fredag 23 december 2011

Trist!

Var är ni alla?? Kan inte någon blogga?? Så jag har något att göra på jobbet?? :-) Jag har ju heller inget att blogga om, eftersom jag inget gjort... Ja, utom att prova få jul hemma då... och det går inget vidare! Jag hoppas jag slog in 50% av klapparna igår, alla har dock inte kommit än, hoppas de kommer idag... Städning, där har jag jagat de stackars barnen och haft utbrott för de måste tjaffsa om allt... jag är dödligt trött och har bestämt att jag nästa år inte ordnar en klapp och skiter i hur det ser ut hemma! Tror ni på det??

Jag kan ju berätta att jag provat på skidåkning... utan skidor... Tur man har stora fötter :-D!! Helt otroligt... tror det var i tisdagsmorse. Något måste ha sprungit/flugit över vägen så de 4-benta såg det och inte jag... Alla tre satte världens sprutt och mot de antal kg hund är man chanslös!! Mest bara tur att jag inte tappade Lizza eller Siri, jag brukar ju inte hålla speciellt hårt i kopplen (och gjorde det inte nu heller...), men jag har väl lite reflexer :-). I alla fall fick jag bra tag, de med och jag åkte på fötterna bra långt innan jag lyckades få stopp på galningarna. Bira sitter ju i midjan och skällde hela tiden hon drog... Kanske var det midjebältet som räddade mig från att drutta omkull :-).

2 eller 3 ggr denna vecka har jag mött en bil (intressant va!?) och i morse låg det en annan bil i diket. Det är ju lite... jobbigt att gå fram, det är ju ändå efter en skogsväg och har något hänt chaffören så vet man inte om någon passerat sedan det hände och hur många timmar bilen stått där. Nu var ingen kvar i bilen, den hade kört av hyffsat fint, men ändå. Hundarna var enormt nyfikna på bilen, ha ha, och även om jag inte velat titta i bilen så hade jag inte haft något val :-).

Igår var det typ -20 när jag gick, redan innan jag kommit av bron (stod där och fepplade) så frös Siri så hela bron skakade. Ni kan tro vad jag funderade på vad som skakade innan jag tittade ner på henne. Sen måste hon ha någon genetisk felprogramering... När hon fryser så äter hon, ok, det är ju rätt, matsmältning ger ju värme som överskott. Nu äter hon snö och processen startar inte + att hon kyls ner innifrån också... Korkat! Dessutom!! Att röra sig ger ju också värme, men hon väljer att äta före att röra sig och jag får släpa henne fram för att hon inte ska äta. Summa: hon blir totalt nedkyld, jag blir överhettad på alla sätt... ha ha ha... Men, visst är det konstigt!?! Ochh det är också bara hon som fryser om tassarna (krampar) när vi är ute... de andra knatar på som att det vore betydligt behagligare temperaturer. Mycket intressant tycker jag och det ger en liten inblick i vilken betydelse arvet verkligen har... Jo! Bira och Tanija äter också snö... när de är varma och törstiga :-) och i farten! Hur Lizza gör vet jag inte, hon går ju bakom mig...

Tänk vad mycket jag nu skrivit om ingenting!! :-).. Hej hopp! och glöm inte skriva en rad eller två...

1 kommentar:

Liza sa...

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR till er alla! Och jag tycker det är skoj och intressant att läsa din blogg! :)
Kramar