nästa gång! Kram!