fredag 14 augusti 2009

tränat igen...


Ja, så var det igår. Nu ska ni veta att jag inte tränar varje dag, även om jag gärna skulle vilja =) Och jag hade ju det som års... vad heter det... nyårslöfte! Och faktiskt så höll det till mars och sportlovet... rätt bra ändå för att vara mig! Sen ska jag säga er att det var det bästa nyårslöfte jag gett (och enda visserligen... men, ja... ni fattar)! FÖR det blev verkligen tränat!! Och inne i köket i kalla februari blev det en massa mixtrande och pillande med smådetaljer... rätt bra och Siri kan ju kryp nu... ja, nästan i alla fall... ;-)
Nu har ju barnen fotbollsträning 4(!!) dagar i veckan och jag säger det att jag skjussar dem gärna!! Så åker jag och tränar lite medan... sedan blir det inte alltid så, men ha det i å-tanke.. måndag & onsdag 17-18...? Tisdag & Torsdag 18-19...
Men! Igår då hade vi stämt träff med träningsgruppen... eller vad vi nu ska kalla oss! Ja ja... ALLA som vill träna hund egentligen! Det var Elisabet, Anna F & Agneta (utan hund) och så jag... sen har ju jag två så jag blev kvar lite längre... =).
Tack Agneta & Elisabet för gruppen!! Känns ganska bra!! Ja, Tanija blev först körd i fritt följ och nu fuskar jag med korv i munnen =D =D, får bra kontakt, liiite långt fram... alltså... men vi jobbar på det! Sen hopp med kommendering... det som vi faktiskt var ute efter... Men, hemma är det inga problem längre... grejjen ligger ju där och ja, då hoppar hon med glädje! Sen, senare när vi tränade så missade hon i hoppet & blev hängande/fastnade... inget vidare, men hon verkade inte bry sig om det... konstig hund! Nu körde vi också som jag funderat på ett tag... hopp, sitt-stege... hon älskar ju stegen och på tävling kommer den ju efter hoppet & min fundering är då att ha stegen som belöning för uthoppet. Ska se sen om det fungerar!
Krypet tycker jag också fungerar... hon har även här lite bråttom, men inte på långa vägar så bråttom som hon haft tidigare! Känner mig stört-nöjd!! Trist va Sussa ;-) SEN!! Det bästa av allt.. hon kändes inte trött igår!!
Sen... min plan var att spåra igår... istället tvättade jag & satt inne och frös... var jättefrusen (mindre frusen idag & ändå är det kallare...) och såååå trött... och då satt jag väl och tyckte synd om mig själv och GLÖMDE spåra... inte bra... och i tisdags GLÖMDE jag cykla som jag planerat... inte bra det här!! Är ju arbetslös och borde ta mig den tiden!! (inte sitta här och... ;-) ) Så, nu är det bara att hoppas att spåret går bra ändå i morgon & att vi orkar en hel dag!
Siri då... först så, i onsdags... så glömde jag skriva... blev nog lite för mycket det där med tårtan tror jag... ha ha... Siri fick komma fram & göra en plats... precis såå började det regna och då ville hon inte ligga kvar där. Tror hon satte sig upp 15 ggr. Konstigt! Att Tanija hatar regn, det visste jag, men Siri har jag upplevt som helt opåverkad av regn. Men, ibland ska man få sig en överraskning! Sen körde vi en tungapportering och disskuterade vad man kan få för betyg på det och om man får något. Hon galopperar ut, tar den, springer ruskande mot mig och sen stannar hon, lägger ner den, greppar om och kommer in. Varje gång... tycker det är lite motsägelsefullt det där, just ruskandet & att hon inte orkar... får man poäng??
Ja och igår... Vi jobbar på lite nya saker Siri och jag... =) Först fot, och alltså...hmmm... ni skulle se henne... först var hon så där... "borta", men hallå säger jag och då går hon super!! Men, hon vill fortfarande mest av allt gå till staketet & lukta & kissa... Ja, ja... vi jobbar ändå... Så tränade vi kryp. Jag vet att hon är för hög, men på något sätt så tycker jag att det var ganska bra ändå. Skulle bara få ner magen mer... uthålligheten och farten var dock bra... Något att klura på det där... Ja, och så jobbar vi med att dutta med näsan på en flaska och först gick det kalas! Sen när det blev lite avstånd (1-2m) så blev det svårare... och näsan ville annat än matten. Hon är lite konstig nu Siri... ungefär som hon brukar vara innan löp (inte som under löp, för då är hon totalt...). Näe ni, näsan skulle ha en av och på knapp!!
När vi kom hem lyckades jag muta Johan att hjälpa mig med skallet... ha ha... men, det är inte lätt att ha livrädda "figgar" och Siri är ju ändå en mycket lugn dam i dessa sammanhang jämfört med Tanija =). Ja, några ljud fick vi fram i alla fall... MEN! Att jaga upp Siri så grymt mycket är inte nyttigt... kan man lära in skall utan att jaga upp dem?? Hon är ju en ganska tyst hund (utom i bilen)... Något nytt att klura på!
Nu ska jag gå ner på täkten och träna framåtsändande med mina kära stolar... innan vi får främande! Och i morgon... hoppas hoppas.... ;-)

Inga kommentarer: