onsdag 16 mars 2011

Galenskap...


Men, jag börjar inte med det galnaste =). Igår var det måndag höll jag på att skriva, men tiden rusar visst så jag inte riktigt hinner med mig! Men, i måndags så tog först och främst Jennifer o jag en skidtur med "de stora". Riktigt riktigt HÄRLIGT!! Men, det trista var att Siri var sig själv och växte med jämna mellanrum fast i marken eller så höll hon en hastighet på 0,5km/h och höll på driva sin lillmatte till vansinne... Men, så kom jag o Tanija och körde om och då blev det lite sprutt under galocherna, ja i alla fall tills hon kom förbi oss... =D. Planen är att ta en tur idag igen...
Sen blev det ganska stressigt innan vi kom iväg till klubben på den vanliga träningen. Det var super-roligt att komma dit, det liksom bara kryllade av hundar!! Riktigt häftigt!! Och då vi inte har värdsligt stor plats att hålla till på så blev det lite rörigt, men det tycker jag är KANON! Stillhet tränar man så mycket i i alla fall! För vår del blev det mest fokus övningar, gå lite fot, lite ligg och någon kortare inkallning. Svårast tyckte Lizza det var när Bira fick busa lite med ett par andra hundar, HON fick ju inte vara med och styra...

Lizza och jag har lite problem med ligg. Det känns lite som att det fungerar 5-6ggr, sen kan hon inte ligg utan provar med femtielva andra saker när jag säger ligg och det gör mig lite frustrerad. Nu fungerar det ju första gången och det är ju första gången som är viktig på tävling, men...aaah, jag vill ju kunna träna det på ett vettigt sätt också!! Kanske dax att titta över de 4 "big things"! Och jag gissar att jag skulle kunna höja belöningskvaliteten... =). Jag är USEL på det, att nyttja "det bästa" (behöver också lära mig att kontrollera och styra upp det bättre...) och samtidigt är det så j-la viktigt!! Jo, grejjen är också att när hon slutar kunna ligg så kan hon det inte mer på ganska länge och ofta behöver jag göra något annat mellan och det fungerar ju inte om man ska kunna träna effektivt, känns det som... men säkert gör/tänker jag fel på något sätt =).

Igår fick Jennifer följa mig ut och fota Lizza när hon visade upp våra fina hemmasydda täcken och så försökte jag få till något tjusigt på Lizza också, men det är svårt med en lutande gård och så ville jag inte fresta på Jennifers tålamod heller :-), kanske jag ska flirta lite med Sussa om vi ska ut och fika eller något på fredag... =). Sen gjorde vi lite början till budföringsövningar med Lizza. Detta har vi gjort förut, men för 100 år sedan, så vi började från början, dock hade vi ingen klicker med utan grejsade på så hon fick springa mellan oss ändå!

Efter middagen blev det kloklippning, och det är en rolig företelse här i mitt hus... Alla gillar det inte, men alla ställer upp och det är också kö och individer som försöker stå i kön och komma fram flera gånger... ha ha... Jennifer hade roligt åt Tanija som ju kan lägga sig på sidan på kommando när jag säger sidan... Detta är inget inlärt utan bara något hon kan när vi klipper klor. Sen blev det undersökning av Biras klor där Jennifer o Johan kollade in pulpan och att det ju faktiskt finns blod där inne (Johan visade Jennifer).

OCH sedan blev det galenskap!! Ibland undrar man om man har någon häst i stallet... Har någon försökt träna 3 rottisar (som kan döööö för en liten leversnitt:e??) och en clumpis som är chanslös, men ändå lyckas (för hon vill ännu mer ha den där snitten...)??? Ha ha, vilken röra och kalabalik det blir!! Nu var Jennifer också med och styrde lite en stund och hon fick lära sig att när alla är med är det mycket viktigt att man ger hunden sin godis i munnen, slänger man godisen kan det bli bråk och det är inte lätt för Tanija är ju inte speciellt försiktig när hon tar godisen (om nu någon är det...). Tanken fanns nog inte när vi började och det blev mest simpla saker... Mycket ligg, för tanken slog mig att det kanske kan gynna Lizzas liggträning att få lite konkurrens i den... och då blev det också omvänt-lockande träning med Bira. Hon måste ju kunna ligga kvar tills godisen serveras i munnen... en bra egenskap att ha! Och så försökte vi gå lite fot, Tanija kunde, Bira fick gå bredvid Tanija, vilket inte direkt var vad jag ville ha eftersom jag vill lära Bira att gå närmare mig (hon går med mycket luft mellan), men hur allvarlig är sådan här träning?? Och hur ser hundarna det??


Idag blir det en tur på skidorna igen när Jennifer kommer hem, och för det är planen att gå med "de små" var och en för sig. Sen är det föräldramöte i kväll och så hoppas jag kunna åka in och träna med Ulrika i morgon.. Och vad HÄRLIGT det känns och vad på G jag känner mig... =)

Så till det trista i hela leken... Läste info om GUF som jag måste gå för att få köra Bira inom TJH och där stod att man inte fick ta mediciner, så, nu ska jag ringa och kolla om det gäller alla mediciner och om man kan få dispens eller så och... tänk att det alltid ska hoppa käppar i hjulen! Håll tummarna för mig!!

Tjing!

2 kommentarer:

Sussa sa...

de fixar vi :-)

Britt-Marie sa...

Hej,
Hoppas det löser sig med medicinerna annars kan kanske Johan köra henne eller?
Vi nhär i Skåne håller våra tummar och tassar för att det ordnar sig!!
Hälsningar Britt-Marie