torsdag 15 december 2011

jobb jobb jobb...

Det är OTROLIGT skönt att få sova till strax före sju varje dag, men det är FRUKTANSVÄRT att komma hem så sent och inte hinna något innan det är dax att krypa till kojs!! En klapp på huvudet på de fyrbenta, mata dem, rasta dem, söva dem :-), och så har jag stressat med klappar istället för att söva mig själv... men, hmmm... hur gör alla ni andra som jobbar heltid??

Jag måste också protestera mot vädret!! Nu sjönk tempen till minus igen på morgonsidan, men det är så TRIST!!! med takdropp! Det konstiga med morgonens plusgrader var att snön inte klumpade sig i Biras päls. Normalt brukar hela hon se ut som en snöboll när det är plus eller några få minus, men idag var det inte ens en klump mellan tårna. Konstigt!!

Ja, om allt annat känns trist och som jag inte hinner med så mår i alla fall samvetet bra nu när jag får med mig alla 4 på en ordentlig promenad, men som Jennifer sa i morse :-) Eftersom jag bara går en timme är det ju ingen riktig långpromenad :-D!! Men det känns bra och det fungerar bra! Bira känns lugnare nu när hon går i sele och drar hon behöver jag inte bry mig!! Ljuvligt!! Tanija går ju lös, Lizza o Siri går mest bakom mig, men ibland framför och oftast utan att dra. Bira går oftast med sträckt koppel och endast om hon blir riktigt godissugen kommer hon till min sida, och då blir det trassligt :-) :-). Nu vill jag ju inte att hon går fint med sele, då ska hon gärna ligga i... Idiotiskt egentligen... hon kommer ju aldrig bli någon draghund... ha ha... men det vore skoj att testa på barmarksdrag där hussen springer :-)!! Och då är det ju bra om hon springer först...

Igår, då mötte vi en ensam människa som var ute och gick. Nu är det ju lite styrigt med alla fyra och jag hann inte riktigt med att styra upp Lizza. Nu löste det sig bra ändå och det känns som viktigast. Jag har dock en plan nu för nästa möte och att jag ska vara med på ett annat sätt. Nu blev också mötet väldigt tight eftersom vi gick i ett varsit hjulspår (ok, jag stannade och stod stilla... :-) ) och det kom väl tightare än vad vi någonsin tränat på och byggt upp. Bra att veta, svårt att träna på!


Träning... nope... skärpning! YES!!

I kväll har Jennifer och resten av ungdomaran på Norraskolan en julkonsert i kyrkan. Det brukar vara otroligt vackert (men liiite långdraget). Nu börjar det kl 19 och jag slutar ju jobba tidigast 19, så det blir inget för mig. Men, både Johan och P-O ska dit och jag hoppas farmor o farfar o mormor och morfar också hinner/ska dit! Det känns trist att inte få vara med nu första gången. Förhoppningsvis blir det fler! Jo, hon spelar ju dessutom på morfars gamla gitarr :-). DET är viktigt!!

Nu ska jag läsa lite bloggar och kanske testa nät-shopping på jobbet :-). Och jobba lite emellan ;-) Hej hopp!!

1 kommentar:

Liza sa...

December månad äer nog den mest hektiska på hela året :P Jobbar man heltid är det ont om tid till allt annat. När jag jobbade heltid så fick jag planera in allt till lördagen/lördagar och fixa det mesta då vad gällde handling. En dag med massor av sånt och sen kändes det som att man hade lite (i alla fall) mer tid över resten av veckan.
Vad gäller träning här så ligger/vilar vi oss i form känns det som, haha så du är inte ensam.
Kramar