lördag 10 december 2011

Ursäkt!

Kom på en sak... mitt förra inlägg, alltså jag vet att det är ett riktigt skitväder på andra ställen i Sverige och att det är jätte problem, och om jag nu gjorde det så var det inte meningen att förminska dem... det är bara media som jag hakar upp mig på egentligen... Nu idag så sa de på nyheterna att det varnades i norra Sverige för det kunde komma upp till 1dm snö på sina ställen... 1dm snö är inte mycket här och för någon vecka sen när det kom 1dm snö så var det ingen som sa något... MEN så fort det blir problem på andra ställen i landet så ver kar det som vi också måste belysas... fast det inte finns något att lysa på :-). Och tanken är säkert att vi inte ska känna oss åtsidosatta, men istället blir det bara fånigt och man undrar vart varningarna tar vägen när det inte är oväder i södra Sverige... Måste också få berätta en till sådan där fånig väder grej... Vintern för två år sedan, när det var riktigt kallt långt ner i Sverige, då kom det någon riks-reporter och gjorde ett reportage från Sveg och den sensationella att det var -30 eller något där... OJ OJ OJ... och annars är det ingen som bryr sig när vi har -40, men nu var det kallt i söder och då måste man ju visa det kallaste i landet... hmmm... Så ber om ursäkt om någon tog illa upp (så vida du inte är reporter!! För det ÄR löjligt!)

Annars tycker jag dagarna rullar på aldeles förskräckligt fort... jag hinner inget och har ju bara två dagar att pyssla på nu mer... Idag var jag i valet och kvalet hur jag skulle göra ända till tolv tiden. Då bestämde jag att jag ändå skulle ta jyckarna på en prommis och ta alla 3 rottorna! Halv ett väckte jag Johan som fick vara bandit-vakt åt Bira! Hi hi... Lizza har lite svårt för lek när man springer och planen var att låta henne springa med Siri, som är en underbart språklig jycke, och så kanske Siri kunde få henne att förstå vad en jaktlek, utan allvar, är för något. Ut i skogen, lös med alla (Tanija gick lös hela tiden) och Lizza försöker som vanligt mucka med Tanija, men struntar helt i Siri och Siri struntar i Lizza!!! Varför då?? Eller skuttade inte Siri för att Lizza är en mupp?? Lizza lekte lite ensam i snön, hon springer liggande på sidan, under snön... ser rätt festligt ut :-). Annars gick hon mest bakom mig... Konstig hund! Den som sprang mest och skuttade i snön var Tanija och man kan börja undra över hennes ålder... ha ha... Men jag hoppas det inte blev för mycket så hon blir stel i morgon! Det kan ju vara rätt tungt att knata i 2dm nysnö som det töat i...

Annars har jag skottat snö... och barnen har hjälpt mig jättemycket!! STOR guldstjärna till dem!!! Jennifer sa att hon vid 18.10 ville gå in och titta på julkalendern. När klockan var det sa jag till henne, men då orkade hon inte gå in... ha ha ha... hon håller på att skotta en megastor snöhög på vår gård där vi ska träna Lizza till lavinhund!! Lizza lär aldrig bli någon lavinhund, men har de roligt mina barn så kan vi väl leka det då... all rolig aktivering är ju bra aktivering!

Måste också berätta att jag fick Bira att kampa med mig fast jag hade en köttbulle i den andra handen!! DET kändes rätt häftigt!! Först så stannade hon givetvis upp, men jag fick igång henne och kunde belöna bra dragande med att jag släppte leksaken och hon fick komma med den till mig och få köttbulle. Rätt snabbt kopplade hon ihop det hela... kanske kan någon mer få igång henne snart...

Nu ska vi föde monstren och sen ska jag sova gott :-). Hoppas det går bra för alla som är på stora stockholm i helgen!! Är lite avis på er!! hej hopp!

Inga kommentarer: